عرضه آجیل به قیمت سال گذشته / پسته چند شد؟ - افق اقتصادی

عرضه آجیل به قیمت سال گذشته / پسته چند شد؟ - افق اقتصادی
سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-26
کد خبر: 218947 |
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۵ |
125 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

رئیس اتحادیه فروشندگان خشکبار و آجیل تهران اظهار داشت که قیمت آجیل در مقایسه با سال قبل تغییر قابل توجهی نداشته است. همچنین، او اعلام کرد که قیمت پسته نسبت به سال گذشته با یک کاهش ۲۰ درصدی مواجه شده است.

عرضه آجیل به قیمت سال گذشته / پسته چند شد؟

غلامرضا خدامی، رئیس اتحادیه فروشندگان خشکبار و آجیل تهران، توضیح داد که اعلام قیمت مشخصی برای آجیل شب عید ممکن نیست؛ زیرا قیمت‌ها بر اساس اختلاط مغزهای مختلف و کیفیت آجیل متفاوت است. اما او بیان کرد که در مقایسه با سال قبل، قیمت‌ها افزایش نکرده‌اند و در واقع برخی از مغزها حتی قیمت کاهش یافته‌اند.

وی افزود: قیمت پسته در مقایسه با سال قبل ۲۰ درصد کاهش یافته است همچنین قیمت تخمه جابانی شور نیز شاهد افت قیمت هستیم و نرخ تخمه کدو و مغز بادام تغییری نداشته است.

 رئیس اتحادیه فروشندگان خشکبار و آجیل تهران ادامه داد: پسته بر اساس سایز و اندازه قیمت های مختلفی اما در هشت گروه این محصول شاهد کاهش قیمت در سال جاری هستیم به طوری که پسته اکبری در نمایشگاه بهاره تهران از ۳۰۰ هزار تومان تا ۷۷۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

وی تصریح کرد: مغز بادام نیز بر اساس سایز و کیفیت خود قیمت متفاوتی دارد به طوری که در نمایشگاه حداکثر ۶۵۰ هزار تومان و حداقل ۴۷۰ هزار تومان (سایز ۲۷) قیمت گذاری شده است.

خدامی  گفت: قیمت هر کیوگرم فندوق با پوست  ۴۷۰ هزار تومان تا ۵۳۰ هزار تومان  به فروش می رسد که در مقایسه با سال گذشته با کاهش قیمت این محصول رو به رو هستیم.

خدامی گفت: قیمت هر کیلوگرم تخمه جابانی ممتاز ۳۲۰ هزار تومان و تخمه جابانی اعلام ۲۵۰ تا ۲۷۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است تخم کدوی ممتاز نیز ۲۷۰  هزار تومان تا ۲۸۰ هزار تومان به فروش می رسد.

وی اظهار داشت:در نمایشگاه بهاره قیمت آجیل چهار مغز نیز ۶۰۰ هزار تومان تا ۷۰۰ هزار تومان به به فروش می رسد همچنین آجیل سلامت نیز ۲۸۰ هزار تومان به فروش می رسد که شامل اقلامی مانند شاهدانه، نخود چی و مغز تخمه است.

عوامل موثر بر قیمت آجیل

قیمت آجیل تحت تأثیر عده عوامل قرار می‌گیرد. برخی از این عوامل عبارتند از:

۱. عرضه و تقاضا: عرضه و تقاضای بازار بر قیمت آجیل تأثیر می‌گذارد. اگر تقاضا برای آجیل بالا باشد ولی عرضه کم باشد، قیمت آجیل افزایش می‌یابد و برعکس.

۲. فصل‌بندی: قیمت آجیل ممکن است در فصل‌های مختلف سال تغییر کند. برای مثال، قیمت برخی از آجیل‌ها در فصل عید ممکن است افزایش یابد به دلیل افزایش تقاضا در این دوره.

۳. تولید و محصولات جانبی: شرایط مربوط به تولید آجیل و محصولات جانبی نیز بر قیمت آجیل تأثیر دارد. برای مثال، اگر محصولات جانبی مورد نیاز برای تولید آجیل افزایش قیمت داشته باشند، قیمت آجیل نیز ممکن است افزایش یابد.

۴. تغییرات قوانین و مقررات: تغییرات در قوانین و مقررات مربوط به صنعت آجیل می‌تواند بر قیمت آجیل تأثیرگذار باشد. مثلاً افزایش مالیات یا تعرفه‌ها می‌تواند به افزایش قیمت آجیل منجر شود.

۵. شرایط آب و هوایی و عوامل طبیعی: شرایط آب و هوایی و عوامل طبیعی مانند خشکسالی، سیل و بیماری‌ها می‌توانند بر تولید و قیمت آجیل تأثیرگذار باشند.

۶. تغییرات قیمت مواد اولیه: در صورتی که قیمت مواد اولیه مورد استفاده در تولید آجیل افزایش یا کاهش یابد، قیمت آجیل نیز ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرد.

۷. نرخ تبادلات ارزی: اگر آجیل وارداتی باشد و نرخ ارز افزایش یابد، قیمت آجیل نیز ممکن است افزایش یابد.

این عوامل به طور کلی تأثیرگذار بر قیمت آجیل هستند و ممکن است با توجه به شرایط محلی و جغرافیایی متفاوت باشند.

 

منبع:

تسنیم

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید