روسای گمرکات ایران و پاکستان با هدف تسهیل و توسعه تجارت در اسلامآباد دیدار کردند.
محمد رضوانیفر، در دیدار با دکتر فرید اقبال عضو هیات فدرال درآمدی و رئیس کل گمرک پاکستان، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران، به توافق در ۱۵ بند با هدف تسهیل و توسعه تجارت و رفع موانع گمرکی رسیدند. این توافقات با عملیاتی شدن آن، باعث افزایش مبادلات تجاری میان دو کشور خواهد شد.
براساس این گزارش، عملیاتی کردن تبادل الکترونیکی دادهها و اطلاعات با تشکیل تیم اجرایی از سوی دو طرف، ارائه تسهیلات گمرکی برای تسهیل تهاتر کالایی در منطقه آزاد چابهار و امکان تردد کامیونهای ایرانی به عمق سرزمینی پاکستان از جمله توافقات بین ایران و پاکستان بود.
این گزارش می افزاید: از دیگر توافقات مابین روسای گمرکات ایران و پاکستان شامل لزوم همکاری شرکتهای پاکستانی با ناوگان حمل و نقل ایرانی، افزایش ظرفیت پذیرش کامیونها در مرزهای مشترک گمرکی به ویژه در سمت پاکستان و تاکید بر کاهش هزینههای ترخیص کالا، لزوم هماهنگی در زمان فعالیت مقامات گمرکی و سازمان های همجوار در دو سوی مرز مشترک و توسعه کارنه تیر در مرز مشترک دو کشور در ریمدان و پیشین بوده است.
این گزارش در خصوص دیگر توافقات انجام شده بین مقامات گمرکی ایران و پاکستان می افزاید: بررسی عملکرد بازارچههای مرزی و ارزیابی شرایط موجود، درخواست طرف پاکستانی برای صدور مجوز پذیرش صادرات برخی کالاهای اساسی نظیر برنج از مرزهای گمرکی مشترک، بررسی دلایل تفاوت نرخ هزینههای حمل از گمرکات ایران به مقصد پاکستان در مقایسه با سایر گمرکات و رفع آن و بررسی درخواست برای تسهیل صادرات دام زنده شامل گاو، گوساله، شتر و گوسفند از پاکستان به ایران از جمله این توافقات است.
همچنین تنظیم تقویم زمانبندی شده برای انجام ملاقات مرزی مشترک بین مسئولان دو گمرک، درخواست تسریع در بررسی موافقتنامه گشایش دروازه مشترک مرزی در میرجاوه، تهیه بسته اجرایی مورد توافق طرفین به منظور تسهیل تردد در مرزهای مشترک، تعیین و معرفی دو نفر رابط از هر دو طرف برای پیگیری مسائل اضطراری از دیگر مواردی بوده که مورد توافق طرفین قرار گرفت.
این گزارش حاکیست در این دیدار از رئیس کل گمرکات پاکستان برای حضور در اجلاس روسای گمرکات کشورهای عضو اکو در تهران دعوت به عمل آمد.
براساس این گزارش، مرتضی خودسیانی سرپرست دفتر همکاریهای بینالملل گمرک در این دیدار معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران را همراهی می کرد.
چندی پیش دولت پاکستان اعلام کرده است که به تعهدات خود در قرارداد خط لوله گاز این کشور با پاکستان متعهد خواهد بود. ایران نیز همواره به تعهدات خود با کشورهایی که قراردادی را در حوزه انرژی داشته است متعهد بوده و سعی کرده است به قراردادهای خود عمل کند و هیچ کشوری را در بندهای موجود قراردادهای تجاری نا امید و منصرف نکند.
سخنگوی وزارت امورخارجه پاکستان با تاکید بر اینکه اسلامآباد متعهد به پروژه خط لوله گاز با ایران است، گفت: ما اهمیت این پروژه را برای امنیت انرژی خود به مقامات آمریکایی منتقل کردهایم.
«زهرا ممتاز بلوچ» سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان امروز (پنجشنبه) در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالات رسانهها درخصوص جلسه دیروز کنگره آمریکا خاطر نشان کرد: «این تصمیم مستقل دولت پاکستان است که پروژه خط لوله گاز پاکستان و ایران را به پیش ببرد».
وی در ادامه تاکید کرد که در حال حاضر، جایی برای هیچ بحث یا معافیتی از سوی طرف ثالث برای ساخت خط لوله در داخل خاک پاکستان وجود ندارد. پاکستان همچنین اهمیت این پروژه را برای امنیت انرژی خود به مقامات آمریکایی منتقل کرده است.
منبع:
تسنیم