سرحدی دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان ماشین آلات و تجهیزات دام و طیور(اتماد) گفت: تولیدکنندگان داخلی، واردکنندگان و حتی تامین کنندگان محصولات و تجهیزات همگی با چالش هایی روبرو هستند و به همین دلیل تصمیم به تشکیل انجمنی گرفته شد تا به صورت تخصصی به حل مسائل مربوط به این حوزه بپردازد.
بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته، ۳۰ تیر ماه آغاز به کار کرد و فعالیت آن تا ۲ مرداد ادامه دارد. این نمایشگاه در جهت افزایش نقش صنعت دام، طیور و آبزیان در تولید، اشتغال و درآمد ملی، توسعه و ترویج تجهیزات نوین و… فعالیت دارد.
خبرنگار گسترش نیوز در بازدید میدانی از این نمایشگاه با بازدید از غرفه انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان ماشین آلات و تجهیزات دام و طیور(اتماد) در گفتگو با بهار سرحدی دبیر انجمن به بررسی مسائل مربوط به صنعت دام و طیور پرداخته است که در ادامه می خوانیم.
انجمن اتماد از چه زمانی تشکیل شد؟
بهار سرحدی دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان ماشین آلات و تجهیزات دام و طیور (اتماد) به خبرنگار گسترش نیوز گفت: انجمن اتماد از آغاز فعالیت خود با شرکت های زیادی در ارتباط است. تولیدکنندگان داخلی، واردکنندگان و حتی تامین کنندگان محصولات و تجهیزات همگی با چالش هایی روبرو هستند و به همین دلیل تصمیم به تشکیل انجمنی گرفته شد تا به صورت تخصصی به حل مسائل مربوط به این حوزه بپردازد.
وی افزود: از دی ماه سال ۱۴۰۰ تصمیم به تشکیل این انجمن گرفته شد و اجرا شدن آن از طرف وزارت کار اتفاق افتاد. در ابتدا قرار بود انجمن به صورت استانی تشکیل شود اما در ادامه به دلیل اینکه شرکت های درخواست کننده از بسیاری از استان ها از شمال تا جنوب کشور و از شرق تا غرب درخواست عضویت در انجمن را داشتند به همین دلیل انجمن به صورت کشوری آغاز به کار کرد. معمولا ۶ ماه تا ۲ سال پروسه ثبت انجمن های کشوری زمان می برد و انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان ماشین آلات و تجهیزات دام و طیور در عرض ۶ ماه تشکیل شد.
اهداف انجمن چیست؟
سرحدی ادامه داد: با توجه به مشکلات و معضلاتی که تولیدکنندگان و شرکت ها درباره فعالیت خود داشتند؛ این اهداف طبقه بندی شدند. در ادامه تلاش کردیم از صنعت دام و طیور کشور با توجه به توانمندی هایی که وجود دارد، حمایت شود. برخی از شرکت ها در صنعت دام و طیور رقابت های نامشروع با هم دارند و باعث ایجاد مشکل برای هم می شوند. در تلاش هستیم که از این اقدامات جلوگیری شود. در زمینه آموزش نیز انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان ماشین آلات و تجهیزات دام و طیور فعالیت داشته و با برپایی همایش هایی در جهت بهبود تولید محصولات دام و طیور فعالیت داشتیم. از طرفی سعی براین داریم با دایر کردن یک گاهنامه و سایت خبری، اخبار مربوط به صنعت دام و طیور را اطلاع رسانی کنیم. همچنین خیلی از شرکت های دام و طیور با مشکلات حقوقی درباره واردات، صادرات یا مسائلی دیگر روبرو هستند و انجمن سعی بر حل این مشکلات حقوقی داشته است.
دبیر انجمن اتماد اظهار داشت: یکی از مسائلی که در چند وقت اخیر وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت با ما همکاری داشت، در زمینه قیمت گذاری یک سری از محصولات بوده است. مثلا محصولاتی را وارد کننده قیمت گذاری می کند و برای توضیح به وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی در جهت این قیمت گذاری، انجمن پاره ای از توضیحات را ارائه می دهد و حتی استعلام قیمت از شرکت های مرتبط با آن محصول انجام می شود و طی ارسال یک نامه کتبی وزارتخانه ها را در جریان قیمت گذاری قرار می دهیم.
سرحدی در پایان به خبرنگار گسترش نیوز گفت: یکی از اهداف خیلی مهمی که داریم در مورد ارائه تعرفه مشخص برای تنظیم بازار است که بین تولید و واردات هماهنگی وجود داشته باشد. یکی از مشکلاتی که خیلی از جوامع مربوط به صنعت دام و طیور با آن دست به گریبان هستند، برای وارد کردن یک محصول ارز دولتی می گیرند اما وقتی تولیدکننده می خواهد خود اقدام به واردات کند یا نیاز به وارد کردن قطعاتی دارد باید با ارز آزاد این کار را انجام دهد و به طبع هزینه سنگین و مضاعفی را باید تحمل کند. بنابراین گاهی پیش می آید که در کشور می توان محصول تولید داخلی داشت اما پروسه تولید آنقدر گران تمام می شود که تولید کننده از خیر آن می گذرد. این مشکل دغدغه مهم تولیدکنندگان است که باید هر چه سریعتر طی رایزنی هایی راه حلی برای آن پیدا کرد تا تعرفه های مربوط به واردات اصلاح شود.