آموزش ثبت سفارش واردات کالا - افق اقتصادی

آموزش ثبت سفارش واردات کالا - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 275443 |
تاریخ انتشار : ۳۱ تیر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۳ |
87 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

ثبت سفارش واردات کالا فرآیندی است که طی آن یک تاجر یا بازرگان، مجوز ورود کالای مورد نظر خود را از سازمان توسعه تجارت ایران دریافت می کند. این مجوز به عنوان سند هویتی کالا در مراحل بعدی ترخیص کالا از گمرک عمل می کند. مراحل کلی ثبت سفارش واردات کالا به شرح زیر است: […]

آموزش ثبت سفارش واردات کالا

ثبت سفارش واردات کالا فرآیندی است که طی آن یک تاجر یا بازرگان، مجوز ورود کالای مورد نظر خود را از سازمان توسعه تجارت ایران دریافت می کند. این مجوز به عنوان سند هویتی کالا در مراحل بعدی ترخیص کالا از گمرک عمل می کند.

مراحل کلی ثبت سفارش واردات کالا به شرح زیر است:

اخذ کارت بازرگانی :اولین قدم برای واردات کالا، اخذ کارت بازرگانی است. کارت بازرگانی به اشخاص حقیقی یا حقوقی اجازه می دهد تا به صورت قانونی به فعالیت های صادرات و واردات بپردازند. برای دریافت کارت بازرگانی باید به یکی از اتاق های بازرگانی سراسر کشور مراجعه و مدارک لازم را ارائه کنید.

دریافت کد ساتا :پس از اخذ کارت بازرگانی، باید برای دریافت کد ساتا (سیستم الکترونیکی تجارت) اقدام کنید. کد ساتا به شما امکان می دهد تا به صورت آنلاین مراحل ثبت سفارش و سایر امور مربوط به تجارت خارجی را انجام دهید.

انتخاب و بررسی تعرفه گمرکی :قبل از ثبت سفارش، باید تعرفه گمرکی کالای مورد نظر خود را از طریق سامانه تعرفه گمرکی کشور (TSC) استعلام کنید. تعرفه گمرکی هر کالا، کد مشخصی دارد که بر اساس آن حقوق گمرکی و سایر عوارض مربوط به واردات آن کالا محاسبه می شود.

ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت :پس از انتخاب و بررسی تعرفه گمرکی، باید نسبت به ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت ایران اقدام کنید. در این سامانه باید اطلاعات مربوط به کالا، مانند نوع، مقدار، کشور مبدا، ارزش و … را وارد کنید.

دریافت تاییدیه ثبت سفارش :پس از ثبت سفارش، کارشناسان سازمان توسعه تجارت ایران مدارک شما را بررسی می کنند و در صورت تایید، تاییدیه ثبت سفارش را به شما ابلاغ می کنند.

تامین ارز :برای واردات کالا، باید از طریق سیستم بانکی یا صرافی های مجاز، ارز مورد نیاز خود را تامین کنید. نرخ ارز مورد نیاز برای واردات کالا توسط بانک مرکزی ایران تعیین می شود.

انجام مراحل گمرکی :پس از تامین ارز، باید نسبت به انجام مراحل گمرکی و ترخیص کالای خود از گمرک اقدام کنید. در این مرحله باید مدارک لازم، از جمله تاییدیه ثبت سفارش، فاکتور خرید، قبض پرداخت گمرک و … را به گمرک ارائه کنید.

ثبت سفارش واردات کالا چیست؟

ثبت سفارش واردات کالا فرآیندی است که طی آن یک تاجر یا بازرگان، مجوز ورود کالای مورد نظر خود را از سازمان توسعه تجارت ایران دریافت می‌کند. این مجوز به عنوان سند هویتی کالا در مراحل بعدی ترخیص کالا از گمرک عمل می‌کند.

در واقع، ثبت سفارش به منزله اعلام قصد و تمایل یک فرد یا شرکت برای وارد کردن کالای خاص به کشور است. با انجام این فرآیند، دولت بر جریان ورود کالا به کشور نظارت کرده و از قاچاق و ورود کالاهای غیرمجاز جلوگیری می‌کند.

مزایای ثبت سفارش واردات کالا:

قانونی شدن واردات: ثبت سفارش، واردات کالا را به طور قانونی و رسمی می‌کند و از بروز مشکلاتی مانند قاچاق و عدم پرداخت حقوق گمرکی جلوگیری می‌کند.
تعیین تعرفه گمرکی: با ثبت سفارش، تعرفه گمرکی کالای مورد نظر مشخص می‌شود و وارد کننده از حقوق گمرکی و سایر عوارض مربوط به آن آگاه خواهد شد.
تخصیص ارز: در برخی موارد، برای واردات برخی کالاها نیاز به تخصیص ارز دولتی است که با ثبت سفارش می‌توان نسبت به دریافت آن اقدام کرد.
اولویت در ترخیص کالا: کالاهایی که دارای ثبت سفارش هستند، در زمان ترخیص از گمرک اولویت خواهند داشت.

اگر به دنبال یک شرکت صادرات کالا هستید گسیل کالای شرق بهترین انتخاب برای شماست. به این سایت مراجعه کنید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

اقدامات اولیه در زمینه ثبت سفارش واردات کالا

۱. مطالعه و کسب اطلاعات:

آشنایی با قوانین و مقررات واردات
انتخاب کالای مورد نظر
انتخاب کشور مبدا
یافتن تامین کننده

۲. اخذ مدارک و مجوزات لازم:

اخذ کارت بازرگانی
دریافت کد ساتا
اخذ سایر مجوزات

۳. انتخاب روش حمل و نقل:

انتخاب نوع حمل و نقل
انتخاب شرکت حمل و نقل

۴. اخذ بیمه کالا:

بیمه کردن کالا

۵. انجام مراحل گمرکی:

ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت
دریافت تاییدیه ثبت سفارش
تامین ارز

مراحل ثبت سفارش جهت واردات کالا

۱. اخذ کارت بازرگانی:

اولین قدم برای واردات کالا، اخذ کارت بازرگانی است. کارت بازرگانی به اشخاص حقیقی یا حقوقی اجازه می‌دهد تا به صورت قانونی به فعالیت‌های صادرات و واردات بپردازند. برای دریافت کارت بازرگانی باید به یکی از اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور مراجعه و مدارک لازم را ارائه کنید.

۲. دریافت کد ساتا:

پس از اخذ کارت بازرگانی، باید برای دریافت کد ساتا (سیستم الکترونیکی تجارت) اقدام کنید. کد ساتا به شما امکان می‌دهد تا به صورت آنلاین مراحل ثبت سفارش و سایر امور مربوط به تجارت خارجی را انجام دهید. برای دریافت کد ساتا باید به سایت https://saba.esata.ir:7090/authentication/login مراجعه و ثبت نام کنید.

۳. انتخاب و بررسی تعرفه گمرکی:

قبل از ثبت سفارش، باید تعرفه گمرکی کالای مورد نظر خود را از طریق سامانه تعرفه گمرکی کشور (TSC) استعلام کنید. تعرفه گمرکی هر کالا، کد مشخصی دارد که بر اساس آن حقوق گمرکی و سایر عوارض مربوط به واردات آن کالا محاسبه می‌شود. برای بررسی تعرفه گمرکی باید به سایت https://epl.irica.ir/ مراجعه کنید.

۴. ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت:

پس از انتخاب و بررسی تعرفه گمرکی، باید نسبت به ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت ایران اقدام کنید. در این سامانه باید اطلاعات مربوط به کالا، مانند نوع، مقدار، کشور مبدا، ارزش، incoterm و … را وارد کنید. برای ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت باید به سایت https://www.ntsw.ir/ مراجعه کنید.

۵. دریافت تاییدیه ثبت سفارش:

پس از ثبت سفارش، کارشناسان سازمان توسعه تجارت ایران مدارک شما را بررسی می‌کنند و در صورت تایید، تاییدیه ثبت سفارش را به شما ابلاغ می‌کنند. تاییدیه ثبت سفارش سندی است که نشان می‌دهد کالای شما مجوز ورود به کشور را دارد.

۶. تامین ارز:

برای واردات کالا، باید از طریق سیستم بانکی یا صرافی‌های مجاز، ارز مورد نیاز خود را تامین کنید. نرخ ارز مورد نیاز برای واردات کالا توسط بانک مرکزی ایران تعیین می‌شود.

۷. انجام مراحل گمرکی:

پس از تامین ارز، باید نسبت به انجام مراحل گمرکی و ترخیص کالای خود از گمرک اقدام کنید. در این مرحله باید مدارک لازم، از جمله تاییدیه ثبت سفارش، فاکتور خرید، قبض پرداخت گمرک، گواهی مبدا، بارنامه و … را به گمرک ارائه کنید.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید