ارز مسافرتی برای حاجیان چقدر تمام می‌شود؟ - افق اقتصادی

ارز مسافرتی برای حاجیان چقدر تمام می‌شود؟ - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-27
کد خبر: 210247 |
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵ |
151 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

ثبت‌نام مقدماتی افراد واجد شرایط برای حج تمتع سال آینده از تاریخ ۱۵ دی ماه آغاز شد و تاکنون هفت اولویت ثبت‌نام صادر شده است. همچنین، در روزهای آینده، فراخوان جدیدی برای برخی ایستگاه‌های پروازی نیز صادر خواهد شد.

ارز مسافرتی برای حاجیان چقدر تمام می‌شود؟

در این زمینه، معاون اول رئیس جمهور اعلام کرده است که مصوبه هیئت وزیران درباره تأمین مخارج ارزی حج تمتع سال آینده را از طریق نامه‌ای ابلاغ کرده است.

در این تصویب نامه آمده است:

هیئت وزیران در جلسه  ۱۴۰۲/۱۱/۲۵ به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:

سازمان حج و زیارت مجاز است نسبت‌به خرید ارز به میزان سیصد میلیون دلار به نرخ ارز حواله مرکز مبادله ارز و طلای ایران اقدام و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران این مبلغ را برای تأمین مخارج ارزی حج تمتع ۱۴۰۳ در یک حساب دلاری به‌نام سازمان حج و زیارت نزد خود به‌صورت دفتری ثبت و نگه داری کند.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به درخواست سازمان حج و زیارت در زمان مقتضی نسبت‌به پرداخت و انتقال مبلغ یاد شده به کشور عربستان از ارزهای در دسترس با اعمال نرخ برابر دلار با ارز موردنظر اقدام کند.

بر این اساس نرخ ارز مورد نیاز برای مخارج حج تمتع سال آینده حدود ۳۹۰۰۰ تومان محاسبه خواهد شد.

به گفته سیدعباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت، عملیات انتقال مبلغ مذکور توسط بانک مرکزی انجام می شود.

تاکنون بیش از ۵۶۰۰۰ نفر برای شرکت در حج تمتع سال آینده ثبت نام کرده اند و روند ثبت نام تا تکمیل ظرفیت مورد نظر سازمان حج و زیارت ادامه خواهد داشت.

در حال حاضر حدود یک میلیون نفر در نوبت انتظار سفر حج تمتع هستند و سهمیه حج ایران برای سال آینده ۸۲ هزار و ۵۰۰ نفر تعیین شده است؛ البته مکاتباتی از طریق وزارت امور خارجه با عربستان در حال انجام است تا این سهمیه به مرز ۸۹ هزار نفر برسد.

حج تمتع چند روزه است؟

غلامرضا رضایی با اشاره به برگزاری حج تمتع در سال آینده اظهار کرد: اعزام زائران حج تمتع از دهه سوم اردیبهشت آغاز می‌شود و نیمه تیرماه نیز زمان آغاز بازگشت زائران به کشور خواهد بود.

وی درباره مدت زمان سفر حج، با بیان اینکه طبق قوانین و مقررات عربستان، کشورهایی که سهمیه اعزام زائرانشان بیش از ۳۰ هزار نفر است باید به تدریج آنها را به عربستان منتقل کنند، گفت: هواپیمای پهن‌پیکر نداریم که طی ۱۰ روز بتوان عملیات اعزام را به سرانجام رساند، نهایتاً می‌توانیم با استفاده از ۵ الی ۶ هواپیما که ۲۵۰ نفر ظرفیت دارند، اعزام زائران را انجام دهیم. این در حالی است که روزانه، فقط ۲ مرتبه اجازه ورود به عربستان فراهم است.

معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت تصریح کرد: بر این اساس، سال گذشته عملیات اعزام زائران حدود ۲۸ روز به طول انجامید اما با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری تلاش می‌کنیم ۲ روز از عملیات رفت و ۲ روز از عملیات بازگشت بکاهیم بنابراین تلاشمان این است که اگر امسال مدت زمان اعزام ۴۳ روز بود سال آینده آن را به ۳۹ روز برسانیم.

وی با اشاره به اینکه ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر و عوامل اجرایی، با ۵ هواپیما به سرزمین وحی مشرف خواهند شد، گفت: علاوه بر این در تلاش هستیم میانگین طول سفر زائران را کاهش دهیم، بر این اساس اگر میانگین سفر ۳۵ روز بوده سال آینده به ۳۲ روز کاهش یابد البته ممکن است سفر یک زائر ۳۰ روز و زائر دیگر ۳۵ روز به طول بینجامد در عین حال اگر فردی به دلایل خاصی مجبور به کاهش بیشتر مدت سفر باشد، شرایط را برایش فراهم می‌کنیم.

منبع:

تسنیم

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید