در دوره سه ماهه دوم امسال، فروش جهانی رستورانهای زنجیرهای مکدونالد برای اولین بار در چهار سال گذشته کاهش یافت؛ این امر ناشی از این بود که مصرفکنندگان به دلیل تورم، از خوردن غذا در خارج از خانه منصرف شده یا گزینههای ارزانتری را برگزیدند.
در سه ماهه دوم از سال جاری، فروش جهانی رستورانهای زنجیرهای مک دونالد برای اولین بار در چهار سال گذشته کاهش یافت؛ این اتفاق به دلیل عدم تمایل مصرفکنندگان به خوردن غذا خارج از منزل به علت تورم یا انتخاب گزینههای ارزانتر اتفاق افتاد.
این شرکت آمریکایی همچنین پیش بینی کرد که فروش فروشگاههای مشابه در چند فصل آینده کاهش خواهد یافت و این که در حال کار بر روی پیدا کردن راهحلهایی مانند پیشنهادهای غذایی و اقلام جدید در منوی خود میباشد.
کریس کمپچینسکی، رئیس و مدیرعامل مکدونالد، روز دوشنبه در یک تماس کنفرانسی با سرمایهگذاران گفت: مصرفکنندگان هنوز ما را بهعنوان یک پیشرو از لحاظ ارزش (کسب وکار) نسبت به رقبای اصلیمان میشناسند، اما واضح است که این شکاف ارزش ما اخیراً کاهش یافته است. ما در حال کار هستیم تا این مشکل را با سرعت حل کنیم.
بر اساس این گزارش، فروش این رستورانهای زنجیرهای در مکانهایی که حداقل یک سال باز بودهاند در دوره آوریل تا ژوئن ۱ درصد کاهش یافت.
این اولین کاهش از سه ماهه آخر سال ۲۰۲۰ که در طول آن، همهگیری کرونا باعث تعطیلی فروشگاهها و خانه نشین شدن میلیونها نفر شد، محسوب میشود.
در ایالات متحده، فروش این شرکت تقریباً ۱ درصد کاهش یافت. مکدونالد مشتریان کمتری داشت اما گفت کسانی که آمدهاند به دلیل افزایش قیمت، بیشتر از قبل خرج کردهاند.
کمپچینسکی از افزایش قیمت منوی این رستوران زنجیرهای دفاع کرد و گفت هزینههای کاغذ، غذا و کار در برخی بازارها در چند سال گذشته تا ۴۰ درصد افزایش یافته است.
درآمد خالص این شرکت به میزان ۱۲ درصد کاهش یافته و به ۲ میلیارد دلار یا به عبارتی به ۲ دلار و ۸۰ سنت به ازای هر سهم رسیده است.
بدون احتساب موارد یکباره مانند هزینههای بازسازی، مکدونالد ۲.۹۷ دلار به ازای هر سهم درآمد کسب کرد. این رقم بسیار کمتر از سود در هر سهم ۳.۰۷ دلاری بود که تحلیلگران این صنعت پیشبینی کرده بودند.
کاهش فروش رستورانها به این غول همبرگر که دفتر مرکزی آن در شیکاگو است، محدود نمیشود.
طبق گفته شرکت “سیرکانا” که در زمینه تحقیقات بازار فعال است، حجم مشتریان در رستورانهای فست فود ایالات متحده در نیمه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد کاهش یافته است.
دیوید پورتالین، مشاور صنعت غذا برای سیرکانا، پیش بینی کرد که تورم بالا و افزایش بدهی مصرفکننده در نیمه دوم سال ۲۰۲۴ نیز بر حجم مشتریان تأثیر بگذارد.