دلیل ریزش قیمت دلار فاش شد | ریزش نرخ ارز ادامه دارد؟ - افق اقتصادی

دلیل ریزش قیمت دلار فاش شد | ریزش نرخ ارز ادامه دارد؟ - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 272345 |
تاریخ انتشار : ۲۳ تیر ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۲ |
80 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

آیا کاهش قیمت ارز در روزهای اخیر صرفا به دلایل سیاسی برمی‌گردد یا عوامل دیگری نیز در این کاهش تاثیرگذار است؟

دلیل ریزش قیمت دلار فاش شد | ریزش نرخ  ارز ادامه دارد؟

با کاهش هیجانات در بازار ارز و برقراری آرامش سیاسی در کشور قیمت‌ها در بازار طلا، سکه و ارز با کاهش محسوس همراه شده است؛ قیمت دلار به کانال ۵۷ هزار تومان بازگشته؛ سکه نیز طی یک هفته ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش قیمت تجربه کرده است.

گروهی از کارشناسان ارزی درباره دلایل کاهش نرخ ارز در روزهای اخیر به چند نکته مهم اشاره می‌کنند. به اعتقاد آن‌ها هماهنگی‌های انجام شده بین بانک مرکزی، وزارت صمت، جهاد کشاورزی و بهداشت باعث مدیریت تقاضای ارز در کشور شده است.
علاوه براین افزایش ۲۰ درصدی ورود ارز به کشور باعث شده تا تامین ارزی نسبت به دوره مشابه سال قبل تقویت شود ضمن اینکه تعادل نسبی در عرضه و تقاضای ارز ایجاد شده است.

به عبارتی، تعادل نسبی ایجاد شده و تقاضای موثر به راحتی تامین ارز می‌شود. یک موضوع مهم دیگر که باید در تحلیل دلایل کاهش نرخ ارز به آن اشاره کرد، مدیریت نقدینگی و کاهش نرخ تورم در سطح مصرف و تولید کننده است.

در سال ۱۴۰۳ نرخ تورم کاهشی شده و همین امر انتظارات تورمی را کاهشی کرده است؛ بنابراین بهبود تراز تجاری و کاهش تورم و نقدینگی موجب کاهش انتظارات تورمی شده است که این عامل مهمی در کاهش نوسانات نرخ ارز به حساب می‌آید.

ضمن اینکه اخبار مثبت ناشی از رویدادها و تماس‌های بین المللی ایران با کشورهای دنیا موجب شده تا سیگنال مثبتی از تعاملات بین المللی کشور به بازار صادر شود. همچنین خبرهای مربوط به افزایش فروش نفت ایران و به تبع آن افزایش درآمدهای ارزی کشور موجب شده تا دست دولت و بانک مرکزی از محل درآمدهای نفتی باز شود.

انتظارات و ایجاد چشم انداز مثبت نسبت به آینده ناشی از تعاملات بین المللی برای خروج از محدودیت‌های بین المللی وگسترش تجارت خارجی کشور اثر مثبتی در بازار ایجاد کرده است.

همچنین تداوم و استمرار حراج شمش طلا و سکه در مرکز مبادله موجب شده تا انتظارات و مدیریت نقدینگی تحت تاثیر قرار گیرد.

پیش بینی بازار ارز

دلار این روزها سر سازگاری با جناح افزایشی ندارد و به مسیر نزولی دل خوش کرده است و کاهش قیمت را سرلوحه خود قرار داده است؛ مسیری که از هفته گذشته و پس از پایان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ آغاز شد و تا پایان هفته گذشته هم ادامه داشت تا قیمت دلار با از دست دادن یک کانال دیگر، در کانال ۵۷ هزار تومان نوسان دهد. اسکناس آمریکایی روند نزولی را در معاملات پشت خطی هم تجربه کرد و به ۵۷ هزار و ۶۰۰ تومان رسید.

همچنین درهم امارات که برای ماندن در کانال ۱۶ هزار تومان پافشاری کرد؛ در پایان معاملات روز پنجشنبه، این کانال را از دست داد و حدود ۱۵ هزار و ۹۰۰ تومان ارزش گذاری شد. این در حالیست که تتر، رمزارز همواره همسو با دلار، مسیر خود را از اسکناس آمریکایی جدا کرد و با ماندگاری در کانال ۵۸ هزار تومان، در لحظه تدوین این گزارش، ۵۸ هزار و ۱۲۰ تومان قیمت خورد.

معامله گران معتقدند بازار ارز این روزها چندان به از سر گرفتن مسیر صعودی فکر نخواهد کرد و تعطیلی یک هفته ای بازار طلا هم مزید بر علت شده و افزایش قیمت دلار در هفته پیش رو را غیرمحتمل کرده است. این گروه از فعالان بازار معتقدند بازار این روزها که در رکود به سر می برد؛ چشم به اخبار سیاسی دوخته است و در صورت بروز یک اتفاق مهم می توان شاهد تغییر مسیر اسکناس آمریکایی بود.

این روزها اخبار آتش‌بس در غزه در کانون توجه قرار گرفته است و به تازگی هم بایدن از موافقت حماس و اسرائیل بر سر مفاد توافق آتش بس سخن گفته است. براساس پیگیری اقتصادنیوز، معامله گران معتقدند در شرایطی که بازار ارز نیمه تعطیل و در رکود است؛ آتش‌بس در غزه می‌تواند به کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار ارز دامن بزند؛ اما در صورت تشدید تنش میان لبنان و اسرائیل سناریوی کاهش قیمت چندان محتمل نخواهد بود و جناح افزایشی سکان دار بازار خواهد شد.

منبع:

تسنیم

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید