مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: مالیات بر عوارض گمرکی واردات و همچنین مالیات ارزش افزوده برای کالاهای اساسی همچنان با نرخ یک درصد تعیین شده است و هرگونه افزایش قیمتی به عنوان یک تخلف محسوب میشود.
مسعود امرالهی درباره شایعات مطرح شده در خصوص افزایش ۱۰ درصدی عوارض گمرکی و ارزش افزوده کالاهای اساسی اضافه کرد: با ورود دولت سیزدهم و تصمیم هیأت وزیران، نرخ مالیات بر عوارض گمرکی واردات و همچنین مالیات ارزش افزوده برای کالاهای اساسی در سال جاری بدون تغییر باقی میماند و همچنان به نرخ یک درصد ادامه خواهد یافت.
مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: با توجه به اینکه کالاهای اساسی همچنان با ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی تامین و وارد کشور می شود و عوارض گمرکی واردات و ارزش افزوده تغییری نکرده است هرگونه تغییر قیمتی در کالاهای اساسی از جمله شکر، قند، حبوبات و سایر کالاهای اساسی تخلف محسوب می شود.
وی تصریح کرد: به طور حتم با متخلفان و گران فروشان کالاهای اساسی در بازار برخورد قانونی خواهد شد.
برخورد با گرانفروشی کالاهای اساسی
مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی هرگونه گرانفروشی و افزایش قیمت را تضییع حقوق مردم دانست و از برخورد قانونی با متخلفان خبر داد.
مسعود امرالهی، مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در گشت مشترک با سازمان تعزیرات حکومتی، واحدهای عرضه کننده میدان بهمن مورد بازرسی قرار گرفت.
وی افزود: در این بازرسی چند واحد متخلف به دلیل گرانفروشی و افزایش قیمت، برگ جریمه دریافت کردند و به تعدادی اخطار قانونی داده شد.
امرالهی از پلمپ یک واحد عرضه کننده محصولات پروتئینی به دلیل عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی خبر داد و گفت: این واحد پس از دریافت اخطارهای مکرر، سرانجام به علت مسائل غیر بهداشتی پلمپ شد.
مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی هرگونه افزایش قیمت و گرانفروشی را تضییع حقوق عامه اعلام کرد و از برخورد قانونی با متخلفان خبر داد.
امرالهی در پایان تاکید کرد: گشتهای مستقل و مشترک در قالب طرح نظارت عید و رمضان تا پایان فروردین به صورت گسترده در سراسر کشور ادامه دارد.
نوبرانه میلیونی به بازار آمد!
در حالی که با روند گرانی کالاهای اساسی در سالهای اخیر اکنون بسیاری از مردم صرفاً به فکر تأمین نان شب خود هستند، قیمت میوههای نوبرانهای نظیر گوجه سبز و چغاله بادام میلیونی شده است.
این محصولات در بازار تجریش نرخهای بالاتری هم پیدا کردهاند؛ با این حال برای اینکه خریداری داشته باشند معمولاً در بستههای ۱۰۰ گرمی عرضه میشوند. البته این روندی است که هر سال تکرار میشود و نهادهای ناظر هم اعتنای چندانی به آن ندارند.
امسال نیز به روال سالهای گذشته میوههای نوبرانه تا پنج برابر قیمت مصوب نرخگذاری شدهاند. این در حالی است که بنا بر اعلام رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران، مغازهداران بر مبنای فاکتور رسمی تنها مجاز به لحاظ حداکثر ۳۵ درصد سود هستند.
بر اساس اعلام اسدالله کارگر، قیمت هر کیلو چغاله بادام بین ۵۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزارتومان و گوجه سبز ۸۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار تومان است.
البته او بر این موضوع هم تاکید دارد که گوجه سبز چهار میلیون تومانی ارتباطی به فعالان رسمی و تولید داخلی ندارد و دورهگردها آن را به شکل قاچاق عرضه میکنند.
با این حال بررسیهای میدانی نشان میدهد در بسیاری از مغازههای شمال تهران گوجه سبز با قیمتهای بالای سه میلیون تومان به فروش میرسد.
سمفروشی میلیونی با نام گوجه سبز نوبرانه
فارغ از ضعف نظارتی سازمان تعزیرات و سایر نهادهای ذیصلاح، شاید محبوبیت بالای گوجه سبز و چغاله بادام در سوءاستفاده گرانفروشان چندان بیتاثیر نباشد.
گذشته از این مساله، آنطور که کارشناسان میگویند، گوجه سبز در این مقطع از سال اصلاً میوه نیست و تفاوتی با سم ندارد. چراکه مغز آن هنوز تشکیل نشده و مصرف آن در این فصل سلامت افراد را به خطر میاندازد. قیمت گوجه سبز هر چقدر هم که باشد برای تولیدکننده و واسطه صرفه اقتصادی ندارد.
همچنین معمولاً از میانه اردیبهشت با افزایش عرضه و وفور گوجه سبز، قیمت آن در سطح خردهفروشیها تا محدوده ۱۰۰ هزار تومان کاهش مییابد.
در نهایت هم باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از شهروندان در حال حاضر به دنبال تامین کالاهای اساسی خود نظیر نان، برنج، گوشت، روغن و… هستند. از این رو کمتر کسی را میتوان یافت که برای خرید گوجه سبز و چغاله بادام هزینه میلیونی کند.
منبع:
ایرنا