وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرد که لغو روادید با ۳۲ کشور توسط هیات دولت تصویب شده است،
در حاشیه جلسه هیات دولت، سید عزتالله ضرغامی اظهار داشت: پیشنهاد وزارت گردشگری برای لغو روادید با ۳۲ کشور به تصویب رسیده و امروز در دولت تصویب شد که لغو یکطرفه روادید با اولویتهایی که ما مشخص کرده بودیم انجام شود.
وی افزود: دولت تصمیم دارد درهای کشور را به روی دنیا باز کند. زمانی ما فقط شعار میدهیم اما زمانی عمل میکنیم. این تصمیم بسیار شجاعانه و مدبرانهای بود که دولت گرفت. ما با مردم دنیا کار داریم و این لغو یکطرفه روادید در واقع حرف زدن با مردم دنیاست.
ضرغامی ادامه داد: جمهوری اسلامی نشان داد که آمادگی دارد درها را به روی مردم دنیا باز کند و تسهیلات بیشتری برایشان فراهم کند تا مردم دنیا بتوانند به راحتی به کشور ما بیایند و از مزیتهای آن استفاده کنند در کنار آن بسیاری از تبلیغات منفی، شایعات و ایرانهراسی که امروز یکی از ترفندهای نظام استکباری است، خنثی شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: این در مرحله اول است. پیشنهاد ما ۶۰ کشور بود که با همکاری وزارت امور خارجه و اطلاعات و همه دستگاههای مسئول در کمیسیون سیاسی امنیتی دولت درباره آن بحث شد. من باید از رئیس و اعضای کمیسیون با ملاحظاتی که داشتند تشکر کنم.
ضرغامی همچنین نام این کشورها را اعلام کرد: عربستان، بحرین، امارات، روسیه، قطر، کویت، لبنان، ازبکستان، قرقیزستان، تاجیکستان، موریتانی، تانزانیا، زیمبابوه، سیشل، موریس، اندونزی، برونئی، ژاپن، سنگاپور، کامبوج، مالزی، ویتنام، برزیل، پرو، کوبا، مکزیک، ونزوئلا، بوسنی و هرزگوین، صربستان، کرواسی.
وی با اشاره به مصوبه دیگر هیات دولت اظهار کرد: برای برگزاری نمایشگاه شکوه پارس در پکن که در دی انجام خواهد شد مجوز دولت برای خروج ۲۱۱ قلم شیء تاریخی ارزشمند از دوره عصر آهن تا دوره صفویه صادر شد که با پروتکلهای مربوطه، بیمه و همه ویژگیهای مراقبت کامل با هزینه دولت چین صورت خواهد کرد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: این نمایشگاه در چین برگزار خواهد شد که هم معرفی تاریخ تمدن ایران در یک کشور مهم و بزرگ مثل چین خواهد بود و هم در جذب گردشگر چینی که یکی از بازارهای مهم ما است نقش موثری خواهد داشت. متقابلا بر اساس تفاهمی که با چینیها داریم آنها هم نمایشگاه بزرگی در موزه ملی ایران سامان خواهند داد.
وی با بیان اینکه این اتفاقات بینالمللی هم برای معرفی تاریخ و تمدن ایران و هم نشان دادن مزیتهای نسبی ما در حوزه گردشگری بسیار موثر است، افزود: سالهاست که اتحادیه اروپا با ویزای شنگن یک یکپارچگی در حوزه ارتباطات و گردشگری ایجاد کرده و اخیرا کشورهای حاشیه خلیجفارس هم یک چنین ویزایی برای خودشان تعریف کردهاند. خیلی خوب است که این دولت با تدبیر، شجاعت و تشخیص همه ضرورتها این کار را انجام داده است.