سود بازرگانی گاو شیری، گاو گوشتی، گاو نر مولد، گوسفند مولد نژاد خالص نیز از دو درصد به صفر درصد کاهش یافته است.
طبق مصوبه جدید هیات دولت، تغییراتی در سود بازرگانی انواع کالا ها اعمال شده است که نشان میدهد سود بازرگانی انواع گوشت ( ران، راسته و سردست) به صفر درصد کاهش یافته است.
در مصوبه قبلی هیات دولت سود بازرگانی انواع گوشت ۱۱ درصد در نظر گرفته شده بود که طبق مصوبه ۲۳ خرداد ماه این سود بازرگانی به صفر کاهش یافته است.
سود بازرگانی گاو شیری، گاو گوشتی، گاو نر مولد، گوسفند مولد نژاد خالص نیز از دو درصد به صفر درصد کاهش یافته است.
افزایش ۴ برابری واردات گوشت به کشور
افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه تاکنون سابقه صادرات گوشت قرمز به بازارهای هدف نداشته ایم، گفت: بنابر آمار در سنوات گذشته صادرات دام زنده سبک و سنگین به بازارهای هدف انجام شده است، حال بنابر اذعان رئیس سازمان دامپزشکی مبنی بر احتمال صادرات گوشت قرمز در نیمه دوم سال باید سازوکار لازم فراهم شود. هرچند تاکنون ابلاغیهای در این خصوص دریافت نکردیم.
به گفته او، بنابر آمار گمرک سال ۱۴۰۱ بالاترین حجم صادرات دام زنده به بازارهای هدف را داشتیم به طوریکه بنابر آمار گمرک ۱۵ هزار و ۵۸۰ تن وزن دامهای صادرشده در این سال به بازارهای هدف بوده است.
صدردادرس ادامه داد: با توجه به شرایط مساعد تولید، از لحاظ جمعیت دامی در کشور مشکلی نداریم، حال باید دید که مسئولان وضعیت مساعد تولید را چگونه مدیریت میکنند. در حال حاضر به رغم گذشت سه ماه از سال، مسئولان سیاست مناسب و نمره قبولی در مدیریت تولید و چگونگی عرضه بازار نداشتند.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه کمبودی در عرضه دام نداریم، افزود: مشکل فعلی در حوزه بازگانی است که با اتخاذ سیاست مناسب باید راهکاری اتخاذ شود که تولید چگونه بدست مصرف کننده برسد تا نوسانی در بحث بازار نداشته باشیم، اما مسئولان حوزه بازرگانی تنها با واردات بدنبال تنظیم بازار هستند که این امر به تولید داخل ضربه میزند و کار را به جایی میرساند که دامداران ناگریز به عرضه دام با وزن پایین هستند که این امر عملا ظرفیت تولید را از بین میبرد.
او با بیان اینکه صادرات دام راهکار مناسبی برای تنظیم بازار نیست، گفت: براساس تجارب سنوات اخیر، صادرات دام به بازارهای هدف به سبب ایجاد تقاضا، انباشتگی دام در داخل را کاهش میدهد، اما به سبب جو روانی بازار منجر به نوسانات قیمت گوشت میشود که این امر مجددا بهانهای برای افزایش واردات گوشت قرمز میشود، از این رو صادرات دام راهکار قطعی برای انباشتگی دام در داخل نیست.
صدردادرس با بیان اینکه تاکنون صادرات گوشت به بازارهای هدف عملیاتی نشده است، افزود: هم اکنون مطمئنترین راه برای تنظیم بازار گوشت، چگونگی روش عرضه دام و گوشت به بازار نهایی است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک درباره آخرین وضعیت واردات گوشت و دام زنده گفت: براساس آمار ۲ ماهه گمرک، ۳ هزار و ۳۸۰ تن دام زنده و ۳۳ هزار و ۲۵۰ تن لاشه گوشت گرم و منجمد وارد کشور شده است، در حالیکه مدت مشابه سال قبل مجموع واردات گوشت ۸ هزار و ۲۰۰ تن بود که این امر افزایش بیش از ۴ برابری واردات گوشت را نشان میدهد.
او ادامه داد: سیاست وزارت جهاد برای کاهش قیمت، ایجاد انباشتگی در داخل و افزایش حجم واردات دام زنده و گوشت قرمز است، درحالیکه این امر به تولید داخل فشار وارد میکند. کمااینکه قیمت گوساله زنده از ۲۲۰ هزارتومان به ۱۸۰ هزارتومان کاهش یافت، اما تغییری در قیمت گوشت ایجاد نشد که این امر نشان میدهد دامداران تنها تحت فشار هستند که در نتیجه این امر منجر به خروج دامداران از چرخه تولید و افزایش حجم واردات میشود.
منبع:
ایرنا