معاون برنامهریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو اعلام کرد که به دلیل کمبود جهانی انسولین قلمی نوومیکس، بخشی از این نوع انسولین از طریق واردات به بازار تامین میشود.
ناصر هیراد، معاون برنامهریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو، اعلام کرد که به دلیل کمبود جهانی، نصف مصرف انسولین نوومیکس تولیدی در کشور توسط شرکت نوونوردیسک تامین میشود. مقدار عرضه این محصول از ۸۰۰ هزار عدد ماهانه به ۴۴۰ هزار عدد کاهش یافته است، اما هنوز به قطع عرضه منجر نشده است.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی با بیان اینکه در حال حاضر کمبود انسولین نومیکس در استرالیا، اندونزی، کره جنوبی، مالزی، هند، ترکیه و غیره با بحران مواجه شده است، افزود: سازمان غذا و دارو تلاش میکند تا از طریق واردات موازی انسولین مورد نیاز بیماران را تامین کند که اقدامات لازم را در این زمینه نیز انجام داده است و سعی میشود در کوتاهترین زمان ممکن وارد کند.
معاون برنامهریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: در حال حاضر درمورد انسولینهای برندهای دیگر مشکلی در تامین بازار وجود ندارد و بیماران مبتلا به دیابت میتوانند با مشورت پزشک خود، تا زمان رفع دسترسی دشوار به برند مصرفی، از داروی مشابه تولید داخل استفاده کنند.
تهاتر محصول کشاورزی در ازای داروی سوئیسی
در نشست مدیر اروپای معاونت بینالملل اتاق ایران با معاون سفارت سوئیس در تهران، تبادل پایاپای محصولات دارویی سوئیس با محصولات کشاورزی ایران و انجام امور تحقیقاتی و مطالعاتی، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در نشست مدیر اروپای معاونت بینالملل اتاق ایران با معاون سفارت سوئیس در تهران، عنوان شد: فهرستی از اولویتهای همکاری بین بخشهای خصوصی دو کشور از جمله برگزاری نشست همکاریهای تجاری ایران و سوئیس با حضور سفرا، تجار و بازرگانان دو کشور برای آشنایی با فرصتها، قوانین و مقررات تجارت و سرمایهگذاری در سوئیس، تهیه شده است که در مکاتبهای به اطلاع سفارت سوئیس خواهد رسید.
همچنین موضوع علاقه ایران به تبادل پایاپای محصولات دارویی سوئیس با محصولات کشاورزی ایران و انجام امور تحقیقاتی و مطالعاتی، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
ژولین بریگه، معاون سفارت سوئیس در ایران، با اشاره به حضور شرکتهای سوئیسی در ایران و علاقه این کشور به تجارت با ایران، گفت: مشکلاتی در خصوص انتقالهای مالی وجود دارد که امیدوارم این موارد در آینده نزدیک برطرف شود.
او با اشاره به حجم تجارت ۱۴۰ میلیون دلاری ایران و سوئیس، افزود: این میزان شامل ۱۲۰ میلیون دلار صادرات سوئیس به ایران و ۲۰ میلیون دلار صادرات ایران به سوئیس است که نشان از افزایش صادرات ما به ایران و کاهش صادرات ایران به سوئیس دارد.
سما فرخنده نژاد، مدیر اروپای معاونت بینالملل اتاق ایران نیز موضوع ایجاد شرکتهای مشترک (joint venture ) بخصوص شرکتهای کوچک و متوسط (SMEs) بین دو کشور را طرح کرد که با استقبال بریگه مواجه شد.
فرخنده نژاد همچنین پیشنهاد تشکیل کمیتههای مشترک بین اتاقهای بازرگانی دو کشور در زمینههای کشاورزی و دارویی را مطرح کرد که برگه در واکنش گفت: این اتفاق با موافقت اتاقهای بازرگانی سوئیس ممکن خواهد بود.
منبع:
ایسنا