صفر تا صد درباره برنج ۲۰۰ هزار تومانی در بازار - افق اقتصادی

صفر تا صد درباره برنج ۲۰۰ هزار تومانی در بازار - افق اقتصادی
دوشنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-02-03
کد خبر: 353414 |
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۲ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

معاون وزیر کشاورزی گفت: تاکید می‌کنم که چیزی به نام برنج ۲۰۰هزار تومانی نداریم.

صفر تا صد درباره برنج ۲۰۰ هزار تومانی در بازار

اکبر فتحی، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر کشاورزی و دبیر ستاد هماهنگی امنیت غذایی افزایش قیمت برنج ایرانی به محدوده ۲۰۰ هزار تومان را تکذیب و تصریح کرد: قیمت ۲۰۰ هزار تومان برای برنج ایرانی به هیچ وجه وجود ندارد و این تنها یک خبر فِیک است و در واقع یک نفر با این هدف که قیمت‌سازی کند این خبر را منتشر کرده اما حالا کار به جایی رسیده که رسانه‌های رسمی کشور هم این خبر را منتشر می‌کنند و در واقع رسانه‌ها هم کمک می‌کنند ایشان به هدفش برسد.

وی افزود: شما یک فروشگاه را به من نشان دهید که برنج را با قیمت ۲۰۰ هزار تومان در هر کیلو عرضه می‌کند و باز هم تاکید می‌کنم که چیزی به نام برنج ۲۰۰هزار تومانی نداریم.

علت گرانی برنج در بازار چه بود؟

رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران درباره علل افزایش قیمت برنج ایرانی در بازار توضیح داد: یکی از اصلی‌ترین دلایل این افزایش، سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته در زمینه واردات برنج خارجی است که مقرر کرده بود به ازای هر ۲ کیلو برنج وارداتی، یک کیلو برنج ایرانی خریداری شود.

او با اشاره به این که در سال گذشته، واردکنندگان برای هر دو کیلو برنج وارداتی، موظف به خرید یک کیلو برنج ایرانی بودند، بیان کرد: این سیاست در ابتدا برای واردکنندگان سودآور بود و امسال نیز همین گروه از واردکنندگان، پیش از آغاز فصل کشت برنج، اقدام به خرید محصول از کشاورزان کردند.

کنگری بیان کرد: کاشت این محصول در مقایسه با سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته و با توجه به نوسانات موجود در بازار، عرضه آن به صورت قطره‌چکانی کاهش یافته که در نهایت باعث افزایش قیمت این محصول شده است.

قیمت برنج ایرانی نصف شد

وی همچنین در مورد وضعیت برنج خارجی در بازار اظهار داشت: طبق گزارش‌های موجود، میزان برنج وارداتی قادر به تأمین نیاز بازار داخلی نیست و حدود ۴۰۰ هزار تن کمبود وجود دارد که باید از طریق واردات جبران شود. با این حال، این واردات هنوز محقق نشده و از سوی دیگر، برنج‌ های موجود نیز به دلیل حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز توافقی، به‌صورت محدود و قطره‌چکانی عرضه می‌شوند تا نرخ نهایی ارز مشخص گردد.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران بر لزوم بهبود مدیریت در سیاست‌های واردات و عرضه برنج به منظور ایجاد ثبات در بازار این محصول تأکید کرد.

وی همچنین با انتقاد از نحوه عملکرد سیستم واردات با ارز نیمایی، بیان کرد که این نوع ارز تأثیری در کاهش قیمت کالاها برای مصرف‌کننده نهایی ندارد.

او در این زمینه بیان کرد: کالاهایی که با ارز نیمایی وارد می‌شوند، حتی یک درصد از آن‌ها نیز به قیمت مصوب به دست مصرف‌کننده نهایی نمی‌رسد. متأسفانه در سامانه‌ها تقلب‌هایی صورت می‌گیرد و این کالاها با نرخ روز به فروش می‌رسند.

کنگری با اشاره به اینکه محدودیت‌های وارداتی موجب نوسانات در بازار شده، پیشنهاد داد: اگر ارز به صورت تک‌نرخی تعیین شود و هر واردکننده بتواند بر اساس ظرفیت خود اقدام به واردات کند، ثبات در بازار برقرار خواهد شد.

این مقام مسئول تأکید کرد: تجربیات سال‌های گذشته نشان می‌دهد که هرگاه دولت به بخش خصوصی اعتماد کرده، نتایج مثبتی در تأمین و توزیع کالاها به دست آمده و هیچ کمبودی در بازار مشاهده نشده است. اما در حال حاضر، سیاست‌های محدودکننده و ارز نیمایی عملاً به عنوان یک رانت بزرگ برای برخی افراد عمل کرده و منافع آن به جای مصرف‌کنندگان، به گروه خاصی منتقل می‌شود.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران تأکید کرد: اگر نظارت بر بازار از مبدا (واردات و تولید) تقویت شود و محدودیت‌های غیرضروری حذف گردند، کالاها بدون انحصار وارد و عرضه خواهند شد. در این صورت، نوسانات قیمتی مشاهده نخواهد شد، البته به شرطی که نرخ ارز نیز دچار نوسان نشود.

منبع:

خبر آنلاین

گسترش نیوز

تجارت

صفر تا صد درباره برنج ۲۰۰ هزار تومانی در بازار

اصناف

صفر تا صد درباره برنج ۲۰۰ هزار تومانی در بازار

کدخبر:
۳۴۶۳۹۳

سارا سمیع شمس

۱۴۰۳/۱۱/۱۵ ۱۹:۱۰:۰۰

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید