کاهش چشمگیر تورم در مرغداری ها | وضعیت توزیع مرغ چطور است؟ - افق اقتصادی

کاهش چشمگیر تورم در مرغداری ها | وضعیت توزیع مرغ چطور است؟ - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 274684 |
تاریخ انتشار : ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۴:۱۲ |
76 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم ماهانه تولیدکننده در بخش مرغداری‌های صنعتی در خرداد امسال نسبت به ماه قبل از آن به منفی ۴ درصد رسید که نشان‌دهنده کاهش ۱۱.۲ واحد درصدی است.

کاهش چشمگیر تورم در مرغداری ها | وضعیت توزیع مرغ چطور است؟

به گزارش مرکز آمار ایران، در خرداد ماه امسال، شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور برابر با ۱۳۲۷.۸ بوده است که نسبت به ماه قبل ۴ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۰.۳ درصد افزایش داشته است. همچنین، میانگین شاخص قیمت در دوازده ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۸.۴ درصد افزایش یافته است.

تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور در خرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) به ۴- درصد رسید که در مقایسه با اردیبهشت ماه امسال (۷.۲ درصد)، ۱۱.۲ واحد درصد کاهش یافته است. در خرداد ماه تمام اقلام مرغداری‌های صنعتی با کاهش قیمت مواجه بوده‌اند؛ در میان قلم‌های مرغداری‌های صنعتی، کمترین میزان کاهش نسبت به ماه قبل مربوط به قلم «مرغ گوشتی» (۰.۳- درصد) و بیشترین میزان کاهش قیمت مربوط به قلم «مرغ حذفی» (۱۳.۲- درصد) می‌باشد.

کاهش تورم نقطه به نقطه

تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌ های صنعتی کشور در خرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۱۰.۳ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۱۴.۸ درصد) ۴.۵ واحد درصد کاهش داشته است.

میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداری‌های صنعتی به ازای تولید قلم‌های خود در داخل کشور، در خرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۱۰.۳ درصد افزایش دارد. در بین قلم‌های مرغداری‌های صنعتی، بیشترین تورم نقطه به نقطه مربوط به تخم مرغ نطفه دار (۳۲.۶ درصد) و بیشترین میزان کاهش آن مربوط به مرغ حذفی (۲۰.۲- درصد ) است.

کاهش تورم سالانه

تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی در داخل کشور در دوازده ماه منتهی به در خرداد ماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۳۸.۴ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۴۴.۶ درصد)، ۶.۲ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد. در ماه مورد بررسی، در میان قلم‌های مرغداری‌های صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به قلم «تخم مرغ خوراکی» (۲۳.۱ درصد) و بیشترین آن مربوط به « جوجه یک روزه » (۶۵.۴ درصد) است.

توزیع روزانه مرغ در سطح کشور به ۸ هزار تن رسید

مهدی یوسف خانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: قیمت کنونی هر کیلو مرغ در عمده فروشی ها ۷۴ تا ۷۵ هزار تومان و خرده فروشی ها ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان است‌.

او قیمت هر کیلو ران مرغ را ۸۰ هزار تومان، سینه را ۱۸۰ هزار تومان و فیله مرغ را ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد.

یوسف خانی از توزیع روزانه ۸ هزار تن مرغ در ایام محرم خبر داد و گفت: در ایام عادی حداکثر تقاضا برای خرید مرغ در بازار ۷ هزار تن است و در این ایام به سقف خود رسیده است.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی ادامه داد: با توجه به شرایط مساعد تولید، ازدیاد تقاضا از سوی هیئت های مذهبی به جهت نذورات تاثیری در نوسان قیمت در بازار ندارد.

او گفت: اگر روند تامین نهاده های دامی به شکل کنونی مطلوب باشد، هیچ گونه افزایش قیمتی در بازار مرغ تا پایان سال نباید داشته باشیم.

منبع:

بازار

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید