رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون اظهار کرد که بر اساس آمار سالانه، تولید خاویار پرورشی در کشور در حدود ۲ تا ۲.۵ تن است، در حالی که پتانسیل تولید تا ۱۰ هزار تن نیز در کشور وجود دارد.
به گفته ارسلان قاسمی، هر سال حدود ۲ تا ۲.۵ تن خاویار پرورشی در ایران تولید میشود، اما مصرف داخلی آن بسیار کم است و بیشتر آن صادر میشود.
او متوسط ارزش قیمت هرکیلو خاویار صادراتی را هزار دلار اعلام کرد و افزود: ارزش برخی گونه های خاویار ۵ هزار دلار است.
قاسمی ادامه داد: در شرایط فعلی پتانسیل تولید ۱۰ هزارتن خاویار پرورشی در کشور وجود دارد که در صورت عدم دخالت مسئولان دولتی به سهولت به این میزان ظرف مدت ۳ تا ۵ سال وجود دارد، این درحالی است که پروسه تولید خاویار ۸ تا ۱۰ سال طول می کشد، اما ما به سبب پتانسیلی که در کشور داریم،ظرف مدت زمان کوتاه به این رقم می رسیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: صید خاویار پرورشی تا زمانیکه بازسازی ذخایر توسط ۵ کشور همسایه دریای خزر به نتیجه برسد و شرایط از گونه های در حال انقراض خارج شود و در ۴ کشور همسایه به دلایل مختلف از جمله عدم کنترل سختگیرانه صید خاویار و خاویار قاچاق وجود دارد،کمااینکه بخش کوچکی در بازار خودمان است.
خاویار، بهعنوان تخم یک گروه از ماهیان خاص، کمیاب و البته گرانقیمت است. با توجه به این موضوع، تخم سایر ماهیها میتوانند جایگزینی بسیار مناسبی برای خاویار باشند. تخم ماهی یا اشپل، یک غذای فوقالعاده مغذی است که کالری کمی دارد و یک منبع غنی از پروتئین و اسیدهای آمینه نیز بهشمار میرود. اگر به دنبال یک مکمل غذایی طبیعی و بسیار مفید هستید، تخمهای خوشمزه ماهی قزلآلا و هرینگ، انتخاب بسیار مناسبی برای شما خواهند بود. برای آشنایی کامل با ارزش غذایی این محصولات، در ادامه مطلب همراه ما باشید.
انواع مختلف تخمهای ماهی، در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرند و طرفداران بیشماری نیز دارند. با وجود شباهتهای بسیار بین انواع اشپل ماهی، هر کدام از آنها طعم، اندازه، رنگ و کاربردهای متفاوتی دارند و گروه خاصی از مصرفکنندگان را نیز به خود اختصاص میدهند؛ مثلا در ژاپن، تخمهای توبیکو، ماساگو و تخم سالمون (ایکورا) طرفداران بیشتری نسبت به انواع دیگر دارند.
توبیکو، نسبت به ایکورا شیرینتر است و کلسترول بالایی نیز دارد. این تخم باارزش، با طعم نمکی و دودی منحصربهفرد خود، در انواع سوشی مورد استفاده قرار میگیرد.
ماساگو که بیشتر یک چاشنی است تا یک وعده غذایی اصلی، معمولا همراه با برنج و در سوشی و سایر غذاهای ژاپنی مورد استفاده قرار میگیرد.
تخمهای ماهی هرینگ، غذای سنتی بسیاری از ملل هستند و منبع مهمی از پروتئینها، ویتامین D و A، آهن، روی و چندین ماده مغذی دیگر نیز بهشمار میروند.
یکی از پرطرفدارترین اشپلها در سراسر دنیا، تخم قزلآلا است که در فروشگاههای اینترنتی نیز با کیفیت و قیمت مناسب در دسترس خریداران قرار دارد. تخم قزلآلا، سرشار از مواد معدنی مفید مانند منیزیم، سلنیوم و ویتامین B۱۲ است و مقادیر قابل توجهی از اسیدهای چرب غیراشباع مانند امگا ۳ را نیز در خود دارد. اسیدهای چرب موجود در اشپل قزلآلا، به کاهش التهاب و محافظت از مغز و سایر سیستمهای بدن در برابر اثرات آسیب اکسیداتیو کمک میکنند.
شرایط نگهداری تخم ماهی (اشپل) و مدت ماندگاری آن
انواع اشپل را باید در محیط خنک یخچال و به دور از یخزدگی نگهداری کرد. در هنگام خرید تخم قزلآلا دقت داشته باشید که علاوه بر تازگی، بستهبندیهای وکیومشده و با کیفیتی هم داشته باشند. تولیدکنندگان معتبر، ضمن تهیه انواع تخم ماهی بهصورت کاملا بهداشتی، این محصول را تا زمان مصرف نیز در شرایط ایدهآل نگهداری میکنند. شرایط نگهداری استاندارد، ماندگاری تخمها را افزایش میدهد، مواد مغذی را بهتر حفظ میکند و مانع از ایجاد طعم و بوی نامطبوع نیز میشود.
توجه داشته باشید که بعد از بازشدن پلمپ بستهبندی تخم قزلآلا ، تخمها سریعا در شرایط فساد قرار میگیرند و حداکثر ظرف مدت ۳ تا ۷ روز باید آنها را مصرف کنید.
منبع:
باشگاه خبرنگاران جوان