شرط کاهش قیمت گوشت اعلام شد / دام زنده چند؟ - افق اقتصادی

شرط کاهش قیمت گوشت اعلام شد / دام زنده چند؟ - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 251440 |
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۲ |
125 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام کشور اظهار داشت: با ورود منظم گوشت‌های وارداتی به بازار داخلی، بازار گوشت رقابتی خواهد شد و قیمت‌ها کاهشی خواهند یافت. همچنین، وی از واردات دام زنده پایه پروار با استفاده از ارز تالار دوم به کشور خبر داد.

شرط کاهش قیمت گوشت اعلام شد / دام زنده چند؟

منصور پوریان، نماینده شورای تامین‌کنندگان دام کشور، اظهار داشت:عرضه بره در بازار نسبت به ماه‌های قبل بهبود یافته است. همچنین، افزایش عرضه دام زنده، به ویژه دام زیر یکسال، در کنار کاهش تقاضا، منجر به کاهش قیمت دام زنده در بازار شده است.به طوری که قیمت دام زنده سبک به صورت نقدی به ۲۳۰ هزار تومان و به صورت مدت‌دار به ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار تومان رسیده است. همچنین، قیمت گوساله کشتاری نیز به ۱۸۵ تا ۲۰۵ هزار تومان در هر کیلوگرم کاهش یافته است.این کاهش قیمت دام زنده، طبیعتاً می‌تواند بر قیمت گوشت نیز اثرگذار باشد و منجر به کاهش قیمت گوشت در بازار شود.این شرایط بهبود عرضه و کاهش قیمت‌ها در بازار دام و گوشت می‌تواند به تنظیم بازار و افزایش قدرت خرید شهروندان کمک کند.

گوشت‌های وارداتی بازار را اشباع کرده

وی افزود: معمولا هر سال در این فصل و ماه مشابه این کاهش قیمت صورت می‌گیرد. البته این نکته نیز حائز اهمیت است که ورود گوشت‌های منجمد گوسفندی و گوساله و گوشت‌های وارداتی بازار را اشباع کرده است. یعنی ثبات و کاهش قیمتی که از اسفندماه در بازار گوشت مشاهده می‌شود، به دلیل همین واردات است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور تصریح کرد: در حال حاضر جمعیت دام سبک کشور ۷۲ میلیون راس می شود که از این میزان ۴۲ میلیون راس مولد و ۳۰ میلیون راس بره زیر یکسال و کشتاری است. اگر تولید بهاره را نیز به آن اضافه کنیم جمعیت افزایشی خواهد شد. همچنین گوساله آماده کشتار زیاد، ولی تقاضای کشتار کم است.

برنامه‌ریزی برای ازدیاد عرضه دام در پاییز و زمستان

پوریان در ادامه گفت: در حال حاضر قیمت گوشت‌های منجمد موجود در بازار کمتر از ۳۰۰ هزار تومان و گوشت گرم وارداتی نیز ۳۰۰ تا ۳۷۰ هزار تومان است و هیچ کمبودی وجود ندارد. علاوه بر آن تصمیم‌ جدیدی در خصوص پروار گوساله‌ها در دامداری‌ها گرفته شده که با این تصمیم در ماه‌های پاییز و زمستان نیز با ازدیاد عرضه مواجه خواهیم شد.

مراقب باشیم دامداران دچار ضرر و زیان نشوند

این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: در کنار این افزایش عرضه و کاهش قیمت باید به دام مازاد دامداران نیز توجه شود و مانند مرغ مازاد مرغداران شرکت پشتیبانی امور دام نسبت به خرید این دام‌های مازاد اقدام کند. همچنین باید صادرات نیز در دستورکار قرار گیرد تا دامداران دچار آسیب نشوند.

وی با بیان اینکه گوشت به صورت فراوان در بازار وجود دارد و بازار اشباع شده است، گفت: در مرحله اول برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای بود که این کالای پروتئینی به وفور در بازار موجود شود. اما مرحله دوم مکانیسم تعیین قیمت است. در بحث واردات قیمت‌ها مشخص و ثابت است. در بحث تولید داخل اما برنامه‌ریزی ها در جهت کاهش قیمت و رقابتی شدن بازار خواهد بود.

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام کشور با تاکید بر اینکه هزینه تولید گوشت تولید داخل بالا است، ‌ گفت: قطعا بازار در روزهای آینده رقابتی خواهد شد. چون گوشت وارداتی در بازار زیاد است. همچنین با رسیدن واردات لاشه به بیش از ۴۰۰ تن شاهد کاهش ۱۰۰ هزار تومانی قیمت هر کیلو گوشت تولید داخل خواهیم بود. از طرفی قرار است واردات دام زنده پایه پروار با ارز تالار دوم نیز انجام شود که قطعا در کاهش قیمت دام موثر خواهد بود.

منبع:

خبر آنلاین

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید