وضعیت تولید شکر در کشور / چند تن مصرف روزانه ثبت شد؟ - افق اقتصادی

وضعیت تولید شکر در کشور / چند تن مصرف روزانه ثبت شد؟ - افق اقتصادی
سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-26
کد خبر: 241386 |
تاریخ انتشار : ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۹:۰۵ |
132 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

دبیر سابق انجمن تصفیه کنندگان شکر اظهار کرده است که به واسطه سیاست‌ها و برنامه‌ریزی مناسب، قیمت هر کیلوگرم شکر در بازار به بالای ۴۰ هزار تومان رسیده است.

وضعیت تولید شکر در کشور / چند تن مصرف روزانه ثبت شد؟

غلامحسین بهمنی در این زمینه بیان کرده است که هر ساله در شش ماهه نخست سال، پیک مصرف تولید رخ می‌دهد. او معتقد است که با برنامه‌ریزی مناسب درباره واردات و اشباع بازار، مسئولان می‌توانند از افزایش ناگهانی قیمت و التهابات بازار جلوگیری کنند. این برنامه‌ریزی شامل تنظیم .وکنترل میزان واردات و تامین مواد اولیه به‌منظور تعادل دادن بازار و جلوگیری از تورم قیمت است.

او نرخ مصوب هرکیلو شکر برای مصرف کننده را ۳۴ هزارتومان اعلام کرد و افزود: نبود سیاست و برنامه ریزی مناسب موجب شده تا قیمت هرکیلو شکر در بازار به بالای ۴۰ هزارتومان برسد.

بهمنی با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست سال روزانه ۷ تا ۸ هزارتن شکر مورد نیاز است، گفت:  با توجه به آنکه شکر کشت پاییزه تنها ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن است، از این رو انتظار می‌رود یک میلیون تن کسری از طریق واردات تامین شود تا نوسانی در بازار رخ ندهد.

دبیر اسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر ادامه داد: بنابر آمار قیمت هرتن شکر خارجی تحویل بنادر ۵۶۰ یوروست که با احستاب ارز نیما، برای واردکننده ۲۲ تا ۲۳ هزارتومان تمام می‌شود و بدین ترتیب هرکیلو شکر تصفیه شده در سامانه بازارگاه ۲۸ هزارتومان عرضه می‌شود.

او با بیان اینکه سالانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزارتن شکر در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، گفت: بنابر آمار سالانه یک میلیون و ۴۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن شکر در داخل تولید و مابقی با احتساب ذخایر استراتژیک وارد کشور می‌شود.

وضعیت تولید شکر در کشور

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، با بیان اینکه همه ساله ۲۹ هکتار از اراضی زراعی استان گیلان زیر کشت نیشکر می رود، گفت: گیلان دارای حدود ۱۸۰ بهره بردار در زمینه کشت محصول نیشکر است.

صالح محمدی با اشاره به آغاز کشت نیشکر در استان گیلان، اظهار کرد: شهرستان‌های صومعه سرا و لنگرود  قطب تولید نیشکر در استان گیلان هستند، زمان کشت این محصول از نیمه اول اردیبهشت ماه آغاز می شود و زمان برداشت آن در آذرماه هر سال است و فرآوری تا دی ماه ادامه داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه نیشکرکاران در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول از هیچ‌گونه سم و کودی استفاده نمی کنند، گفت: شکر سیاه تولید شده از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار بوده و در قالب محصول سالم عرضه می شود.

محمدی استان گیلان را دارای حدود ۱۸۰ بهره بردار در زمینه کشت محصول نیشکر دانست و متذکر شد: روش پخت شکر سیاه به صورت سنتی در کارگاه های محلی است.

وی با بیان اینکه ۲۰ کارگاه سنتی در سطح استان در زمینه فرآوری محصول نیشکر مشغول به کار هستند، عنوان کرد: قیمت هر کیلو شکر خشک استحصالی در سال گذشته بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان شکر سیاه، دوشاب و کف شکر را از جمله تولیدات نیشکرکاران با استفاده از محصول برداشت شده دانست و بیان کرد: سال گذشته به ازای هر هکتار ۱۴۰۰ کیلوگرم شکر خشک به ارزش اقتصادی ۹۵ میلیارد ریال تولید شد.

وی نیشکر محلی گیلان را دارای کیفیت مطلوب دانست و اضافه کرد: با توجه به ارزش اقتصادی محصول نیشکر و وجود کارگاه های سنتی فرآوری، کشت نیشکر در زمین های کوچک و پراکنده روستایی مد نظر کشاورزان قرار گیرد.

منبع:

ایسنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید