امسال پاییز گوجه گران نمی شود! | تولید میوه در چه حال است؟ - افق اقتصادی

امسال پاییز گوجه گران نمی شود! | تولید میوه در چه حال است؟ - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 274552 |
تاریخ انتشار : ۲۹ تیر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۳ |
88 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

رئیس دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی، اعلام کرد که طرح افزایش تولید گوجه‌فرنگی در گلخانه تابع اقلیم (سایبان) به منظور افزایش تولید و جلوگیری از افزایش قیمت این محصول در ماه‌های آبان و آذر، به تصویب رسیده است.

امسال پاییز گوجه گران نمی شود! | تولید میوه در چه حال است؟

الهام فتاحی‌ فر اعلام کرد هدف اجرای این طرح، تامین بخشی از نیاز مصرف داخلی گوجه فرنگی در ماه‌های آبان و آذر است و همچنین جلوگیری از افزایش قیمت برای مصرف کننده به دلیل کاهش عرضه محصول در پاییز و پایان برداشت گوجه فرنگی زراعی (فضای باز).

وی از دیگر مزایای این طرح را امکان تغییر تقویم کشت و برداشت گوجه فرنگی زراعی با استفاده از شرایط گلخانه تابع اقلیم، افزایش کیفیت محصول به دلیل پوشش مناسب گلخانه (جلوگیری از آفتاب سوختگی، تگرگ، …)، افزایش عملکرد تولید در واحد سطح، کاهش تبخیر و تعرق و کاهش دور آبیاری و در نتیجه افزایش کارایی مصرف آب نسبت به کشت فضای باز و افزایش درآمد زایی طرح برای کشاورزان در مقایسه با کشت فضای باز، اعلام کرد.

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ ها، گیاهان زینتی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی افزود: طرح کاشت در سایبان به ویژه برای کشاورزان دارای مزارع گوجه فرنگی به منظور تغییر شیوه کشت از فضای باز به محیط سایبان، به دلیل افزایش کارایی در مصرف آب، افزایش عملکرد تولید در واحد سطح (۳ تا ۵ برابر)، افزایش کیفیت ظاهری و بازارپسندی محصول، افزایش درآمد بهره‌ بردار و امکان افزایش صادرات و ارزآوری مناسب، توصیه می‌شود.

وی درباره میزان اراضی زیر کشت این طرح و استقبال کشاورزان هم گفت: براساس بررسی‌ های میدانی به عمل آمده، در حال حاضر در برخی از استان‌ ها از جمله استان فارس و قزوین، طرح سایبان یا گلخانه تابع اقلیم اجرا شده که مورد استقبال کشاورزان نیز بوده است.

فتاحی‌فر افزود: متقاضیان می‌ توانند با مراجعه به مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان، راهنمایی و مجوز لازم برای احداث سایبان (گلخانه تابع اقلیم) را دریافت کنند.

وی تاکید کرد: اجرای کامل این طرح، مستلزم تامین اعتبارات مورد نیاز برای پرداخت تسهیلات بانکی مناسب به متقاضیان است که امیدواریم با همکاری معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری و طی برنامه هفتم توسعه، اعتبارات کافی و به موقع برای حمایت از اجرای این طرح در اختیار معاونت امور باغبانی قرار گیرد تا به استان‌های هدف ابلاغ شود.

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ ادامه داد: سایبان (گلخانه تابع اقلیم)، محیط کنترل شده‌ای است که براساس مطالعه و مکان‌ یابی مناسب و منطبق با شرایط اقلیمی هر منطقه برای تولید محصول مورد نظر احداث می‌ شود. در این سایبان‌ها از هیچ‌ گونه تجهیزات سرمایشی و گرمایشی برای تامین شرایط دمایی تولید محصول، استفاده نمی‌ شود و براساس محاسبات فنی لازم و با استفاده از سازه فنی سبک، پوشش گلخانه‌ای مناسب و مقاوم و در بازه زمانی اقلیم مناسب منطقه، تولید محصول انجام می‌ شود لذا هزینه و زمان اجرای طرح در مقایسه با سایر گلخانه‌ ها، بسیار ارزان‌ تر و سریع‌ تر است.

وضعیت تولیدمیوه

 امسال بازار میوه نسبت به سال گذشته قیمت بالایی داشته و با وجود عرضه بالا هر کیلو میوه زیر ۵۰ هزار تومان کمتر موجود است. سال گذشته هر کیلو گرم هندوانه به ۶ هزار تومان هم رسید اما امسال این میوه بین ۱۵ تا ۲۳ هزار تومان به فروش می‌رسد.

داریوش سالم پور، مدیر کل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک درباره وضعیت تولید میوه در سال جاری به مهر گفت: در بخش میوه‌های سردسیری و خشک، برآورد این است بیش از ۱۲ میلیون و ۱۱۰ هزار تن انواع محصولات سردسیری و خشک در سراسر کشور تولید شود.

وی با اشاره به افزایش ۵ درصدی تولید در سال جاری، افزود: برنامه‌هایی که برای افزایش و جهش تولید محصولات مناطق سردسیر و خشک با مشارکت مردم تدوین شد «اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲»، «اجرای سیستم تراز باغات انگور (داربست کردن تاکستان‌ها)»، «سرشاخه کاری باغات این مناطق» و «جایگزین کردن ارقام غیر اقتصادی با ارقام مقاوم و سازگار با مناطق مختلف» بوده است.

وی ادامه داد: طرح جایگزینی ارقام غیر اقتصادی با ارقام جدید در ذیل اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲ قرار می‌گیرد اما یکی کلی‌تر شامل تغذیه، به‌باغی، هرس، مدیریت کف باغ، اصلاح سیستم‌های آبیاری، پیشگیری و کنترل آفات و بیماری‌ها و… است.

این مسؤول دولتی در توضیح سرشاخه کاری باغات سردسیری و خشک، اعلام کرد: این امر به ویژه در باغات پسته، بادام، گردو در حال پیگیری و انجام است. درآمد خوبی هم حاصل اجرای این پروژه‌های برای باغداران و اقتصاد کلان کشور شده است.

افزایش تولید میوه نسبت به سال گذشته

مدیر کل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک درباره سطح زیرکشت باغات سردسیری و خشک، اظهار کرد: بیش از یک میلیون و ۸۴۰ هزار هکتار از اراضی باغات مربوط به این بخش است. محصولات مهم این حوزه شامل پسته، سیب درختی، انگور، بادام، گردو، هلو، شلیل و سایر میوه‌های هسته دار و دانه دار است.

سالم پور درباره میزان افزایش تولید امسال نسبت به سال گذشته اظهار کرد: در حوزه پسته پیش بینی می‌شود ۳۰۰ هزار تن محصول تولید شود در حالی که سال گذشته بر اساس آماری که هنوز به طور رسمی منتشر نشده این عدد بیش از ۲۶۰ هزار تن بوده است.‌در حوزه پسته پیش بینی می‌شود ۳۰۰ هزار تن محصول تولید شود در حالی که سال گذشته این عدد بیش از ۲۶۰ هزار تن بود.

منبع:

تسنیم

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید