کلید ارزان شدن دلار ۷۰ هزار تومانی در دستان ترامپ | اقتصاد ایران به انتخابات آمریکا گره خورد؟ - افق اقتصادی

کلید ارزان شدن دلار ۷۰ هزار تومانی در دستان ترامپ | اقتصاد ایران به انتخابات آمریکا گره خورد؟ - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-21
کد خبر: 315162 |
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۳:۱۲ |
24 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

یک کارشناس اقتصادی گفت: ترامپ در اظهارات اخیر خود گفته به دنبال برقراری صلح در خاورمیانه است، بنابراین احتمال عدم افزایش نرخ دلار و حتی کاهشی شدن آن پس از اجرای این وعده ترامپ وجود دارد.

کلید ارزان شدن دلار ۷۰ هزار تومانی در دستان ترامپ | اقتصاد ایران به انتخابات آمریکا گره خورد؟

مرتضی عزتی درباره واکنش بازار ارز ایران به احتمال برنده شدن ترامپ در انتخابات چند روز آینده ریاست جمهوری آمریکا اظهار داشت: باید توجه داشت تا زمانی که در کشورمان شاهد ثبات اقتصادی پایدار و بلند مدت نباشیم، عوامل متعدد می‌توانند با هر تکانه‌ای بازار ارز را تحت تاثیر قرار دهند. اگر نرخ رشد اقتصادی به بیش از ۵ درصد برسد و همزمان نرخ تورم کاهشی باشد، می‌توان انتظار داشت که بازار ارز کشور مقاوم باشد.   

 وی ادامه داد: وقتی عوامل سیاسی، اقتصادی، امنیتی رخ می‌دهد و براساس انتظاراتی که این عوامل به بازار تحمیل می‌کنند و به تناسب تبعاتی که فعالان بازار و فعالان اقتصادی پیش بینی می‌کنند نرخ ارز را تغییر می‌دهند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: پیش بینی عده‌ای از فعالان این است که از ترامپ و جمهوری‌خواهان پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شوند، مشکلات بیشتر و در نهایت نرخ ارز افزایش پیدا می‌کند در نهایت تقاضا در بازار بالا می‌روند در شرایط محدودیت عرضه، نرخ دلار صعودی خواهد شد. البته اگر بازار بخواهد به اظهارات اخیر ترامپ توجه داشته باشد که می‌بینم که ترامپ در این اظهارات خود گفته است به دنبال برقراری صلح در خاورمیانه است، احتمال عدم افزایش نرخ دلار و حتی کاهشی شدن آن پس از اجرای این وعده ترامپ هم وجود دارد.

عزتی با اشاره به اثرگذاری حملات اخیر رژیم صهیونسیتی اسراییل و پاسخ ایران به این حملات در بازار ارز کشور افزود: به هر حال به غیر از موضوع انتخابات امریکا، تنش منطقه‌ای هم بر روی نرخ ارز تاثیر می‌گذارد اما اثرگذاری این تنش‌ها کوتاه مدت است. 

وی اظهار داشت: البته باید توجه داشت مهمترین عاملی که نرخ ارز را بالا می‌برد تصمیمات دولت است، در این مدت دلار نیما از حدود ۴۲ هزار تومان به ۵۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد، بنابراین تنها در این دو ماه قیمت دلار نیمایی حدود ۲۰ درصد بالا رفت طبیعتاً بازار هم از این افزایش قیمت دلار نیمایی تبعیت می‌کند. 

وی با بیان اینکه کشورمان تمام نیازهای ارزی از کانال‌های دولتی و مرکز مبادله تامین نمی‌شوند و بخشی از این نیاز به سمت بازار آزاد حرکت می‌کند، گفت: وقتی قیمت ارز تامین شده از کانال دولتی بالا‌ می‌رود، بخش آزاد هم به دنبال آن حرکت می‌کند.

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که چند درصد از نیاز ارزی در بازار آزاد تامین می‌شود، اظهار داشت: عمده نیاز ارز وارداتی از مرکز مبادله‌ای و بازار دولتی تامین می‌شود و  بخش ناچیز آن از بازار آزاد تهیه می‌شود. اما بخشی دیگر به  تامین ارز برای خروج سرمایه مربوط می‌شود که آمارها می‌گویند ۵ میلیارد تا ۱۵ میلیارد دلار سرمایه سالانه از کشور خارج می‌شود و بخشی دیگر از تامین ارز به قاچاق کالا ارتباط دارد. اما بخشی دیگر از تامین ارز مربوط به خرید ارز با هدف پس‌انداز است که مردم از این طریق ارزش سرمایه و پول خود را حفظ می‌کنند در این باره هم گفته می‌شود ۳۰ میلیارد دلار ارز خانگی ذخیره شده‌ است. عمده این سه مورد از بازار دولتی تامین نمی‌شوند.

منبع:

ایلنا

گسترش نیوز

اقتصاد

کلید ارزان شدن دلار ۷۰ هزار تومانی در دستان ترامپ | اقتصاد ایران به انتخابات آمریکا گره خورد؟

بانک و بیمه

کلید ارزان شدن دلار ۷۰ هزار تومانی در دستان ترامپ | اقتصاد ایران به انتخابات آمریکا گره خورد؟

کدخبر:
۳۴۰۰۳۵

۱۴۰۳/۰۸/۱۵ ۲۰:۲۰:۰۰

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید