عزتالله ضرغامی، درباره افزایش عوارض خروج از کشور در لایحه بودجه ۱۴۰۳، اظهار کرد که آنها پیشنهاد دادهاند که ۳۰ درصد از درآمد حاصل از خروج مسافران برای تقویت زیرساختهای گردشگری بهرهبرداری شود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، افزود: در نشست مشترکی که با سازمان برنامه و بودجه برگزار کردهایم، مساله عوارض خروج از کشور به صورت جدی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. ما اعتقاد داریم که این عوارض باید برای تقویت زیرساختهای گردشگری کشور مورد استفاده قرار گیرند. در مواقعی که ضرورت تقویت زیرساختهای گردشگری به نظر میرسد، آقای نوبخت نیز بارها اعلام کردهاند که دلیل افزایش عوارض خروج از کشور، تقویت زیرساختهای گردشگری است.
وی گفت: اکنون این عوارض گرفته میشود ولی بیشتر به منابع عمومی تخصیص پیدا میکند در جلسهای که با مسؤولان سازمان برنامه و بودجه داشتیم، دوستان به استدلال ما معتقد بودند من هم این مساله را در دولت مطرح کردم و مورد تاکید قرار گرفت. فکر میکنم با استدلالی که پشت این مساله است؛ مجلس هم آن را تصویب کند. عدد این هم حدود ۴ تا ۵ هزار میلیارد است و اگر درصد مناسبی به گردشگری اختصاص داده شود حتماً نقش مؤثری در ارتقای زیرساختها خواهد داشت. فکر میکنم امسال بتوانیم بخشی از این اعتبارات را بگیریم.
ضرغامی با بیان اینکه پیشنهاد کردیم حداقل ۳۰ درصد از کل درآمد حاصل از دریافت عوارض خروج از کشور در اختیار ما قرار گیرد، گفت: ما استدلال خود را کردیم آنها هم دلایلی دارند که جاهای دیگر هم در گردشگری مؤثر هستند ولی ما فعلاً برای دریافت ۳۰ درصد پیگیری میکنیم تا به زیرساختهای گردشگری تعلق بگیرد.
رشد ۵۰ درصدی ورود توریست خارجی در سال گذشته
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: تعداد گردشگران خارجی در ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۵۰٫۸ درصد افزایش داشت که ۶ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر ورودی گردشگر خارجی داشتیم.
«سید عزت الله ضرغامی» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه جلسه امروز (چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳) هیأت دولت با حضور در جمع خبرنگاران، گفت: سیام فروردین، روز محوطهها و بناهای تاریخی است و این روز را به همه خانواده میراث فرهنگی تبریک میگویم.
وی افزود: اخیراً جلسه کارشناسی خیلی خوبی در این خصوص در حوزه میراث فرهنگی برگزار شد، از هنرمندان و فعالان و نخبگان این حوزه تقدیر به عمل آمد.
ضرغامی اظهار کرد: ایکوموس، روز بین المللی محوطهها و بناهای تاریخی است و اخبار کذبی که منتشر شده که ایران از ایکوموس و ایکو خارج شده است، تکذیب میشود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: در دولت مردمی فعالیتهای بین المللی در حوزه میراث فرهنگی به مراتب گستردهتر از گذشته ادامه دارد و این دو حوزه ماهیت غیردولتی دارند و از سالها قبل پرداخت حق عضویت آنها هم توسط افراد حقیقی صورت میگیرد و این موضوع هیچ ربطی به ادامه عدم همکاری ما با این دو مجموعه ندارد و به مراتب فعالتر از گذشته با این دو مجموعه رابطه ما ادامه دارد.
ضرغامی با انتقاد از اخبار کذب برخی رسانهها در خصوص آمار گردشگر خارجی، گفت: برخی از رسانهها اعلام کردند که تعداد گردشگران خارجی در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است در حالی که اصلاً ۱۴۰۳ عملاً شروع نشده است و تعداد گردشگران خارجی در ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۵۰٫۸ درصد افزایش داشت که ۶ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر ورودی گردشگر خارجی داشتیم که در سال ۱۴۰۱، ۴ میلیون و ۲۳۰ هزار گردشگر بود.
وی ادامه داد: این در حالی است که یک میلیون و هشتصد هزار گردشگر از کشور آذربایجان به دلیل مشکلاتی در سال گذشته نتوانستند وارد کشورمان شوند که اگر اینگونه نمیشد، ما رکورد قبل از کرونا را میشکستیم.
منبع:
مهر