قیمت مصوب شکر فله ای اعلام شد - افق اقتصادی

قیمت مصوب شکر فله ای اعلام شد - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 247143 |
تاریخ انتشار : ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۵ |
123 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

بر اساس اعلام مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، قیمت مصوب هر کیلوگرم شکر فله‌ای برای مصرف کنندگان ۴۲,۵۰۰ تومان تعیین شده است.

قیمت مصوب شکر فله ای اعلام شد

مسعود امرالهی، مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، درباره افزایش قیمت شکر در بازار توضیح داد که این افزایش قیمت ناشی از دو عامل است: ۱. حذف نرخ ارز ترجیحی واردات شکر خام.  ۲. افزایش ۴۰ درصدی قیمت خرید تضمینی چغندرقند. قیمت جدید شکر پس از تأیید ستاد تنظیم بازار به تصویب رسیده است.

مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار قیمت جدید شکر سفید درب کارخانجات با محاسبه ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده حداکثر ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به قیمت درب کارخانجات، قیمت مصرف‌کننده شکر فله به‌ازای هر کیلوگرم حداکثر ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان تصویب شده است.

امرالهی با بیان اینکه قیمت شکر بسته‌بندی طی روزهای آینده تعیین تکلیف می‌شود گفت: قیمت‌های جدید در سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی بارگذاری شده است.

 پیش از این قیمت هر کیلوگرم شکر درب کارخانجات ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان بود که با یک درصد ارزش افزوده با قیمت ۲۶ هزار و ۸۰۰ تومان در اختیار بنکداران مواد غذایی قرار می‌گرفت و طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار با قیمت هر کیلوگرم ۲۸ هزار تومان به دست مصرف کنندگان می‌رسید.

افزایش ۵۱ درصدی قیمت شکر

یکی از رویکرد‌های سیاستی دولت در چند سال اخیر، تخصیص ارز ترجیحی با نرخ ثابت ۲۸۵۰۰ تومان به ازای هر دلار برای واردات کالا‌های اساسی به کشور با هدف کنترل قیمت‌ها و تورم بوده است. یکی از این کالا‌های وارداتی، شکر است که سهم قابل توجهی در سبد هزینه‌ای مردم به شکل مستقیم و غیرمستقیم دارد.  

اما واردات شکر با دلار ۲۸۵۰۰ تومانی در سال گذشته در شرایطی بود که شاخص تورمی این کالای وارداتی، همواره در سطح بالایی بود و بنا بر آخرین آمار رسمی منتشره از سوی مرکز آمار، نرخ تورم نقطه به نقطه شکر در فروردین ماه امسال به ۴۷.۸ درصد رسید که از شاخص تورم کالا‌های خوراکی در این ماه، بیشتر بود؛ بنابراین، با وجود سیاست ارزی واردات شکر با دلار ۲۸۵۰۰ تومانی، باز هم شاهد رشد قیمت شکر در بازار بوده و هستیم؛ موضوعی که نیازمند بررسی از سوی مسئولان ستاد تنظیم بازار است تا مشخص شود در چرخه واردات تا توزیع شکر به دست مصرف کننده، کدام بخش‌ها دچار ایراد و ضعف است.

حال به رغم تجربه بیان شده از روند افزایشی قیمت شکر در بازار، قرار است در سال جاری نیز شاهد تخصیص ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات شکر تصفیه شده به داخل کشور باشیم؛ موضوعی که در جلسه دوم اردیبهشت ماه سال جاری توسط هیات وزیران مصوب شد تا شکر هم در کنار سایر کالا‌ها همچون گوشت و گندم و جو، با نرخ ارز ثابت وارد شود.

اما در این میان، تصمیم مهم دیگری نیز گرفته شد که باعث طرح سوالاتی شد، به گونه‌ای که مدیرکل نظارت بر کالا‌های اساسی وزارت جهاد کشاورزی خبر داده است: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، نرخ جدید شکر تصفیه شده (درب کارخانه) برای سال ۱۴۰۳ با محاسبه ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده حداکثر ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد. این در حالی است که پیشتر نرخ مصوب خرید درب کارخانه ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان بود که نشان از افزایش ۵۱ درصدی قیمت این محصول درب کارخانه دارد.

همچنین به گفته این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی، قیمت مصرف کننده شکر فله به ازای هر کیلوگرم، حداکثر ۴۲ هزا رو ۵۰۰ تومان تصویب شد؛ رقمی که در مقایسه با نرخ قبلی یعنی ۲۸ هزار تومان، افزایش بیش از ۵۱ درصدی را نشان می‌دهد؛ درصدی که در مقایسه با نرخ تورم نقطه به نقطه شکر (۴۷.۸ درصد) در بازار هم بیشتر است. هرچند در خصوص قیمت شکر بسته بندی شده هنوز خبری نیست و طبق گفته مدیرکل نظارت بر کالا‌های اساسی وزارت جهاد کشاورزی، هفته آینده تعیین خواهد شد.

منبع:

ایرنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید