تجارت بین ایران و پاکستان در سال ۱۴۰۲ با نرخ رشد ۳۸ درصدی روبهرو شد و به مبلغ بیش از ۲ میلیارد دلار رسید.
طبق توافقات جلسهی آخرین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور، این رقم قرار است در حالتی که تجربه ۵ برابری را داشته باشد، بهبود یابد.
در سفر اخیر خود به اسلامآباد، مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی، به عنوان رئیس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و پاکستان، در یک جلسه مشترک با مقامات دولت جدید پاکستان دیدار کرد. هدف از این دیدار، امضای اسنادی مشترک بود که منجر به گشوده شدن راه تجارت بین ایران و پاکستان شود و باعث رسیدن به هدف تجارت به مبلغ ۱۰ میلیارد دلار گردد.
توافقاتی که در جلسات کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و پاکستان در طول یک سال گذشته انجام شد، منجر به تقویت روابط دوستانه بین این دو کشور شده است. به طوری که پاکستان با سهم ۴.۲ درصدی از کل صادرات ایران، به عنوان ششمین مقصد صادراتی ایران مطرح شده است. این در حالی است که در سال ۱۴۰۱، پاکستان در رتبه هفتم به عنوان یکی از مقاصد صادراتی ایران قرار داشت.
بر اساس آمارهای موجود، تجارت ایران و پاکستان از یک و نیم میلیارد دلار حجم تجارت در ۱۴۰۱ به بیش از ۲ میلیارد دلار افزایش داشت که نشان از رشد ۳۸ درصدی از نظر ارزش و ۲۳ درصدی از نظر حجم تجارت دو کشور در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ دارد.
در این راستا افزایش حجم تجارت دو کشور به صورت جدی در دستور کار سفر رئیس جمهوری و وزیر راه و شهرسازی کشورمان به پاکستان قرار گرفت.
در این سفر، ۸ سند همکاری در حوزههای مختلف میان مقامات دو کشور امضا شد و افزایش سطح تبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور برای رسیدن به ۱۰ میلیارد دلار، هدفگذاری شده است.
نشستهای دوجانبه روسای کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور در این سفر و توافقات و مسائل مطرح شده، حاکی از عزم جدی طرفین برای فراهم کردن زیرساختهای دستیابی به این افق ۱۰ میلیارد دلاری است.
علاوه بر این توسعه همکاری های امنیتی یکی از محورهای گفتگوها در این سفر بود که در زمینه تبادلات تجاری و امنیتی بین دو کشور اثرگذار خواهد بود.
این سفر و امضای اسناد همکاری بین دو کشور می تواند آغازگر روابطی گرم در زمینه تجارت ایران و پاکستان باشد؛ چرا که پاکستان به عنوان کشوری که بیش از ۲۳۰ میلیون نفر جمعیت دارد و صنایعی رو به رشد را در خود جای داده، میتواند میزبان مناسبی برای کالاهای نهایی و همچنین مواد خام و نیمه خام تولیدی در ایران باشد.
بر این اساس میتوان پیش بینی کرد که در صورت اجرایی شدن سند همکاری بین دو کشور، تجارت ایران و پاکستان در مسیری رو به رشد قرار گیرد.
به همین منظور ارتقای سطح همکاریهای دو کشور به ویژه در زمینه حملونقل و توسعه زیرساختها به عنوان یکی از اصول اساسی تجارت و فعالیت اقتصادی در جلسه کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و پاکستان و در دیدارهای دو جانبه بذرپاش با همتای پاکستانی خود به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت که نوید بخش رشد قابل توجه تجارت دو کشور و توسعه اقتصادی ایران است.
منبع:
پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی