با افزایش بهای هر کیلوگرم گوسفند زنده به محدوده ۲۳۰ تا ۲۸۰ هزار تومان، بهای خرید یک گوسفند سبک وزن چهل کیلوگرمی در ایران از مرز ۱۰ میلیون تومان گذشت.
گرانی شدید گوشت در ماههای اخیر باعث افزایش تقاضا برای گوسفند زنده توسط خریداران شده است. برخی افراد با استدلال اینکه خرید گوسفند زنده در این شرایط سودآوری دارد، در تلاش هستند تا به منظور تامین گوشت مصرفی خود، به خرید گوسفند زنده بپردازند.
این در حالی است که بهای هر کیلو گوسفند زنده در محدوده تهران و کرج در حدود ۲۸۰ هزار تومان است و در نتیجه یک گوسفند چهل کیلویی که در عرف گوسفندی کوچک و سبک محسوب میشود بیش از ده میلیون تومان قیمت دارد .
بررسیها نشان از آن دارد که نقدینگی لازم برای خرید یک گوسفند متوسط بالاتر از ۱۴ میلیون و برای خرید یک گوسفند سنگین هفتاد کیلویی حدود بیست میلیون تومان است.
تصویرزیر نشان دهنده نرخ فروش گوسفند زنده در سایتهای مرتبط است.
عوامل موثر بر قیمت گوشت قرمز
قیمت گوشت قرمز تحت تأثیر چندین عامل اقتصادی و عوامل دیگر قرار می گیرد. برخی از عوامل موثر بر قیمت گوشت قرمز عبارتند از:
۱. عرضه و تقاضا: نسبت عرضه و تقاضا بر روی قیمت گوشت قرمز تأثیر می گذارد. در صورت کاهش عرضه یا افزایش تقاضا، قیمت ممکن است افزایش یابد و برعکس.
۲. دسترسی به منابع غذایی: از آنجایی که تغذیه دامها و بهرهبرداری از منابع غذایی برای تولید گوشت قرمز ضروری است، قیمت این منابع غذایی مثل خوراک دام و مرغ، جیره دام و آب و هوا میتواند قیمت گوشت را تحت تأثیر قرار دهد.
۳. نرخ ارز: در صورتی که گوشت قرمز وارداتی باشد، نرخ ارز به عنوان یک عامل مهم میتواند قیمت آن را تحت تأثیر قرار دهد. افزایش نرخ ارز می تواند باعث افزایش قیمت گوشت قرمز وارداتی شود.
۴. هزینه های تولید: هزینههای مرتبط با تولید گوشت قرمز از جمله هزینههای خوراک دام، نگهداری، واکسیناسیون، داروها، حمل و نقل و … می تواند تأثیری در قیمت نهایی گوشت قرمز داشته باشد.
۵. سیاست های دولتی: سیاستهای دولتی مانند تعرفه های وارداتی، گمرکات و سیاست های تنظیم قیمت می تواند بر قیمت گوشت قرمز تأثیر بگذارد.
۶. عوامل جغرافیایی و آب و هوایی: شرایط جغرافیایی و آب و هوایی در کشورها میتواند بر تولید و توزیع گوشت قرمز تأثیر داشته باشد و در نتیجه بر قیمت آن تأثیر بگذارد.
مهم است توجه کنید که این عوامل به طور ترکیبی و پیچیده تأثیر می گذارند و قیمت گوشت قرمز را تعیین میکنند. همچنین، شرایط محلی و سیاست های داخلی هر کشور نیز میتواند تأثیر گذار باشد.
منبع:
اقتصاد۱۰۰