منصور پوریان گفت: الان در استانهایی مانند تهران، البرز، قم و استانهای خراسان به طور معمول گوشت گرم وارداتی در حال عرضه است، اما در بقیه استانها گوشت منجمد هم در کنار گوشت گرم عرضه میشود. قیمت گوشت گرم گوسفندی تنظیم بازاری با توجه به قطعات گوشت بین ۳۱۰ تا ۳۵۰هزار تومان و گوشت گوساله گرم وارداتی هم ۳۰۰ هزار تومان است.
رئیس شورای تامین دام کشور اظهار داشت: در این فصلهای بهار و تابستان همواره با افزایش عرضه گسترده دام مواجه هستیم، در حالی که تقاضا برای گوشت قرمز کاهش یافته است.
وی گفت: این درحالی است که اکنون به دنبال عرضه گسترده گوشت های وارداتی، بازار گوشت کشور کاملا اشباع شده و گوشت به مقدار زیاد در بازار موجود است.
منصور پوریان در مورد قیمت گوشت قرمز بیان میکند: الان در استانهایی مانند تهران، البرز، قم و استانهای خراسان به طور معمول گوشت گرم وارداتی در حال عرضه است، اما در بقیه استانها گوشت منجمد هم در کنار گوشت گرم عرضه میشود. قیمت گوشت گرم گوسفندی تنظیم بازاری با توجه به قطعات گوشت بین ۳۱۰ تا ۳۵۰هزار تومان و گوشت گوساله گرم وارداتی هم ۳۰۰ هزار تومان است.
رئیس شورای تامین دام کشور در مورد قیمت گوشت تولید داخل هم میگوید: در حال حاضر قیمت لاشه بره نر با استخوان به طور متوسط ۴۷۵هزار تومان و لاشه گوساله ۴۳۰هزار تومان است.
اخبار جدید قیمت گوشت گوسفندی ۱۴۰۲
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با اینکه مشکلی در تامین گوشت نداریم، گفت: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته واردات گوشت قرمز به طور منظم در حال انجام است.
علیرضا پیمان پاک افزود: روزانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ تن گوشت گرم گوسفندی و گوساله در حال توزیع است تا از این طریق کمبود داخل کشور تامین شود.
پیمان پاک از کاهش قیمت گوشت داخلی خبر داد و گفت: نرخ گوشت تولید داخل طی هفته های اخیر به سبب توزیع گوشت وارداتی کاهش معناداری داشته است.
مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور درباره قیمت دام سنگین در کشور گفت: هر کیلو گرم دام سنگین در کشور بسته به وزن دام به طور میانگین بین ۱۹۰ تا ۲۰۰ هزار تومان خرید و فروش میشود.
وی افزود: بسته به وزن دام نرخ تغییر میکند به این معنی که هر چه وزن پایینتر باشد، قیمت آن بالاتر است.
وی درباره پیشبینی وضعیت گوشت با نزدیک شدن به اعیاد قربان و غدیر خم اظهار کرد: سال قبل به دلیل افزایش قیمت نهاده دامی، دامهای مولد سبک و سنگین حذف شدند.
وی با اشاره به قدرت اقتصادی دامداران ادامه داد: پایین بودن قدرت اقتصادی فعالان صنعت دام، دامداران را ناگزیر به کشتار دامهای مولد کرد. بازسازی آنها زمان بر است و مانند طیور نیست که در مدت ۴۰ روز بتوان به بازسازی دام سبک و سنگین پرداخت.
عالی با بیان اینکه روند پرورش گاو و گوساله ۲ تا ۳ سال زمان نیاز دارد، تصریح کرد: بنابراین وضعیت بازار در اعیاد قربان و غدیر خم قابل پیش بینی نیست.
وی درباره آمار دام سنگین موجود کشور نیز گفت: اعدادی مانند ۹ میلیون رأس اعلام میشود اما رصد بازار گوشت قرمز چیز دیگری میگوید. گزارشها از تعداد دام سنگین با وضعیت قیمتی این بازار همخوانی ندارد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران کشور با اشاره به دلسردی فعالان این صنعت اظهار کرد: افراد مشتاق شغل دامپروری نیستند زیرا تولید همراه با زیان انجام میشود. اگر فردی هم علاقه به این حرفه داشته باشد اعتباری برای آن در نظر گرفته نشده است.
قاچاق دام
وی با اشاره به قاچاق دام از کشور گفت: همچنان دام به مقصد عمان قاچاق میشود. به طوری که یک ماه پیش خبر از خفه شدن و از بین رفتن تعداد زیادی دام در یک کامیون منتشر شد.
عالی در پایان اظهار کرد: متولیان امر در این بخش نسبت به مشخصات تولید صنعت دامپروری آگاه نیستند و سیاست گذاریهای انجام شده روند رو به بهبودی را نشان نمیدهد.
منبع:
خبر آنلاین