حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران، با تأکید بر ضرورت عمل و اجرای واقعی شعار “جهش تولید با مشارکت مردم” بیان کرد: اگر همه به برنامه پایبند باشند، هیچ چالشی قادر نخواهد بود اصناف و اقتصاد کشور را تهدید کند.
افزایش تولید در بازارهای داخلی یک کشور میتواند تأثیرات متنوعی بر روند اقتصادی داشته باشد، و این موضوع در گفت و گو با حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران، مورد بحث قرار گرفته است.
اولاً، افزایش تولید معمولاً منجر به افزایش عرضه کالاها و خدمات در بازار داخلی میشود، که ممکن است باعث کاهش قیمتها شود. این وضعیت میتواند بهبود قابل توجهی در توان خرید مردم و رفاه اجتماعی به همراه داشته باشد.
از سوی دیگر، افزایش قیمت دلار ممکن است باعث افزایش قیمت مواد اولیه و تجهیزات وارداتی برای تولید شود و در نتیجه هزینه تولید برای تولیدکنندگان افزایش یابد. این موضوع ممکن است به افزایش قیمت محصولات نهایی و در نهایت افزایش هزینههای مصرفی برای مردم منجر شود.بنابراین، تأثیرات افزایش تولید در بازارهای داخلی یک کشور و تغییرات در نرخ ارز نیازمند سیاستهای اقتصادی موثر و تعادلبخشی هستند تا اثرات منفی کاهش یابند و مزایای رشد اقتصادی تضمین گردد. در گفت و گو با حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران، به این موضوع پرداخته شده است و چالشهای بازدارنده این موضوع نیز مورد بحث قرار گرفته است.
موانعی بر سر اجرایی شدن جهش تولید وجود دارد
رئیس اتاق اصناف تهران در خصوص شعار سال ۱۴۰۳ “جهش تولید با مشارکت مردم” گفت: مهم ترین موضوعی که همهی افراد باید به آن توجه کنند این است که این شعار فقط شعار نیست، یعنی در کنار آن باید اقدام و عملیاتی هم وجود داشته باشد. موانعی بر سر اجرایی شدن جهش تولید وجود دارد که در سال ۱۴۰۲ تمامی اصناف مختلف آن را تجربه کردند. مهم ترین چالش این بود که در انتهای ماه یا پایان سال کاری هر موضوع اقتصادی که مد نظرمان بود، غیر قابل پیش بینی بود؛ مشخص نبود چه اتفاقاتی قرار بود بیافتد. این موضوع بیانگر این است که نداشتن برنامه یا ثبات در موضوعات اقتصادی ،چه در بحث تولید و چه در بحث توزیع و صادرات، صدمات زیادی را به اصناف و اقتصاد کشور وارد کرده است.
رستگار افزود: پایبندی به برنامه ها و عدم افزایش قیمت مواد اولیه به هر دلیلی، می تواند از بهترین عوامل برای جهش تولید باشد؛ در غیر اینصورت بی ثباتی را در تولید، توزیع و صادرات ایجاد می کند.
ضرورت ایجاد حداقل ثبات یک ساله برای فعالیت های اقتصادی
وی عنوان کرد: باید یک ثبات حداقل یک ساله ای را برای انواع کالاها از جمله کالاهای اساسی و کالاهایی که با عنوان ارزش افزوده در کشور، امکان تولید آن ها وجود دارد به وجود بیاوریم. یعنی تکلیف قیمت آن محصول برای یک سال مشخص باشد تا افرادی که فعالیت های اقتصادی دارند بتوانند برنامه ریزی کنند و خود را با شرایط تطبیق بدهند، تا بتوانند با دنبال کردن یک برنامه خاص متضرر نشوند.
رستگار ادامه داد: ثبات در قیمت ها از جمله ثبات در قیمت های ارز ،تعرفه های مختلفی که گاها در بین راه تغییر می کند باید به وجود بیاید و همچنین تغییرات و یا سخت تر شدن قوانین اصلاح شود، یعنی شخصی که مسئول کار اقتصادی در این حوزه است باید مراقب این موضوع باشد .
کار باید در دست مردم باشد
رئیس اتاق اصناف تهران اظهار کرد: مورد بعدی که می تواند بسیار تاثیر گذار باشد این است که کار باید در دست مردم باشد. تا وقتی که به معنی واقعی کار مردمی نشود و هرکسی به هر دلیلی در اقتصاد دخالت کند بی ثباتی و مشکلات همیشه وجود خواهد داشت. دخالت در امور اقتصادی نباید رخ دهد. کار اقتصادی باید به مردم و مسئولین اقتصادی بخش خصوصی سپرده شود. مثلا واحد های صنفی، اتحادیه ها، اتاق های اصناف، اتاق های بازرگانی و اتاق های تعاون طبق قانون اساسی مسئولان اقتصادی کشور هستند.
قیمت دلار باید از قیمت ریال جدا شود
وی در خصوص قیمت ها در سال ۱۴۰۳ گفت: در حال حاضر افزایش قیمتی در سال ۱۴۰۳ رخ نداده است. لازم به ذکر است که متأسفانه قیمت دلار در تمام بازارها تاثیر گذار است؛ چون به نظر من قیمت دلار باید از قیمت ریال جدا شود، مخصوصا در موضوعات داخلی مانند بازار آهن و فولاد که که امکان تولید داخلی وجود دارد و هیچ ربط و نیازی به واردات ندارد باید منقطع شود. مادامی که رویه به این صورت باشد تاثیر منفی قیمت دلار در انواع بازار ها جولان خواهد داد.
رئیس اتاق اصناف تهران خاطرنشان کرد: اگر همه پایبند به برنامه باشند هیچگونه چالشی، اصناف و اقتصاد کشور را تهدید نخواهد کرد.
منبع:
اتاق اصناف تهران