اعطای سهمیه سال ۱۴۰۳، به تولیدی های فاقد سهمیه در سال ۱۴۰۲، منوط به ثبت برنامه تولید در بخش داخلی سامانه جامع تجارت و تایید ادارات صمت استانی و در چهارچوب دستورالعمل مربوطه است.
سامانه جامع تجارت در یک اطلاعیه به کاربران تجارت فرامرزی، تصمیمات وزارت صنعت، معدن و تجارت را در خصوص بررسی سهمیه واردات در سال ۱۴۰۳ به شرح زیر اعلام کرد.
در حوزههای تولیدی و بازرگانی سهمیه علیالحساب به میزان ۳۰ درصد سهمیه اختصاص داده شده در سال ۱۴۰۲، در حوزههای بازرگانی و تولیدی برای فصل بهار ۱۴۰۳ اختصاص پیدا کرده است.
اعطای سهمیه سال ۱۴۰۳، به تولیدی های فاقد سهمیه در سال ۱۴۰۲، منوط به ثبت برنامه تولید در بخش داخلی سامانه جامع تجارت و تایید ادارات صمت استانی و در چهارچوب دستورالعمل مربوطه است.
در حوزه ماشینآلات اعطای سهمیه در حوزه «ماشینآلات» در سال ۱۴۰۳، منوط به اعلام مقادیر سهمیههای فوق توسط وزارت صمت است؛ ولیکن ثبتسفارشهایی که بخشی از ارز خود را تامین و یا بخشی از ماشین آلات خود را اظهار گمرکی کرده باشد، به شرط عدم افزایش ارزش پرونده، امکان ادامه فرآیند تجاری (بدون کنترل سهمیه) را دارند.
در حوزه CKD و CBU پاسخدهی به درخواستهای مجوز در حوزههای سهمیه «CKD» و «CBU» در سال ۱۴۰۳، منوط به اعلام مقادیر سهمیههای فوق توسط وزارت صمت است.
از تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۰۱ استفاده از باقیمانده سهمیه سال ۱۴۰۲ امکانپذیر نخواهد بود.
پروندههای دارای تامین ارز (به میزان تامین سال قبل) و ترخیص (به میزان ترخیص سال قبل) از بررسی سهمیه در سال ۱۴۰۳معاف هستند.
تخصیص سهمیه مازاد به کالاهای خاص (لاستیک، پنبه، ویسکوز و کاغذ) در بهار سال ۱۴۰۳ کمافیالسابق برقرار است.
معافیت ثبتسفارشهای «قرارداد با دستگاه های اجرایی» از کنترل سهمیه واردات، در سال ۱۴۰۳ لغو شده است و لازم است واحدهای تولیدی و بازرگانی تعهدات قراردادی خود را در برنامه اعلام شده در سامانه جامع تجارت درج و بر آن اساس از سهمیه ارزی وفق دستورالعمل مربوطه استفاده نمایند.
حالت ثبت سفارش «تا ۵۰۰ هزار دلار» برای کلیه بازرگانانی که قبل از سال ۱۴۰۳ کارت بازرگانی دریافت نمودهاند، کماکان معاف از بررسی سهمیه بوده و بازرگانانی که از سال ۱۴۰۳ کارت بازرگانی دریافت می نمایند مشمول سهمیه ۱۰۰ هزار دلاری با شرایط مندرج در دستورالعمل مربوطه هستند.
قواعد ثبتسفارش تلفن همراه در بهار سال ۱۴۰۳طبق روال قبل خواهد بود (تخصیص یک ششم میانگین واردات تلفن همراه بازرگان در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به عنوان سابقه اولیه).
پروندههای ثبتسفارش معتبر سال ۱۴۰۲، به میزانی که تامین ارز یا ترخیص نشده باشند، جزو مصرف از سهمیه سال ۱۴۰۳ محسوب خواهند شد.
سایر قواعد کنترل سهمیه در سال ۱۴۰۲، در بهار سال ۱۴۰۳ نیز برقرار است.
پاسخدهی به درخواست مجوزهای «بررسی سیستمی سهمیه واردات»، به صورت سیستمی بوده و نیازی به مراجعه حضوری متقاضیان نیست.
سامانه جامع تجارت چیست؟
ایجاد زیرساختهای لازم جهت انجام آسان فعالیتهای اقتصادی از وظایف دولت میباشد. این زیرساختها باید بهگونهای باشند که همهی سرمایهگذاران و افرادی که فعالیتهای اقتصادی انجام میدهند بتوانند محصولات و کالاهای خود را بهآسانی و با بهترین کیفیت و قیمت در دسترس مردم قرار دهند.
بهبود فعالیتهای اقتصادی و آسان نمودن تجارت از دیگر وظایف دولت میباشد که در این راستا دولت اقدام به راهاندازی سامانهی جامع تجارت نموده است. سامانه جامع تجارت سامانهی مربوط به ثبت سفارشات کالا و در جهت تسریع امور صادرات و واردات میباشد.
این سامانه نوعی رابط بین تجار و بازرگانان با دستگاههای ذیربط جهت انجام کارهای تجاری بینالمللی و سرعتبخشیدن به کارهای تجاری است. به علت این که صادرات و واردات کالا مشکلات و پیچیدگیهای خاصی داشته و باید طبق قانون صورتگرفته و اطلاعات و اسناد لازم بین دستگاههای مختلف مبادله شود این سامانه راهاندازی شد.
در این سامانه اسناد بهصورت اینترنتی و استاندارد و قانونی و بهآسانی بین نهادها و دستگاههای مختلف مبادله میشوند. استفاده از این سامانه علاوه بر آسان نمودن تجارت باعث کاهش فساد اقتصادی، هماهنگی تجارت و شفافیت آن، نظارت بر صادرات و واردات کالا و جلوگیری از احتکار و قاچاق کالا میشود.تاجران میتوانند از طریق این سامانه امور مربوط به ثبت سفارش کالا، دریافت مجوز واردات و استعلام و پیگیری کارت بازرگانی را بهآسانی انجام دهند.