عباسی رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران گفت: یک واحد صنفی ممکن است ۱۰ دست مبل در مغازه داشته باشد. اما با توجه به تورم، وقتی آنها را می فروشد، دیگر نمی تواند همان تعداد را جایگزین کند، زیرا قیمت ها دو یا سه برابر شده اند. این موضوع باعث کاهش سرمایه و افزایش فشار مالی بر واحدهای صنفی شده است. لازم به ذکر است که در این وضعیت بازار، برخی فروشندگان برای فریب مشتریان، مبلمان ایرانی را به عنوان محصولات ترکیه ای عرضه می کنند.
گسترش نیوز – سارا سمیع شمس: جهش قیمت دلار بر فعالیت اکثر صنعت ها و صنف های مختلف اثر گذار است. دلار ارتباط مستقیمی با تامین مواد اولیه تولید کنندگان دارد و وقتی با جهش ادامه دار روبرو می شود، منجر به این اتفاق می شود که هزینهٔ مواد اولیه برای صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی گرانتر از قبل تمام میشود. برخی از واردکنندگان مواد اولیه نیز به دلیل تورم و گرانی ادامه دار دلار تمایلی به فروش ندارند و در نتیجه، باعث کاهش عرضهٔ مواد اولیه در بازار میشوند. کمبود محصولات برای تولیدکنندگان مشکلات خاص خود را دارد و آنها را مجبور میکند یا از فعالیت دست بکشند و یا تولیدات خود را با قیمت تمام شده بالاتری عرضه کنند.
خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در گفتگو با علیرضا عباسی، رئیس اتحادیه درودگران و مبل سازان تهران به سراغ دغدغه ها و چالش های مربوط به صنف مبل سازان آمده است و قرار است در این گفتگو در محورهای مربوط به گرانی مبلمان در آستانه سال جدید اشاره شود، با ما همراه باشید.
کاهش قدرت خرید مردم در آستانه سال ۱۴۰۴
علیرضا عباسی رئیس اتحادیه درودگران و مبلسازان تهران در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز گفت: صنعت مبلمان در آستانه سال جدید با مشکلات جدی روبرو است. بازار عرضه و تقاضا تحت تأثیر افزایش نرخ ارز، کاهش قدرت خرید مردم و مشکلات متعدد صنفی با چالش های جدی رو به رو شده است. افزایش قیمت دلار بر همه صنوف اثر گذار است و وقتی که قیمت دلار صعودی می شود، قیمت مواد اولیه هم بالا می رود و در نتیجه قیمت محصول نهایی نیز افزایش پیدا می کند. این موضوع باعث کاهش قدرت خرید مردم شده و در حال حاضر، واحدهای صنفی ما در مضیقه هستند. شب عید است، چک دادهاند و با مشکلات مالیاتی، تامین اجتماعی، شهرداری و هزینه های آب و برق مواجه اند.
قیمت مبلمان بعد از فروش ۳ برابر می شود!
رئیس اتحادیه درودگران و مبلسازان تهران افزود: تامین مواد اولیه برای تولیدکنندگان با وجود دلالان و واسطه ها با موانع مختلف و متعددی روبرو است. مواد اولیه با قیمت واقعی به دست تولیدکنندگان نمی رسد. تامین کنندگان مواد اولیه، کالا را چندین بار بین واسطه ها منتقل می کنند که باعث افزایش قیمت آن می شود. علاوه بر این، برخی تامین کنندگان به بهانه تورم، از فروش مواد اولیه خودداری می کنند. یک واحد صنفی ممکن است ۱۰ دست مبل در مغازه داشته باشد. اما با توجه به تورم، وقتی آنها را می فروشد، دیگر نمی تواند همان تعداد را جایگزین کند، زیرا قیمت ها دو یا سه برابر شده اند. این موضوع باعث کاهش سرمایه و افزایش فشار مالی بر واحدهای صنفی شده است.
عباسی ادامه داد: هیچ نظارتی بر بازار مواد اولیه وجود ندارد. یکی از بزرگ ترین مشکلات ما این است که واردات مواد اولیه با بهانه حمایت از تولید داخلی محدود شده است. این در حالی است که تولید داخلی نه کیفیت و نه کمیت کافی را دارد. محدودیت در واردات باعث شده تامین کنندگان داخلی هر قیمتی که بخواهند بر محصولات خود بگذارند.
وی به قاچاق گسترده مواد اولیه اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، پارچه های مبلی که چین با نرخ دلار ۸۰ یا ۹۰ هزار تومان تولید می کند، اگر بهصورت قانونی وارد شوند، با قیمت ۲۰۰ هزار تومان در بازار عرضه خواهند شد، اما چون واردات قانونی محدود شده، این پارچه ها بهصورت قاچاق و با قیمت ۴۰۰ هزار تومان فروخته می شوند. این مسئله باعث می شود تولیدکنندگان داخلی نیز قیمت ها را بهطور غیرمنطقی افزایش دهند.
وضعیت مبلمان وارداتی در بازار
رئیس اتحادیه درودگران و مبلسازان تهران، در پاسخ به این پرسش که آیا مبلمان خارجی در بازار موجود است، توضیح داد: در حال حاضر، واردات مبلمان به کشور ممنوع است و از آنجا که حجم مبلمان بالا است، قاچاق آن نیز بهصرفه نیست. بنابراین، برخی فروشندگان برای فریب مشتریان، مبلمان ایرانی را به عنوان محصولات ترکیه ای عرضه می کنند. این در حالی است که تولیدکنندگان ایرانی از نظر کیفیت و کمیت توان رقابت با تولیدات خارجی را دارند. چوبهای مورد استفاده در تولید مبلمان داخلی شامل راش، گردو و توسکا هستند که کیفیت بالایی دارند. البته، بخشی از چوب راش وارداتی است، اما چوبهای داخلی نیز از کیفیت مناسبی برخوردارند.
مشکلات ارزش افزوده و مالیات بر اصناف
عباسی درباره مشکلات مالیاتی و ارزش افزوده اصناف گفت: بسیاری از واحدهای صنفی فعال در صنعت مبلمان، کسب و کارهای سنتی هستند و سیستم های حسابداری پیشرفته ای ندارند. با این حال، برای خرید چوب و پارچه، ارزش افزوده پرداخت می کنند و در نهایت این هزینه به دوش مصرفکننده نهایی میافتد که خود دلیل روشنی برای افزایش قیمت ها است.
وی در ادامه با اشاره به هزینههای اضافی که در برخی اصناف به متقاضیان تحمیل میشود، گفت: مثلاً در تالارهای پذیرایی، برای هر مراسم ازدواج ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده دریافت می شود. یک زوج جوان که برای ازدواج از وام ازدواج استفاده کردهاند، هنگام رزرو تالار باید ۱۰ میلیون تومان ارزش افزوده پرداخت کنند. این مسئله نشان دهنده مشکلاتی است که دولت باید برای حل آن ها اقدام کند.
رئیس اتحادیه درودگران و مبلسازان تهران در پایان به خبرنگار گسترش نیوز گفت: صنعت مبلمان نقش مهمی در اشتغال زایی کشور دارد و لازمه رشد این صنعت این است که مسئولان توجه ویژه ای به آن داشته باشند.صنعت مبلمان حدود ۱۰ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است. اما متأسفانه، در شرایط رکود و کسادی قرار دارد. دستگاه های نظارتی باید بر تامین مواد اولیه نظارت بیشتری داشته باشند و دولت باید با ارائه حمایتهای مناسب، از این صنعت حمایت کند.
گسترش نیوز
تجارت
قیمت دلار نفس این صنف را قطع کرد | گول محصول ترکیه را نخورید!
اصناف
قیمت دلار نفس این صنف را قطع کرد | گول محصول ترکیه را نخورید!
کدخبر:
۳۴۷۴۱۷
سارا سمیع شمس
۱۴۰۳/۱۱/۳۰ ۱۴:۰۰:۰۰