مسئول ستاد حج تمتع شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران اعلام کرد که در عملیات حج تمتع سال ۱۴۰۳، بیش از ۸۷ هزار زائر به سرزمین وحی اعزام خواهند شد. او افزود که زائران به صورت گروههای مدینه قبل و بعد از تاریخ ۲۴ اردیبهشت به سفر خود خواهند پرداخت و عملیات رفت و برگشت تا تاریخ ۱۸ خرداد ادامه خواهد داشت.
محمدحسین آجیلیان در یک گفتوگو اعلام کرد: در حج تمتع امسال، ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر از ایران به سمت کشور عربستان سفر خواهند کرد و از این تعداد، ۵۸ هزار و ۶۲۱ نفر از طریق فرودگاههای تحت مالکیت شرکت فرودگاهها اعزام خواهند شد.
وی با بیان اینکه ۱۸ فرودگاه تحت مالکیت شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران معین عملیات حج تمتع هستند، ادامهداد: فرودگاههای اهواز، ساری، یزد، کرمان، رشت، اردبیل، تبریز، زنجان، شیراز، مشهد، اصفهان، زاهدان، بندرعباس، بیرجند، ارومیه، بوشهر، گرگان و همدان بهعنوان فرودگاههای تحت مالکیت شرکت فرودگاهها و فرودگاههای حضرت امام خمینی(ره)، قشم و چابهار بهعنوان فرودگاههای غیر مالکیت شرکت فرودگاهها آماده خدمترسانی به زائران خانه خدا خواهند بود.
مسوول ستاد حج تمتع شرکت فرودگاهها با بیان اینکه آغاز عملیات بازگشت زائران خانه خدا از اول تیر ماه خواهد بود، گفت: زائران استانهای تهران، سمنان، قزوین، قم، لرستان، البرز، مرکزی، کرمانشاه و شهرستان کاشان از طریق فرودگاه امام خمینی(ره)، زائران استان کهگیلویه و بویراحمد از طریق فرودگاه شیراز، زائران استان خراسان شمالی از طریق فرودگاه مشهد، زائران استان چهارمحال و بختیاری از طریق فرودگاه اصفهان و زائران استان کردستان از طریق فرودگاه همدان عازم سرزمین وحی خواهند شد.
آجیلیان با اعلام خبر اعزام زائران عمرهگزار در اردیبهشت امسال، گفت: با اعلام سازمان حج و زیارت، تعداد محدودی از این زائران پیش از آغاز عملیات حج تمتع در سفری ۱۰ روزه راهی مکه مکرمه و مدینه منوره خواهند شد.
وی با اشاره به آمادگی فرودگاههای معین حج تمتع برای برگزاری هرچه بهتر این عملیات، خاطرنشانکرد: زائران با هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و هواپیمایی معراج عازم عربستان میشوند و فرودگاهها موظف هستند تا پیش از عملیات حج تمتع هرگونه نواقص و عوامل موجب ایستایی زائران را برطرف کرده و با آمادگی کامل به استقبال این عملیات بزرگ بروند. این در حالی است که نمایندگان سازمان حج و زیارت و شرکتهای هواپیمایی حامل زائران در فرودگاهها حضور خواهند داشت.
در این زمینه، معاون اول رئیس جمهور اعلام کرده است که مصوبه هیئت وزیران درباره تأمین مخارج ارزی حج تمتع سال آینده را از طریق نامهای ابلاغ کرده است.
در این تصویب نامه آمده است:
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۲/۱۱/۲۵ به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
سازمان حج و زیارت مجاز است نسبتبه خرید ارز به میزان سیصد میلیون دلار به نرخ ارز حواله مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران این مبلغ را برای تأمین مخارج ارزی حج تمتع ۱۴۰۳ در یک حساب دلاری بهنام سازمان حج و زیارت نزد خود بهصورت دفتری ثبت و نگه داری کند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به درخواست سازمان حج و زیارت در زمان مقتضی نسبتبه پرداخت و انتقال مبلغ یاد شده به کشور عربستان از ارزهای در دسترس با اعمال نرخ برابر دلار با ارز موردنظر اقدام کند.
بر این اساس نرخ ارز مورد نیاز برای مخارج حج تمتع سال آینده حدود ۳۹۰۰۰ تومان محاسبه خواهد شد.
به گفته سیدعباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت، عملیات انتقال مبلغ مذکور توسط بانک مرکزی انجام می شود.
تاکنون بیش از ۵۶۰۰۰ نفر برای شرکت در حج تمتع سال آینده ثبت نام کرده اند و روند ثبت نام تا تکمیل ظرفیت مورد نظر سازمان حج و زیارت ادامه خواهد داشت.
در حال حاضر حدود یک میلیون نفر در نوبت انتظار سفر حج تمتع هستند و سهمیه حج ایران برای سال آینده ۸۲ هزار و ۵۰۰ نفر تعیین شده است؛ البته مکاتباتی از طریق وزارت امور خارجه با عربستان در حال انجام است تا این سهمیه به مرز ۸۹ هزار نفر برسد.
حج تمتع چند روزه است؟
غلامرضا رضایی با اشاره به برگزاری حج تمتع در سال آینده اظهار کرد: اعزام زائران حج تمتع از دهه سوم اردیبهشت آغاز میشود و نیمه تیرماه نیز زمان آغاز بازگشت زائران به کشور خواهد بود.
وی درباره مدت زمان سفر حج، با بیان اینکه طبق قوانین و مقررات عربستان، کشورهایی که سهمیه اعزام زائرانشان بیش از ۳۰ هزار نفر است باید به تدریج آنها را به عربستان منتقل کنند، گفت: هواپیمای پهنپیکر نداریم که طی ۱۰ روز بتوان عملیات اعزام را به سرانجام رساند، نهایتاً میتوانیم با استفاده از ۵ الی ۶ هواپیما که ۲۵۰ نفر ظرفیت دارند، اعزام زائران را انجام دهیم. این در حالی است که روزانه، فقط ۲ مرتبه اجازه ورود به عربستان فراهم است.
معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت تصریح کرد: بر این اساس، سال گذشته عملیات اعزام زائران حدود ۲۸ روز به طول انجامید اما با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری تلاش میکنیم ۲ روز از عملیات رفت و ۲ روز از عملیات بازگشت بکاهیم بنابراین تلاشمان این است که اگر امسال مدت زمان اعزام ۴۳ روز بود سال آینده آن را به ۳۹ روز برسانیم.
وی با اشاره به اینکه ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر و عوامل اجرایی، با ۵ هواپیما به سرزمین وحی مشرف خواهند شد، گفت: علاوه بر این در تلاش هستیم میانگین طول سفر زائران را کاهش دهیم، بر این اساس اگر میانگین سفر ۳۵ روز بوده سال آینده به ۳۲ روز کاهش یابد البته ممکن است سفر یک زائر ۳۰ روز و زائر دیگر ۳۵ روز به طول بینجامد در عین حال اگر فردی به دلایل خاصی مجبور به کاهش بیشتر مدت سفر باشد، شرایط را برایش فراهم میکنیم.
منبع:
ایرنا