کاهش شدید خرید شیرینی و زولبیا بامیه! / قنادان ضرر کردند - افق اقتصادی

کاهش شدید خرید شیرینی و زولبیا بامیه! / قنادان ضرر کردند - افق اقتصادی
سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-26
کد خبر: 229004 |
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۵ |
153 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

وضعیت کاسبی صاحبان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه‌قنادی در ماه‌های رمضان و عید نوروز به‌گونه‌ای بود که تأثیر قابل توجه آن را در رفت‌وآمدهای مردم و خرید آنها می‌توان مشاهده کرد. همزمانی رمضان و عید نوروز، همراه با شرایط دشوار اقتصادی، باعث تشدید بحران معیشتی شد و بسیاری از واحدهای این صنف را به مشکلات بزرگی دچار کرد.

کاهش شدید خرید شیرینی و زولبیا بامیه! / قنادان ضرر کردند

علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه‌قنادی، معتقد است که وضعیت اقتصادی و همزمانی فصل رونق فروش شیرینی با ماه رمضان، دو عامل اصلی هستند که باعث ایجاد وضعیت نامطلوبی در کسب و کار همکاران او شده‌اند. در حین گفتگو، به بررسی وضعیت فروش زولبیا و بامیه، دو شیرینی مخصوص ماه رمضان، نیز پرداخته شده است.

علی بهره‌مند تأکید می‌کند که شیرینی‌های مخصوص ماه رمضان، از جمله زولبیا و بامیه، در این ماه تقاضای بسیار زیادی دارند و به عنوان قسمتی از آداب و رسوم این ماه، توسط مردم مصرف می‌شوند. اما به دلیل وضعیت اقتصادی نامناسب و کاهش توان خرید مردم، فروش این شیرینی‌ها نیز کاهش یافته است. این موضوع منجر به کاهش درآمدها و سودآوری همکاران او شده است.

او معتقد است که در این شرایط، لازم است که همکاران اقداماتی برای تطبیق با وضعیت فعلی بگیرند. این اقدامات می‌تواند شامل کاهش هزینه‌ها، بهبود روش‌های تولید و عرضه، ترویج و تبلیغات مناسب و ارائه تخفیفات و پیشنهادهای ویژه برای جذب مشتریان باشد. همچنین، او تأکید می‌کند که دولت و سازمان‌های ذی‌ربط نیز باید با ارائه حمایت‌ها و تسهیلات مالی، به این صنف‌ها کمک کنند تا بتوانند از این دوران سخت عبور کنند و کسب و کار خود را حفظ کنند.

رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه‌قنادی، فروش شیرینی شب عید را نسبت به سال گذشته، بسیار کمتر می‌داند که متاثر از اوضاع نابسامان اقتصادی شهروندان و حذف شیرینی از سبد معیشت آن‌هاست. به گفته او الان دیگر شیرینی در اولویت بیستم خانواده‌ها هم نیست. همین پایین‌آمدن توان خرید شهروندان را در خرید زولبیا و بامیه هم می‌توان مشاهده کرد.

به گفته بهره‌مند، فروش زولبیا و بامیه امسال چیزی حدود ۷۰ درصد کمتر از سال قبل بود و این یعنی اوضاع مالی مردم به‌حدی رسیده که در خرید این یک قلم کالا یعنی زولبیا و بامیه، با یک سقوط  ۷۰درصدی مواجه بوده‌ایم و این را همه واحدهای صنفی مربوطه اذعان کرده و در گفتگوهایی که با رئیس اتحادیه صنف، داشته‌اند توضیح می‌دهند که برای نمونه اگر سال قبل، ۱۰ دیس، فروش زولبیا و بامیه داشته‌اند، امسال حدود ۳ دیس فروخته‌اند و تازه این فروش خوبی برای آن‌ها محسوب می‌شود.

همین سقوط و کاهش خرید را همان‌طور که گفته شد، می‌توان به عید نوروز و فصل شیرینی و آغاز سال نو، تعمیم داد؛ رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه‌قنادی، تاکید می‌کند که مردم در عید امسال نسبت به سال‌های گذشته درصد قابل توجهی کمتر خرید داشتند.

اما به مشکلاتی برمی‌گردیم که در سال ۱۴۰۲، سختی‌های بسیاری را برای واحدهای صنفی ایجاد کرده و کار و کاسبی آن‌ها را کساد کرد؛ کساد و بی‌رونقی که اوج آن را در خرید شب عید مشاهده کردیم. از بهره‌مند در خصوص این مشکلات سوال می‌کنیم، او ضمن تاکید بر کوچک‌شدن سفره‌های مردم، می گوید که حالا دیگر کاملا مشهود است که همه‌کس با این قیمت‌ها توانایی خرید شیرینی را ندارد و یکی از دغدغه‌های اصلی صنف آن‌هاست.

رئیس اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه‌قنادی، می گوید که مشکلات این صنف به‌حدی زیاد هستند که نمی‌داند به کدام بخش آن اشاره کرده و از آن بگوید؛ از نیروی انسانی بگوید؟ از بحث مالیا یا بیمه بگوید؟ هزینه‌های سربازی یا هزینه‌های جانی را بگوید؟

به گفته او متاسفانه در حال حاضر این سازمان‌های پول‌ستان هم فقط منتظر دریافت پولشان هستند و کاری به این ندارند که واحد صنفی کاسبی کرده یا نکرده!

منبع:

اتاق اصناف تهران

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید