به گفته گمرک ایران، واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی به میزان ۱۴۸ میلیون دلار انجام شد.
با توجه به گزارش گمرک ایران، حجم واردات قهوه در این دوره ۴۹ هزار تن بوده است، که نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.
این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.
بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.
این گزارش میافزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.
بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند. سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.
بیشترین افزایش قیمت برای کدام قهوه است
قیمت قهوه در جهان گران شد و به بیشترین میزان ۱۲ سال گذشته رسید؛ برخی انواع قهوه نسبت به سایرین رشد قیمت بیشتری داشتند.
به نقل از راشاتودی، قیمت قهوه در جهان به بیشترین میزان ۱۲ سال گذشته رسیده است و این خبر خوبی برای دوستداران قهوه در جهان نیست.
بر اساس این گزارش احتمالا دوستداران قهوه در جهان به دنبال این باشند که نوشیدنی با قیمت مناسبتری را جایگزین کنند زیرا فشار هزینههای زندگی بیشتر شده است.
بر اساس این گزارش، هفته گذشته قیمت عمده فروشی قهوه با ثبت رکورد جدید به بیشترین میزان ۱۲ سال گذشته رسید در این میان قیمت قهوههای فوری بیشتر افزایش داشتند که اینها باعث شد قهوههای بیکیفیت که قبلا ارزانتر بودند جایگزین قهوههای با کیفیت و مطلوب در بازار بشوند.
این گزارش مینویسد که در بازار آلمان که بزرگترین مصرفکننده قهوه در اروپا هستند، قیمت خرده فروشی قهوه فوری تا ۲۰ درصد رشد کرد.
در این گزارش تاکید شده که با وجود افزایش تولید و صادرات، قیمتها در جهان افزایش یافته است که عامل اصلی آن رشد بیش از اندازه تقاضا است.
«جادیث گینز» مشاور شرکت صادر کننده کالاهای اساسی در نیویورک گفت: افزایش قیمت قهوه باعث شده که تقاضا از سمت قهوه با کیفیت و گران به سمت قهوههای ارزان بیشتر شود به طوری که این مسئله روی صادرات هم تاثیرگذار بوده است.
منبع:
ایرنا