رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار میدارد که قماربازان به خوبی میدانند که در کجا فعالیت میکنند، اما اقتصاددانان و فعالان اقتصادی و افرادی که به کار اقتصادی مشغولند یا پسانداز دارند، نباید تحت تأثیر این فضاهای غیرواقعی قرار بگیرند. این فضاها توسط سوداگران ایجاد میشود، در حالی که واقعیت اقتصادی چیز دیگری است. در حال حاضر، نوسانات بازار ارز به حدی رسیده که به اعتقاد فعالان اقتصادی، ورود به این بازار در شرایط فعلی به نوعی قمار محسوب میشود. در روزهای اخیر، قیمت دلار حتی به کانال ۶۳ و ۶۴ هزار تومان رسید، در حالی که تا اوایل مهرماه، برای مدت طولانی زیر کانال ۶۰ هزار تومان باقی مانده بود.
آخرین گزارشها حاکی از آن است که قیمت دلار در حال حاضر در محدوده ۶۲ هزار تومان قرار دارد و وضعیت قیمتی به دلیل شرایط سیاسی منطقه نامشخص است. با این حال، رئیس اتاق مشترک ایران و عراق بر این باور است که نباید تحت تأثیر این شرایط قرار گرفت و به بازار ارز وارد شد؛ زیرا قیمت تعادلی دلار در بازه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان است و با کاهش هیجانات، دلار به قیمتهای قبلی خود بازخواهد گشت.
این گروه کارشان سوداگری ارز است
یحیی آلاسحاق، فعال اقتصادی و رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق درباره وضعیت بازار ارز میگوید: ارز، یک موضوع اقتصادی است که برای همه دستاندرکاران اقتصادی، تولیدکننده، مصرفکننده، واردکننده و صادرکننده نقش اساسی در تصمیمگیریها دارد.
وی میافزاید: ارز هم مثل هر کالای دیگری، تابع اقتضاهای اقتصادی و عرضه و تقاضا است. اما از طرف دیگر، تابع عوامل دیگری است که غیراقتصادی هستند؛ مثل جو روانی، تقاضاهای کاذب یا برخوردهای سیاسی که انتظارات متقاضی و عرضهکننده را تغییر میدهد.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق تصریح میکند: در رابطه با وضعیت موجود و نرخ ارز باید بگویم ایجاد تعادل اقتصادی در کشور تابع عرضه و تقاضای ارز است که در این زمینه هیچ حادثه جدیدی رخ نداده است، بلکه با مذاکراتی که اخیرا رییسجمهور در قطر داشتند، در حدود ۶ میلیارد دلاری هم احتمالا به منابع بانک مرکزی اضافه میشود و به این ترتیب، عرضه ارز بیشتر خواهد شد و کمتر نخواهد شد.
آلاسحاق با بیان اینکه این نکته وجود دارد که جو روانیای که دستاندرکاران بازار کاذب ایجاد میکنند، انتظارات را بالا و پایین میبرد، عنوان میکند: یک جماعتی هستند که کارشان سوداگری ارز است. یعنی با خرید و فروش ارز و فضاسازی برای نرخ ارز، سود خودشان را میبرند.
وی توضیح میدهد: این گروه به صورت متشکل هستند و بهگونهای به یکدیگر وصل هستند. این گروه چه در داخل و چه در خارج منتظر حوادثی هستند که در کشور اتفاق بیفتد. موضوع حادثه هم برای آنها مهم نیست؛ یعنی انتخابات پیش بیاید، یک جور عمل میکنند. در خارج از کشور بحث ریاستجمهوری ترامپ مطرح شود، یک جور فضاسازی میکنند و یا کالایی کم شود، فضاسازی میکنند.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق متذکر میشود: برای این گروه هیچ چیز مهم نیست؛ منتظر یک حادثه هستند که ارز را بالا و پایین کنند و با بالا و پایین رفتن نرخ ارز سود ببرند. یک روز تصمیم میگیرند که فضای عرضه را زیاد کنند تا مردم بیایند ارز خود را بفروشند و ارزهای مردم را جمع میکنند و گاهی هم برعکس عمل میکنند.
قماربازهای ارز زیان میکنند
آلاسحاق در ادامه در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین میگوید: یکی از این حوادث، مسایلی است که در رابطه با شرایط سیاسی منطقه و رفتارهای رژیم صهیونیستی اسرائیل شاهد هستیم. وقتی این مسایل پیش میآید، این گروه سوءاستفاده میکنند و به فضاسازی میپردازند. دائما میگویند عنقریب است که اوضاع بهم بریزد و این را در بوق و کرنا میکنند.
وی میافزاید: در مقابل، گروهی هم هستند که عین قماربازها، قمار میکنند. قماربازها تکلیف خودشان را میدانند و در باشگاههای قمار کار میکنند، ولی اقتصادیون و فعالان اقتصادی و کسانی که کار اقتصادی میکنند و یا کسانی که پسانداز دارند، نباید تحتتاثیر این فضاهای کاذب قرار گیرند. این فضا را سوداگران ایجاد میکنند، ولی واقعیت اقتصادی این نیست.
رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق عنوان میکند: واقعیت اقتصادی ما این است که دلار بین ۵۰ تا ۶۰ هزار باشد. در این شرایط، ورود به بازار ارز نوعی ریسک و قمار است و توصیه من این است که کسانی که کار اقتصادی میکنند، خودشان را اسیر این جو نکنند، چون به نظر من این حوادث فروکش میکنند و دوباره همانطور که قبلا بارها شاهد بودیم، نرخ ارز پایین میآید و یک عدهای از هستی ساقط میشوند.
آلاسحاق در پاسخ به این سوال که دامنه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان، براساس شرایط تورمی است؟ تصریح میکند: بله، براساس مجموع شرایط موجود، قیمت دلار باید بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان باشد.
وی تاکید میکند: این قیمت تعادلی بازار آزاد ارز است؛ وگرنه در بازار نیمایی و مبادلهای، قیمت دلار خیلی پایینتر از اینهاست. در حوزه تجارت رسمی با دلار پایینتر از این اعداد روبهرو هستیم.
رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق در پاسخ به این سوال که در رابطه با کسانی که در بازار قمار میکنند، آیا نمونهای دارید که به گفته شما از هستی ساقط شده باشد؟ میگوید: خیلی زیاد. در زمانی که قطعنامه ۵۹۸ صادر شد، چنین صحنههایی را زیاد دیدیم. یک قطعه در بهشتزهرا کسانی بودند که با همین فضای گرگ و میش پایان جنگ، وارد صحنه خرید و فروش ارز شدند و بعد از آن با ریزش قیمتها، سکته کردند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این افرادی که در بازار سوداگری میکنند، قابل شناسایی نیستند؟ عنوان میکند: قابل شناسایی هستند و با آنها هم برخورد میشود، ولی خب از الیگودرز گرفته تا شمال و جنوب کشور، یک عدهای به صورت مجازی و غیرمجازی به فضاسازی در بازار ارز مشغول هستند، ولی این گروه یک عده خاصی هستند.
نرخ دلار تا پایان سال به چه رقمی میرسد؟
آلاسحاق در پاسخ به این سوال خبرآنلاین که نرخ دلار تا پایان سال چه تغییری میکند؟ میگوید: به نظر من با سیاست کلی بانک مرکزی و فعالان اقتصادی و با امکانات اقتصادی که داریم، نرخ دلار در همین دامنه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان باید بماند. از نظر تعادل اقتصادی، در بازار آزاد دامنه ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان نقطه تعادلی دلار است.
منبع:
خبر آنلاین
گسترش نیوز
اقتصاد
پیش بینی سرنوشت ساز درباره قیمت دلار تا پایان ۱۴۰۳ | خریداران مراقب باشند
بانک و بیمه
پیش بینی سرنوشت ساز درباره قیمت دلار تا پایان ۱۴۰۳ | خریداران مراقب باشند
کدخبر:
۳۳۷۳۷۲
۱۴۰۳/۰۷/۱۹ ۱۰:۳۰:۰۰