رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و ترهبار وعده داد قیمت گوجه فرنگی تا نیمه آذر ماه (۱۴۰۲) کاهش پیدا کند.
افزایش قیمت گوجه فرنگی در سطح شهر تهران و رشد قیمتها در میادین میوه تره بار پایتخت در یک ماه گذشته به دلیل بارندگیهای اخیر میباشد، به عنوانی که مقامات دولتی اشاره کردهاند. بارندگیها میتوانند تأثیر زیادی بر روی کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی داشته باشند. در شرایطی که بارش بیش از حد طبیعی و فراوان باشد، میتواند منجر به مشکلاتی مانند آببندی خاک، خسارت در باغات و مزارع، کاهش تولید و افزایش هزینههای تولید گردد. این عوامل ممکن است منجر به کاهش تعداد محصولات موجود در بازار شود و در نتیجه قیمتها افزایش یابد.
چندی پیش مدیرکل دفتر امور سبزی و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کاهش عرضه به دلیل بارندگیها بوده و قیمتها بهزودی متعادل میشود. او مدعی شد: تولید گوجهفرنگی طبق روال انجام میشود و کمبودی در این زمینه نداریم.
روز گذشته هم مصطفی دارایینژاد رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و ترهبار گفت: باران و تگرگ باعث افزایش قیمت شده بود. او وعده داد: تا ۱۰ روز آینده قیمت گوجه فرنگی متعادل میشود.
مرور رشد قیمت
فقط مرور داده های سازمان میادین به خوبی نشان میدهد که چطور به یکبار قیمت گوجه فرنگی صعودی شد. براساس جدیدترین نرخنامه سازمان میادین شهرداری برای ۷ آذر ماه ۱۴۰۲، قیمت هرکیلوگرم گوجه فرنگی انباری ۲۰ هزار تومان و هرکیلوگرم گوجه فرنگی بوته رس ۲۶ هزار تومان بود. در همین مقطع قیمت هرکیلوگرم گوجه فرنگی گلخانه ای و خوشه ای هم ۳۰هزار تومان و هرکیلوگرم گوجه فرنگی گیلاسی، زیتونی، ریز فله و غیره ۳۸هزار تومان توزیع میشد.
این محصول در ۳۰ آبان ۱۴۰۲، برای هرکیلوگرم ۲۲ هزار تومان تومان بود. برای هرکیلوگرم گوجه فرنگی گیلاسی، زیتونی، ریز فله و غیره هم نرخ اعلامی ۳۸هزار تومان بود.
اما در ۱۶ آبان ماه بود که رشد قیمت کلید خورد. در آن مقطع هرکیلوگرم گوجه فرنگی ۱۵هزار و ۷۰۰تومان و هرکیلوگرم گوجه فرنگی گیلاسی، زیتونی، ریز فله و غیره ۳۲هزار تومان عرضه میشد.
پیش از این یعنی در ۲ آبان ماه ۱۴۰۲، درمیادین همین محصولات را بین ۱۰ هزار تا ۳۲ هزار تومان عرضه میکردند. در میادین در این مقطع هرکیلوگرم گوجه فرنگی ۹ هزار و ۹۰۰ تومان و هرکیلوگرم گوجه فرنگی گیلاسی، زیتونی، ریز فله و غیره ۳۲هزار تومان بود.