بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که معاون بازرگانی این وزارتخانه قیمت گوشت قرمز را برای سال آینده پیشبینی کرده است.
افزایش قیمت گوشت در سال ۱۴۰۲ بسیاری را شوکه کرد و قیمت آن به بیش از ۵۰۰ هزار تومان رسید. مردم همچنان نگران قیمت گوشت در سال آینده هستند. معاون بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده است که قیمت گوشت قرمز در بهار سال آینده به کمتر از ۵۰۰ هزار تومان خواهد رسید. همچنین، احمد خانی نوذری قیمت دام زنده را نیز به ازای هر کیلوگرم روی ۲۱۰ هزار تومان پیشبینی کرده است. این پیشبینیها ممکن است به مردم امیدواری بدهد که در آینده قیمت گوشت و دام زنده کاهش یابد.
در حالی که قیمت گوشت در ابتدای امسال کیلویی ۲۵۰ هزار تومان بود در چند ماه پیش بیش از ۵۰۰ هزار تومان هم عبور کرد.از نگاه کارشناسان، خشکسالی، افزایش قیمت جهانی نهاده و اجرای سیاست ارز ترجیحی در داخل کشور هزینه تمام شده تولید را دردو سال گذشته بالا برد و تولید داخلی کاهش یافت.طبق آمار سال گذشته ۱۶ میلیون راس یعنی دو برابر استاندارد دام روانه کشتارگاه شد که نشان می دهد دامداران نتوانستهاند نیاز نهاده ای دامهای خود را تامین کنند.
معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره استدلال خود برای کاهش قیمت گوشت میگوید که افزایش تولید گوشت داخلی به خاطر بارندگیهای اخیر، افت قیمت نهاده و نیز توزیع نهاده مدت دار ۶ ماهه برای عشایر باعث افزایش انگیزه دامداران به تولید شده است.به گفته نوذری واردات گوشت منجمد هم نسبت به پارسال دو برابر شده و تا پایان ماه رمضان به ۱۰۰ هزار تن میرسد و روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن هم گوشت گرم در داخل کشور توزیع می شود.
عوامل موثر بر قیمت گوشت قرمز
قیمت گوشت قرمز تحت تأثیر چندین عامل اقتصادی و عوامل دیگر قرار می گیرد. برخی از عوامل موثر بر قیمت گوشت قرمز عبارتند از:
۱. عرضه و تقاضا: نسبت عرضه و تقاضا بر روی قیمت گوشت قرمز تأثیر می گذارد. در صورت کاهش عرضه یا افزایش تقاضا، قیمت ممکن است افزایش یابد و برعکس.
۲. دسترسی به منابع غذایی: از آنجایی که تغذیه دامها و بهرهبرداری از منابع غذایی برای تولید گوشت قرمز ضروری است، قیمت این منابع غذایی مثل خوراک دام و مرغ، جیره دام و آب و هوا میتواند قیمت گوشت را تحت تأثیر قرار دهد.
۳. نرخ ارز: در صورتی که گوشت قرمز وارداتی باشد، نرخ ارز به عنوان یک عامل مهم میتواند قیمت آن را تحت تأثیر قرار دهد. افزایش نرخ ارز می تواند باعث افزایش قیمت گوشت قرمز وارداتی شود.
۴. هزینه های تولید: هزینههای مرتبط با تولید گوشت قرمز از جمله هزینههای خوراک دام، نگهداری، واکسیناسیون، داروها، حمل و نقل و … می تواند تأثیری در قیمت نهایی گوشت قرمز داشته باشد.
۵. سیاست های دولتی: سیاستهای دولتی مانند تعرفه های وارداتی، گمرکات و سیاست های تنظیم قیمت می تواند بر قیمت گوشت قرمز تأثیر بگذارد.
۶. عوامل جغرافیایی و آب و هوایی: شرایط جغرافیایی و آب و هوایی در کشورها میتواند بر تولید و توزیع گوشت قرمز تأثیر داشته باشد و در نتیجه بر قیمت آن تأثیر بگذارد.
مهم است توجه کنید که این عوامل به طور ترکیبی و پیچیده تأثیر می گذارند و قیمت گوشت قرمز را تعیین میکنند. همچنین، شرایط محلی و سیاست های داخلی هر کشور نیز میتواند تأثیر گذار باشد.
منبع:
فارس