پتانسیل ارز آوری در صنعت فرش | چند قالیباف در کشور بیمه شده است؟ - افق اقتصادی

پتانسیل ارز آوری در صنعت فرش | چند قالیباف در کشور بیمه شده است؟ - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 274683 |
تاریخ انتشار : ۳۰ تیر ۱۴۰۳ - ۴:۱۲ |
92 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف، با اشاره به کاهش تعداد قالیبافان بیمه شده در سالهای اخیر، بر لزوم توجه به بازسازی و مرمت فرش دستباف به منظور ارزآوری و اشتغالزایی بالای آن تأکید کرد.

پتانسیل ارز آوری در صنعت فرش | چند قالیباف در کشور بیمه شده است؟

عبدالله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف، درباره آمار اخیر قالیبافان و بافندگان در کل کشور اظهار کرد که تا سالهای قبل بیش از ۲ میلیون نفر بافنده در کشور وجود داشته اند، اما اکنون تعداد آنها کاهش یافته و زیر یک میلیون نفر هستند. وی افزود که در دهه هفتاد، ظرفیت تولید فرش در کشور ۶ میلیون متر مربع بود، اما امروزه این ظرفیت به کمتر از ۲ میلیون متر مربع کاهش یافته و به همین نسبت تعداد بافندگان نیز کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: تعداد قالیبافان بیمه شده کشور از ۵۰۰ هزار نفر بافنده در سال ۱۳۹۳ به ۱۸۵ هزار نفر رسیده و بیمه نزدیک‌ به ۳۱۵ هزار نفر در طول این سالها قطع شده است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف ادامه داد: فرش دستباف کالایی است که به دلیل داشتن مزیت نسبی در هر نقطه کشور امکان تولید دارد و طبق آمارها بیش از ۹۵ درصد آن ارزآور است.

بهرامی با تاکید بر لزوم توجه به بازسازی و مرمت فرش دستباف گفت: در حوزه صنعت فرش دستباف رشته‌های متنوع و بسیاری در خصوص ترمیم و مرمت فرش، طراحی و بافت وجود دارد. درآمدی که کشور ترکیه از ترمیم و بازسازی فرش به دست می‌آورد شاید از کل صادرات فرش ما بیشتر باشد، به همین دلیل تاکید ما بر فراهم کردن امکان بازسازی و مرمت فرش‌های دستبافی است که سالهای گذشته فروخته‌ایم و آنها نیاز به شست‌وشو، مرمت و ترمیم رنگ و رفوگری دارند ولی بیشتر کشورها دانش یا مهارت این کار را ندارند و می‌توانند این کار را به بافندگان توانمند ما بسپارند که در قبال آن ارزآوری خوبی نصیب کشور می‌شود.

بهرامی با بیان اینکه فرش دستباف باید به جایگاه و خاستگاه خود برگردد، گفت: بازسازی و مرمت فرش در کشور ارزش افزوده بالایی به دنبال دارد و به اشتغالزایی در کشور کمک می‌کند.

گام‌های حوزه صنایع‌دستی برای تسهیل صادرات

مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستیگفت: توانمندی‌ها و ظرفیت‌های صادراتی فرش بر کسی پوشیده نیست اما شاید ما از شدت ثروتمند بودن است که گاهی غفلت می‌کنیم که چه ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای در این حوزه داریم. بهتر است انسجام بخش خصوصی و دولتی اتفاق بیفتد. ضرغامی همواره سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی را سربازان جنگ اقتصادی عنوان می‌کنند، همان‌گونه که درباره سربازان مرزهای خود انقدر غیرت داریم، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی هم همین وجاهت را دارند.

وی در ادامه تأکید کرد: من نام صنایع‌دستی را اقتصاد هویت بنیان گذاشته‌ام؛ اقتصادی که مبتنی بر هویتی است که تا مرز روستاها و تا درب خانه‌ها و سفره معیشت مردم رسوخ پیدا می‌کند و انتقال‌دهنده هویت ما نیز است. بهتر است به جای اینکه از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های اقتصاد حرف بزنیم و فقط در تعاریف و توصیفات خلاصه شود، موانع موجود بر سر راه صادرات این حوزه را مرتفع کنیم. گرچه وضعیت صنایع‌دستی بهتر از فرش است، اما فرش داستان غم‌انگیزی دارد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: در برابر ظرفیت‌هایی که به ما داده‌اند، وظیفه داریم. همواره معاصر سازی، کاربردی سازی و مشتری‌مداری در سه حوزه استراتژی محصول، مشتری و سازمان راهگشاست. صادرات کشور در حوزه فرش دستباف و صنایع‌دستی از تک‌محوری بودن و یک‌سونگری‌ها آسیب دیده است و برای پیشبرد اهداف خود به لکوموتیو پیشرانی نیاز داریم که حامل واگن‌های طلایی و قطار صنایع‌دستی ما و فرش دستباف ما است، از طرفی به دانش روز، بازاریابی مدرن، راه‌های نرفته و بازارهای کشف نشده نیاز داریم. در واقع باید به اقیانوس آبی بازاریابی دست پیدا کنیم.

مریم جلالی در ادامه گفت: تمام تلاش من در حوزه صنایع‌دستی تقویت توجه نسبت به صنایع‌دستی بوده است. در برنامه هفتم توسعه موظف شده‌ایم برنامه زیست‌بوم صنایع‌دستی را کامل کنیم که خود امکان فوق‌العاده‌ای است برای اینکه بار دیگر ادبیات حکمرانی و حکمروایی را وارد کنیم. در عین حال برای پیمان‌سپاری ارزی قدم‌های بسیار موثری برداشته شده، ذهن حوزه توسعه تجارت ما به این قضیه معطوف شده است و در حال حاضر در حوزه نمایشگاه‌ها نیازی به پیمان‌سپاری ارزی نداریم و محدودیتی در سطح وزنی و تعداد هم برداشته شده است، این‌ها گام‌هایی بوده که در راستای تسهیل صادرات برداشته شده است.

وی تصریح کرد: سه اصل وجود دارد؛ سطح حاکمیت، فهم حاکمیت و نطق حاکمیت وابسته به نگاه بخش خصوصی است؛ اینکه حاکمیت گوش کند و ببیند موانع کجاست، فهم درست داشته باشد تا بتواند ادبیات درستی هم به کار ببرد و گفت‌وگو کند.

منبع:

بازار

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید