رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران اعلام کرد که با تأیید وزارت کشور، تغییرات قیمت در کارتخوانهای مربوط به فروش نان به اجرا درآمده است.
فاطمه نظری، رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران بیان کرد: قیمت نان سنگک ساده از ۳ هزار تومان به ۵ هزار تومان افزایش یافته است. همچنین، قیمت نان بربری ساده با آرد نوع یک از ۱ هزار و ۸۰۰ تومان به ۲ هزار و ۵۰۰ تومان و بربری ساده با آرد نوع دو از ۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
وی ادامه داد: نان لواش با آرد نوع یک از پانصد تومان به هفتصد تومان تغییر قیمت یافت و لواش نوع دو نیز از ششصد و پنجاه به نهصد تومان رسید.
نظری تصریح کرد: قیمت نان سنتی تافتون با آرد نوع یک، از ۹۰۰ تومان به ۱ هزار و دویست شصت تومان و نوع دو از ۱ هزار و دویست به ۱ هزار و پانصد تومان رسید. همچنین قیمت نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک از هفتصد به ۸۵۰ تومان و نوع دو از ۱ هزار به ۱ هزار و دویست تومان تغییر یافت.
به گفته وی شکل عرضه نان کنجدی نیز تغییر یافته، به این ترتیب که در کارتخوانهای عرضه نان قسمتی جداگانه برای خرید کنجد در نظر گرفته شده و مشتریان میتوانند از این قسمت به ازای هر نان از ۱۰ تا ۳۰ گرم کنجد خریداری کنند و نانوا با نظرمشتری از این کنجد در پخت نان استفاده میکند.
گفتنی است پیشتر قیمت نان در استانهای مختلف اصلاح شده بود و همچنین قیمت نان از سال ۱۴۰۰ تاکنون در تهران تغییر نکرده بود.
پیش از این اعلام شده بود که محمد علی اسفنانی اظهار داشت: متأسفانه نانواییها نان را با قیمتی بالاتر از نرخ تعیینشده به مشتریان ارائه میدهند. فروش نان بالاتر از قیمت مصوب به عنوان تخلف گرانفروشی شناخته میشود.
وی در ادامه تخلف دیگر واحدهای نانوایی را کم فروشی عنوان کرد و اظهارداشت: نانوایی ها وزن چانه و نان را کمتر از وزن مورد پیش بینی به مردم عرضه می کنند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: تخلف دیگر واحدهای نانوایی اینکه نان را تحت عنوان کنجدی، خشخاشی و امثال این به مردم می فروشند.
وی افزود: علی رغم اینکه مشتری ممکن است رضایت نداشته باشد ولی از باب اجبار نان را دریافت می کند این فروش اجباری بوده و تخلف محرز است.
اسفنانی اظهارداشت: متاسفانه بعضی از نانوایی ها عرضه خارج از شبکه دارند یعنی علی رغم اینکه آرد را به قول معروف آزاد به مردم می فروشند اما در عدد نان های پخته شده محاسبه می کنند.
وی همچنین استفاده از دو کارتخوان در واحدهای نانوایی را تخلف دانست و افزود: تعزیرات حکومتی با تمامی تخلفات در این عرصه برخورد جدی خواهد کرد.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: نان قوت لایموت مردم است و دولت ها نیز از ابتدای انقلاب به این مهم توجه جدی داشته اند.
وی افزود: بررسی ها نشان می دهد در سایر کشورها هم دولت ها ملاحظه مردم را در قوت لایموت کرده و در این ارتباط یارانه پرداخت می کنند.
اسفنانی بیان داشت: در حال حاضر آردی که به نانوایی ها داده می شود قیمت این آرد یک بیست و پنجم قیمت تمام شده آن هم نمی شود.
وی عنوان کرد: دولت جدا از پرداخت یارانه به آرد به تازگی برای تامین و جبران خسارت یا تامین هزینه های نانوایی ها مصوب کرده به میزان پخت و فروش نان ۱۵درصد به آن ها به صورت یارانه نقدی پرداخت کند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی گفت: در حال حاضر۴۰ درصد میزان فروش نانوایی ها یارانه به آن ها پرداخته می شود البته این را نباید نادیده گرفت حرف حقی هم دارند که باید شنیده شود.
وی افزود: از سه تا چهار سال گذشته قیمت نان در کشور تغییری نکرده چرا که سیاست دولت مبنی بر این بوده که قیمت حفظ شود و از طرفی کمبود درآمدی آن ها از طریق یارانه ترمیم شود.
اسفنانی اظهارداشت: گرچه قیمت نان را هم اضافه می کردند ای بسا به همین اندازه که الان رسیده می رسید با توجه به یارانه هایی که به واحدهای نانوایی پرداخت می شود.
وی یادآورشد: ولی منطقی تر این است که وقتی تصمیم می گیرند قیمت نان را مشخص کنند همه فاکتورهای تاثیرگذار در قیمت نان که به عنوان هزینه برای نانوا در نظر گرفته می شود را لحاظ کرده و قیمت نان را مشخص کنند.
محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی درباره افزایش نرخ نان سنگک گفت: اتحادیه یک جلسه با استانداری تهران داشت اما هنوز تصمیمی درباره تغییر قیمت اتخاذ نشده است.
نان بیش از ۴۵ درصد کالری روزانه ایرانیان را تأمین میکند. نرخ این قوت قالب از سال گذشته محل مناقشه بود و نانوایان عنوان میکنند هزینه تمام شده نسبت به نرخ نان بالاتر است.
مدتی است که دوباره مسئله تغییر نرخ نان سنتی مطرح شده است. پیش تر در گزارشی محمد علیمهری، معاون امور اقتصادی استانداری تهران در پاسخ به این پرسش که آیا نرخ نان قرار است در تهران تغییر کند یا خیر، گفته بود، هنوز در خصوص اصلاح قیمت نان در استان تهران در این استانداری تصمیمگیری نشده است.
نرخ نان در برخی استانها تغییر کرده و در برخی از محلهها تهران نیز نانوایان مبادرت به افزایش قیمت کردهاند.
محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی درباره افزایش نرخ نان سنگک گفت: اتحادیه یک جلسه با استانداری تهران داشت اما هنوز تصمیمی درباره تغییر قیمت اتخاذ نشده است.
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی در پاسخ به این پرسش که در سایر استانها تغییر اعمال شده است یا خیر، اظهار کرد: بین ۱۵ تا ۲۰ استان مانند اصفهان، اردبیل، لرستان و… نرخ نان سنگک بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است.
منبع:
تحلیل بازار