بنا بر اعلام معاون رفاه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، طرح یسنا برای حمایت غذایی از مادران باردار و شیرده آغاز میشود.
علیرضا عسگریان نحوه اطلاع رسانی به خانوادهها و مادران را ارسال پیامک عنوان کرد و اعلام کرد که این یارانه به صورت همزمان در حسابهای آنها شارژ میشود.
وی ضمن تشریح اجرای طرح یسنا در قالب طرح کالابرگ الکترونیکی، ضمن یادآوری کاهش میزان کالری دریافتی مردم در دهه ۹۰ افزود: میزان کالری مصرفی مردم از اواخر سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۹ کاهش یافته بود لذا برای جبران این امر در دولت سیزدهم، تدوین بسته کلان در حوزه امنیت غذایی بود و در اولین گام، طرح کالابرگ الکترونیکی با پوشش دهک اول درآمدی آغاز شد اما با تسری آن به دهکهای بالاتر، جمعیت تحت پوشش این طرح از هشت میلیون تا هشت و نیم میلیون جمعیت، به ۶۱ میلیون نفر افزایش یافت.
عسگریان همچنین در ادامه به طرح دیگر دولت برای پوشش غذایی کودکان دچار سوء تغذیه، کوتاهی وزن و قد اشاره و در این باره نیز گفت: طرح دوم دولت بعد از اجرای کالابرگ، با شناسایی کودکان نیازمند جهت رفع سوءتغذیه آنها اجرا شد و اینگونه یک طرح کلان، دقیق، که کاملا به هدف اصابت میکرد، آنها را پوشش میدهد که در حال حاضر در میانه طرح هستیم.
وی همچنین طرح سوم در این زمینه را حمایت از مادران شیرده و دارای کودکان زیر ۲ سال خواند و ادامه داد: مادران شیرده دهک اول درآمدی هشت استان تحت پوشش طرح امنیت غذایی قرار گرفتند به طوریکه دولت ماهانه ۴۰۰ هزار تومان حساب یارانه آنها را شارژ میکند؛ این یک کلیت از یک بسته است برای کل مردم، کودکان، نوزادان و مادران که به صورت هماهنگ در شبکه ملی اعتبار مدیریت میشود.
به گفته معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هشت استان مذکور شامل خراسان شمالی، خراسان جنوبی، هرمزگان، ایلام، فارس، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد میشود.
عسگریان با بیان اینکه طرح کالابرگ شامل ۱۱ قلم استاندارد غذایی میشود حال آنکه طرح مربوطه به امنیت غذایی کودکان ۱۶ قلم کالای غذایی را تحت پوشش دارد گفت: به طرح کودکان سبزیجات و میوجات و دانههای روغنی هم اضافه شده؛ در مورد امنیت غذایی کودکان این دانههای روغنی بسیار اهمیت دارند چرا که حاوی پروتئین و ویتامین هستند.
عسگریان با تاکید بر اینکه جدول خوراکیها در طرح امنیت غذایی کودکان و مادران شیرده افزایش یافت گفت: مثلا همان یک قلم لبنیات حجمش در این سبد افزایش پیدا کرده، چون قائل بر این هستیم که مادران و کودکان بیشتر نیازمند مصرف لبنیات هستند، البته همان شیر و پنیر و ماست است که حجمش بیشتر شده؛ حجم میوجات، سبزیجات و لبنیات افزایش یافته است. در گذشته مثلا مجموع لبنیات شیر و پنیر و ماست به تقریبا ۵.۵ کیلو میرسید و الان به هشت کیلوگرم رسیده؛ این جدول یک جدول استاندارد است.
افزایش کمک هزینه پرداختی
وی ادامه داد: خیلی امیدوار هستیم که استانهای تحت پوشش طرح امنیت غذایی مادران باردار و شیرده در طول این ماه افزایش یابد یعنی اخباری بدهیم مبنی بر اینکه استانها دوبرابر شدند یا کل استانها زیر پوشش رفتند؛ شاید هم اگر منابع تامین بشود، میزان کمک هزینه پرداختی آنها را از ۴۰۰ هزار تومان به سقف ۶۰۰ هزار تومان هم برسانیم.
معاون وزیر رفاه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سیما با تاکید بر اینکه شناسایی مادران دهک آول نیازمند طرح امنیت غذایی بر عهده وزارت بهداشت است گفت: این مادران بعد از شناسایی به ما معرفی میشوند سپس وسع سنجی میکنیم و بعد از تایید، به حساب سرپرست خانوارشان ماهانه ۴۰۰ هزار واریز میکنیم. البته این رقم
اعتبار است یعنی صرفا برای خرید ۱۶ قلم کالای خوراکی است و امکان برداشت نقدی ندارد و قاعدتا این شارژ زمانی باز میشود که مادر ۱۶ قلم کالای خوراکی خریداری کند.
آغاز طرح حمایت از مادران باردار و شیرده از سه شنبه
بنابر اظهارات عسگریان پیامکهای طرح حمایت و امنیت غذایی مادران شیرده و دارای کودک زیر ۲ سال از روز سه شنبه به خانوادهها و مادران مشمول طرح ارسال میشود به عبارت دیگر مشمولان از طریق پیامک میتوانند متوجه بشوند که مشمول این طرح شدهاند و به صورت همزمان حساب هایشان شارژ میشود.
عسگریان تاکید کرد: برای هر فرد و سرپرست خانواری که پیامک برود، میداند که واجد شرایط است و بلافاصله میتواند شارژ اعتبار خودش را در اپلیکیشن و یا برنامه کاربردی «شما» ببیند. همچنین با هر بار خرید هم میتوانند باقی مانده اعتبار را از طریق همین برنامه کاربردی شما مشاهده کنند. پیامکها از سه شنبه، یعنی دوشنبه شب ارسال و سه شنبه هم واریز انجام میشود و مردم میتوانند خریدشان را انجام بدهند.