سلیمانی گفت: در مورد تامین گندم مشکلی نداریم اما مشکل در تولید آرد وجود دارد. زمانی ما می توانیم آراد کاملی داشته باشیم که در آن آرد، جوانه گندم باقی بماند وهمچنین از گندم نول کشی نشود.
آرد کامل به دلیل حفظ اجزای اصلی دانه گندم، مغذیتر و سالم تر از آرد سفید است اما متاسفانه با بررسی صحبت ها و مصاحبه های روسای اتحادیه انواع نان ها در کشور می توان به جرات گفت که از آرد مغذی و کامل خیلی کم در نانوایی ها استفاده می شود. آرد کامل هم در تهیه نان با کیفیت اثر گذار است و هم از نظر سلامتی برای خانواده ها دارای اهمیت است.
در همین رابطه خبرنگار گسترش نیوز در گفتگو با محمد سلیمانی رئیس اتحادیۀ نانوایی های سنگکی،به بررسی عوامل موثر بر کیفیت آرد نان و همچنین دغدغه های مربوط به تهیه آرد پرداخته است که در ادامه این گزارش میخوانیم.
دغدغه مربوط به تولید آرد کامل
محمد سلیمانی رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی، به خبرنگار گسترش نیوز گفت: در مورد تامین گندم مشکلی نداریم اما مشکل در تولید آرد وجود دارد. زمانی ما می توانیم آراد کاملی داشته باشیم که در آن آرد، جوانه گندم باقی بماند وهمچنین از گندم نول کشی نشود. در کارخانه های قدیم آرد خط تولید به این صورت بود که فقط گندم را درون دستگاه ها می ریختند و از طرف مقابل آن آرد به دست می آورند. در کارخانه های قدیم دیگر به این صورت نبود که آرد را با دسته بندی تولید کند و به فرض آرد ۱۵ درصد، ۱۸ درصد یا ۲۱ درصد را داشته باشد.
وی افزود: چرخه تولید باید در یک آسیابی باشد که نتوان از آن نول کشی جوانه گندم انجام شود و در این شرایط ما قادر خواهیم بود آرد کاملی را به چرخه تولید نان برسانیم. اما اگر قرار باشد در همان خط تولید آرد ۱۵ درصد، ۱۸ درصد یا ۲۱ درصد هم تولید شود، این شرایط فضا را برای ایجاد یک فساد در چرخه تولید آماده خواهد کرد.
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی خاطرنشان کرد: فرض کنید شخصی می گوید برای من آرد ۱۲ درصد می آید اما این آرد ۱۲ درصد واقعی نیست. به این دلیل که جوانه از آن آرد گرفته شده است و یا نول کشی در آن انجام شده است و از طرفی به خریدار می گویند که آرد ۱۲ درصد است.
قیمت آرد کامل برای تولیدکنندگان
سلیمانی در ادامه عنوان کرد: همان طور که در مورد نانوا گفته می شود که باید یک نرخی برای نان مشخص شود که صرفه اقتصادی برای آن داشته باشد، در مورد تولید کننده آرد هم همین موضوع وجود دارد. برای تولیدکننده آرد نیز باید یک قیمتی داده شود که در یک خط جدایی از تولید آرد همیشگی، مختص تولید آرد کامل باشد. در این شرایط دیگر تولیدکننده از خط تولید آرد کامل، جوانه گندم را حذف نکرده و همچنین نول کشی نیز انجام نمی دهد اما این آرد را با قیمت بالاتری به دست خریدار می رساند. این خط تولید درست مثل خط تولید آرد در گذشته باید باشد که آرد از یک سمت به سمت آسیاب ریخته شده و از طرفی دیگر آرد حاصل از آن را استخراج کنند.
آرد بی کیفیت در نانوایی ها
رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی اظهار داشت: در حال حاضر برای برخی نانوایان پیش آمده است که آرد ۱۲ درصد را تحویل گرفته اند و آرد به گونه ای است که اصلا قابلیت پخت نان را ندارد. نانوا مجبور می شود که از یک کارخانه دیگری آرد گرفته و با استفاده از مخلوط آن با آرد قبلی، نان بهتری را پخت کرده و به دست مردم برساند. مشکل آن آرد ۱۲ درصدی که به دست نانوایان می دهند این است که حتما یک خط تولید دیگری نیز در کنار این آرد وجود دارد که کیفیت آرد را به شدت کاهش می دهد.
سلیمانی در پایان به خبرنگار گسترش نیوز گفت: تاکید می کنم باید چرخه تولید آرد و نان به سمت آزاد سازی حرکت کند که هم ایجاد یک رقابت سالم را داشته باشیم و هم مردم بتوانند نان با کیفیت تری را خریداری کنند.