سازمان حج و زیارت و شورای برنامهریزی بعثه، سهمیه ارز سفر حج در سال ۱۴۰۳ را برای هر زائر ۵۰۰ یورو اعلام کردند.
در نشست شورای برنامهریزی بعثه، ایمان شمسایی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج، اعلام کرد که با موافقت بانک مرکزی، زائران حج در سال ۱۴۰۳ میتوانند مبلغ ۵۰۰ یورو را با نرخی که بانک مرکزی اعلام میکند، از شعب بانک عاملی که در سراسر کشور معرفی میشود، دریافت کنند.
به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج، این مبلغ در سهمیه ارز سالانه افرادی که به خارج از کشور سفر میکنند، محاسبه نخواهد شد. سیدعباس حسینی ـ رئیس سازمان حج و زیارت ـ نیز در این نشست، درباره آخرین روند ثبتنام کاروانهای حج تمتع گفت: عملیات ثبتنام حج در استانها نزدیک به پایان است و فرآیند امور اجرایی دریافت روادید زائران حج ۱۴۰۳ تاکنون مطلوب بوده است؛ «رقم طلب» برای ۷۴ هزار زائر حج دریافت شده و دریافت «رقم طلب» بیش از ۱۰ هزار نفر دیگر هم درحال انجام است و پس از آن، دریافت روادید انجام خواهد شد.
نصرالله فرهمند ـ مدیرعامل موسسه فرهنگی عمره سعادت، که اجرای عملیات عمره را برعهده دارد، درباره برنامهریزی اعزام عمرهگزاران ایرانی به عربستان قبل و بعد از عملیات حج گزارش داد و گفت: هماهنگی با هواپیمایی در این خصوص انجام شده است و انتظار میرود پس از عملیات حج ۱۴۰۳ با توجه به زیرساختهای پیشبینی شده از ۲۰ ایستگاه پروازی، زائران به دو فرودگاه مدینه و جده (برای عمره پس از حج تمتع) منتقل شوند.
عزام زائران ایرانی به عمره پس از ۹ سال وقفه از سوم اردیبهشتماه آغاز شده و بازگشت آنها به کشور تا ۲۳ اردیبهشتماه ادامه دارد. در این بازه قرار است حدود پنج هزار نفر به عمره اعزام شوند. بنابر اعلام سازمان حج و زیارت کمتر از ۶ میلیون نفر در نوبت عمره هستند. عملیات حج تمتع ۱۴۰۳ نیز قرار است از ۲۴ اردیبهشتماه آغاز شود و پروازهای رفت زائران تا ۱۸ خردادماه ادامه خواهد داشت. سهمیه حج ایران حدود ۸۷ هزار و ۵۰۰ نفر است. سازمان حج و زیارت اعلام کرده است حدود ۹۰۰ هزار نفر در نوبت حج تمتع هستند.
از روز ۷ اسفندماه و در راستای مدیریت بازار ارز و پوشش نیاز ارزی متقاضیان در پایان سال، سرانه فروش ارز برای مسافرتهای هوایی به متقاضیان از ۵۰۰ به ۱۰۰۰ یورو به قیمت مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزایش یافت و دو برابر شد.
حالا مطابق وعده قبلی مسئولان مبلغ ارز مسافرتی بعد از ۲۹ اسفندماه مجدداً به مبلغ قبلی برگشته است.
پیش از این مدارک مورد نیاز برای خرید ارز متقاضیان شامل ارائه گذرنامه معتبر، بلیط مسافرت هوایی و رسید پرداخت عوارض خروج از کشور اعلام شده بود و به گفته متولیان سازوکار تخصیص ارز مسافرتی هوایی به گونهای طراحی شده بود که ارز تخصیصی صرفاً به متقاضیان با نیاز واقعی یعنی به «مسافران بعد از درگاه خروجی فرودگاه و پس از خروج از مرز هوایی فرودگاههای بینالمللی کشور» پرداخت شود.
منبع:
تجارت نیوز