حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران، بیان کرد که مسئولان کشور باید برنامهای را در نظر بگیرند تا ریال به مدت حداقل یک سال پشتوانه داشته باشد. این بدان معناست که مردم باید اطمینان حاصل کنند که ارزش پولشان حداقل یک سال حفظ میشود. این خواسته نیز در صنفها و اصناف ما نیز وجود دارد.
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: تقریبا تمام مردم هیچ علاقهای به نگهداری ریال ندارند و هم فعال اقتصادی و فعال در کسب و کارها و هم مردم عادی پول ملی را خسارت میبینند و میدانند. از این رو مسئولان کشور باید برای این موضوع تدبیری بیندیشند تا ریال حداقل برای یک سال پشتوانه داشته باشد، یعنی مردم مطمئن شوند که ارزش این پول حداقل یک سال حفظ میشود و این خواسته ما در اصناف هم است.
اثرات وضعی سهم مالیات در بودجه
رستگار درباره اثر وضع مالیات بر افزایش قیمت کالا اظهار اشت: یکی از موضوعاتی که باعث بالا رفتن قیمتها میشود دقیقا موضوع مالیات است و وقتی در قانون بودجه سهم مالیات را مشخص میکنند اینکه چقدر از بودجه قرار است از مالیات تامین شود. این سهم خود به خود اثر وضعی خود را بر روی قیمت تمام شده کالا میگذارد.
وی ادامه داد: در واقع این هشدار را میدهد که انواع کالا براساس قانون بودجه تا چه حدی و تا چه درصدی گران میشوند و افزایش قیمت هم در نهایت منجر به کاهش قدرت خرید مردم میشود و با وجود اینکه هنوز مالیات سال ۱۴۰۳ اعمال نشده اما شاهد گرانیهای پیش از موعد آن هستیم.
رئیس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه این آلارمها منجر به ایجاد انتظارات تورمی میشوند، گفت: این انتظار تورمی برای تمام کالاها وجود دارد و قدرت خرید مردم هم نسبت به خرید کالا به طور قطع کمتر میشود و میبینیم در حالی که کمتر از دو ماه از سال گذشته، اما برخی از کالا بین ۳۰ تا ۴۰ درصد گران شدهاند و تنها دلیل آن هم انتظارات تورمی است.
لزوم تدبیر دولت برای انتظارات تورمی
رستگار افزود: دولت باید تدبیری برای انتظار تورمی ایجاد شده داشته باشد. در جامعه این تصور ایجاد میشود که مطمئن هستند که کالا گران میشود اما این افزایش قیمت چه زمانی قرار است اعمال شود و اساسا علت آن چیست؟ در حالی که گفته میشود برای مثال قرار است که تا انتهای سال قیمت جدید اعمال شود اما در ابتدای سال اثر آن را میبینیم.
اصناف و مردم باید از حفظ ارزش پول مطمئن باشند
وی با بیان اینکه بودجه ریزی نباید به گونهای باشد که مردم را به سمتی هدایت کند که پول را به کالا تبدیل کنند، تاکید کرد: تقریبا تمام مردم هیچ علاقهای به نگهداری ریال ندارند و هم فعال اقتصادی و فعال در کسب و کارها و هم مردم عادی پول ملی را خسارت میبینند و میدانند. از این رو مسئولان کشور باید برای این موضوع تدبیری بیندیشند تا ریال حداقل برای یک سال پشتوانه داشته باشد، یعنی مردم مطمئن شوند که ارزش این پول حداقل یک سال حفظ میشود و این خواسته ما در اصناف هم است.
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: در مجموع برداشت ما در اتاق اصناف این است که سال ۱۴۰۳ میتواند سال پر رونقی باشد و عوامل متعدد این موضوع را نشان میدهند و امسال فرصتهای خاصی برای رونق اقتصاد دارد و اینگونه تلقی میشود اوضاع تیره و تار هم نیست.
منبع:
ایلنا