مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران اعلام کرد که نرخ ارز برای گوشت گرم گوساله در تالار اول ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است، در حالی که ارز تأمین شده برای گوشت یخزده در تالار دوم حدود ۴۲ هزار تومان میباشد.
بررسی بازار کالاهای اساسی نشان میدهد که هر بسته گوشت تازه گوساله با قیمت دولتی ۲۸۵ هزار تومان به فروش میرسد، در حالی که قیمت هر بسته یک کیلوگرمی گوشت یخزده گوساله بین ۳۰۵ تا ۳۱۵ هزار تومان است.
قیمت متفاوت در حالی که انتظار است گوشت گرم نرخ بالاتری داشته باشد سبب شد تا موضوع از سوی خبرگزاری مهر پیگیری شود.
جواد آزاد، مدیر عامل اتحادیه سراسری صنعت دام پروران همگام کشور در این خصوص گفت: این امر به منبع تأمین ارز این دو گوشت قرمز تازه و یخ زده بر میگردد. تأمین ارز گوشت گرم گوساله تالار اول و ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان دارد و ارز تأمین شده برای گوشت یخ زده تالار دوم و ارز حدود ۴۲ هزار تومانی است.
وی افزود: در حالی که برای واردات دام پایه پروار ۶ ماه درخواست تخصیص ارز شده اما هنوز ارزی تخصیص داده نشده است.
این فعال صنفی عنوان کرد: در حال رایزنی هستیم تا برای جلوگیری از خارج شدن این محصولات از فروشگاهها و فروش با قیمت بالاتر در برخی فروشگاههای آنلاین، ارز مورد نیاز هر دو نوع گوشت از تالار دوم تأمین شود.
آمار واردات گوشت قرمز
آزاد با اشاره به آمار واردات گوشت در سال جاری، گفت: از ابتدای امسال و در ۳ ماه نخست ۵۱ هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شده که تغییری در قیمت این محصول در بازار داخل نداشته است. از سوی دیگر در این ماه قیمت دام زنده کاهش یافته زیرا عرضه برای فروش دام به دلیل کمبود نقدینگی و تأمین منابع مالی برای تهیه علوفه، زیاد شده است.
وی با بیان اینکه بازار اشباع است، اظهار کرد: با کاهش دام مولد و عرضه آنها به دلیل کمبود نقدینگی سبب میشود در آیندهای نه چندان دور دوباره بازار دچار چالش و افزایش قیمتها شود.
نرخ دام سبک و سنگین
آزاد در ادامه سخنان خود عنوان کرد: در حال حاضر گوساله نر زنده که بالاترین قیمت را دارد هر کیلو گرم ۱۷۰ هزار تومان بوده و هر کیلو گرم گوشت آن باید ۳۷۰ هزار تومان باشد در حالی که این نرخ در بازار بین ۴۲۰ تا ۴۵۰ هزار تومان است.
وی اضافه کرد: گوسفند نر زنده هم هر کیلو گرم ۲۷۰ هزار تومان قیمت گذاری شده و قیمت گوشت آن باید بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان باشد اما ۸۸۰ تا ۹۰۰ تومان به فروش میرسد. پرسش این است، چرا با وجود واردات گوشت قیمتها تفاوت نکرده است؟
مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دام پروران همگام کشور که از زیرمجموعههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، در پایان گفت: اگر همین ارز برای واردات و تکمیل زیرساختها هزینه شود ظرفیت تولید در دام سبک و سنگین به ۸۷۰ تا ۹۰۰ هزار تن و حتی یک میلیون تن میرسد.
قیمت دام زنده در بازار امروز ۳۱ شهریور
گزارشها نشان میدهد که در استان تهران هر کیلو گوسفند زنده حداقل ۲۹۰ هزار تومان و حداکثر ۳۰۵ هزار تومان قیمت دارد. هر کیلو گوساله زنده نیز بین ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان به فروش میرود.
در استان قم، قیمت دامزنده کاهشی قود. هر کیلو گوسفند در استان قم حداقل ۲۹۰ هزار تومان و حداکثر ۲۹۵ هزار تومان بود. هر کیلو گوساله هم حداقل ۱۸۴ هزار تومان و حداکثر ۱۸۶ هزار تومان است.
در استان اصفهان نیز قیمت دامزنده نزولی بود؛ بهطوری که هر کیلو گوسفند زنده بین ۲۶۰ تا ۳۰۰ هزار تومان قیمت پیدا کرد. هر کیلو گوساله زنده نیز بین ۱۷۰ تا ۱۹۰ هزار تومان به فروش میرود.
در این میان، در استان مرکزی هر کیلو گوسفند زنده حداقل ۳۰۰ هزار تومان و حداکثر ۳۱۰ هزار تومان است. گوساله زنده نیز حداقل ۱۸۰ و حداکثر ۱۸۵ هزار تومان به فروش میرود. در استان قم هر کیلو گوسفند زنده حداقل ۲۹۰ هزار تومان و حداکثر ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد. گوساله زنده هم حداقل ۱۸۵ و حداکثر ۱۹۰ هزار تومان قیمتگذاری شده است.
افزایش قیمت جوجه یکروزه
محمدعلی کمالی سروستانی گفت: برآوردها حاکی از آن است که جوجه ریزی شهریور همانند ماه قبل به ۱۴۰ میلیون قطعه برسد.
او از افزایش قیمت جوجه یکروزه خبر داد و گفت: قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه به بالای ۲۶ تا ۲۷ هزارتومان رسیده که همین امر معضلاتی برای مرغداران ایجاد کرده است.
کمالی سروستانی ادامه داد: با توجه به اتمام فصل گرما و ازدیاد تقاضا برای جوجه ریزی در استان های جنوبی، قیمت جوجه یکروزه با التهاباتی روبرو شده که امیدواریم انجمن جوجه حرکت جدی انجام دهند و بازار را کنترل کنند تا در حد متعادل افزایش قیمت داشته باشیم.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه قیمت مصوب جوجه معنا ندارد، افزود: افزایش قیمت مرغ و جوجه یکروزه مربوط به تصمیمات به سال گذشته است و از طرفی ماهم اعتقادی به قیمت گذاری نداریم و تصور می کنیم که مدیریت میتواند بازار را تنظیم کند چراکه تقاضا برای جوجه بالاست و باید اجازه دهند واردکنندگان جوجه وارد کنند.
تولید ماهانه مرغ ۳۰ هزار تن مازاد بر نیاز کشور است
او با بیان اینکه ماهیانه ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزارتن مرغ در کشور تولید می شود، گفت: در شهریور مرغ هایی که وارد بازار می شود، مربوط به جوجه ریزی حاصل ماه های گرم سال است که در این ایام مرغ کمتر وزن می گیرند. اما بدلیل تعطیلات شهریور ماه و ازدیاد تقاضا ناشی از سفرها شاهد افزایش قیمت مرغ بودیم، اما با این افزایش قیمت معتقدیم که مرغ به نرخ تمام شده نرسیده است.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی نرخ کنونی هرکیلو مرغ زنده را ۶۰ تا ۶۳ هزارتومان اعلام کرد و افزود: هرچه به سمت استان های گرمسیر پیش رویم، قیمت افزایش می یابد و قسمت مرکزی و شمالی قیمت پایین تر است. اما به طور کلی قیمت تمام شده واقعی هرکیلو مرغ با احتساب نرخ ذرت و کنجاله سویا بالای ۶۵ هزارتومان تمام می شود.
صادرات مرغ متوقف شد
او درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ افزود: علی رغم آنکه صادرات مرغ چشمگیر نیست، صادرات مرغ به خاطر تنظیم بازار متوقف شده است.
کمالی سروستانی با بیان اینکه صادرات مرغ کمتر از یک درصد کل تولید است، گفت: صادرات تحت تاثیر بازار داخل و تصمیمات خلق الساعه قرار میگیرد که به صادرکنندگان ضربه میزند، امیدواریم دولت اجازه بدهد مرغ هایی که آماده شده برای صادرات بویژه بازارهای جدید صادراتی صادر شود.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: بنابر آمار از ابتدای سال ۱۰ هزار و ۶۰۰ تن مرغ توسط اتحادیه صادر شد و ۵ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار و ۶۰۰ تن آماده صادرات داریم. با احتساب زنجیره ها مجموع صادرات از ابتدای سال ۱۸ هزار و ۳۰۰ تن بوده است. براین اساس عمده ترین مسئله این است این نوسانات زودگذر است و نباید کل بازار را تحت تاثیر قرار بدهد، کمااینکه نزدیک فصل مدارس و در مهرماه سبد مصرف خانوار عمدتا تامین نیاز دانش آموزان است که در نهایت به سبب کاهش قیمت یا ثبات قیمت در مهر ماه، نباید صادرات تحت تاثیر قرار بگیرد و همواره امیدواریم صادرات روند مستمر باشد تا بازارها از دست ندهیم.
او با بیان اینکه کمبودی در بازار مرغ نداریم، گفت: ذخایر پشتیبانی مملو از مرغ است و جای نگرانی نداریم که با کمبود تولید روبرو باشیم ، کمااینکه تولید کنونی مرغ ۲۰ تا ۳۰ هزار تن مازاد بر نیاز است.
منبع:
خبرآنلاین