تورم فصلی دلاری کاهش یافت / قیمت کالاهای صادراتی چه تغییری کرد؟ - افق اقتصادی

تورم فصلی دلاری کاهش یافت / قیمت کالاهای صادراتی چه تغییری کرد؟ - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 175845 |
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۲ |
182 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه کالاهای صادراتی ۳۳.۱ درصد و تورم سالانه آن ۳۹.۴ درصد افزایش داشته است.

تورم فصلی دلاری کاهش یافت / قیمت کالاهای صادراتی چه تغییری کرد؟

قیمت کالاهای صادراتی از عوامل بسیار مهم در تأثیر بر میزان مبادلات خارجی کشورها است. همچنین، قیمت این کالاها یکی از عوامل تعیین‌کننده رابطه مبادله میان کشورها محسوب می‌شود و تغییرات آنها اهمیت بالایی دارند.

در طرح شاخص قیمت کالاهای صادراتی از کلیه کدهای تعرفه صادراتی کشور در سال ۱۴۰۰ (سال پایه) استفاده شده است. اطلاعات مورد استفاده در این طرح از آمارهای ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) است. نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای ۲۰ گروه‌ اصلی طبقه‌بندی HS قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می‌شود.

گفتنی است؛ برای محاسبه شاخص فصل تابستان ۱۴۰۲ از داده‌های مقدماتی گمرک جمهوری اسلامی استفاده شده است. لذا نتایج اعلام شده به صورت مقدماتی بوده و استفاده از آنها بایستی با ملاحظه انجام شود. همچنین پس از استخراج و ارائه داده‌های قطعی سال ۱۴۰۲ توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران، شاخص صادرات نیز از سوی مرکز آمار بازنگری شده و ارقام نهایی شاخص مربوط به این دوره مجددا به صورت قطعی منتشر خواهد شد.

شاخص قیمت کل ریالی

در فصل تابستان امسال، شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های ریالی ۱۷۸,۷ است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۲.۵ درصد کاهش، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳۳.۱ درصد و در چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳۹.۴ درصد افزایش داشته است.

شاخص قیمت کل دلاری

در فصل تابستان ۱۴۰۲، شاخص قیمت کل کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های دلاری برابر با ۱۰۲,۰ است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۱.۶ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) یک درصد و در چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۱.۹ درصد کاهش داشته است.

کاهش تورم فصلی ریالی

در فصل تابستان ۱۴۰۲، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های ریالی نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ۲,۵- درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۱۲.۵ درصد)، ۱۵ واحد درصد کاهش داشته است.

در این فصل بیشترین تورم فصلی با ۹.۵ درصد مربوط به گروه “ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و …” و کمترین تورم فصلی با ۰.۰ درصد مربوط به گروه “اشیاء هنری، اشیاء کلکسیون و …” است. گروه “فلزات معمولی و مصنوعات آنها” نیز با تورم ۶.۲- درصد، بیشترین کاهش را تجربه کرده است.

کاهش تورم فصلی دلاری

در فصل تابستان ۱۴۰۲، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های دلاری نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) برابر با ۱,۶- درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۰.۱ درصد)، ۱.۷ واحد درصد کاهش داشته است.

کاهش تورم نقطه به نقطه ریالی

در فصل تابستان ۱۴۰۲، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های ریالی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳۳,۱ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴۵.۶ درصد)، ۱۲.۵ واحد درصد کاهش داشته است. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۸۸ درصد مربوط به گروه “ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و …” و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۱۳.۶ درصد مربوط به گروه “اشیاء هنری، اشیاء کلکسیون و …” است.

کاهش تورم نقطه به نقطه دلاری

در فصل تابستان ۱۴۰۲، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های دلاری نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) برابر با ۱,۰- درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴.۴- درصد)، ۳.۴ واحد درصد کاهش داشته است.

کاهش تورم سالانه ریالی

در فصل تابستان ۱۴۰۲، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های ریالی در چهار فصل منتهی به فصل تابستان ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۳۹,۴ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴۲.۳ درصد)، ۲.۹ واحد درصد کاهش داشته است. در این فصل بیشترین تورم سالانه با ۱۰۵.۰ درصد مربوط به گروه “ماشین آلات و وسایل مکانیکی، ادوات برقی و…” و کمترین تورم سالانه با ۱۸.۲ درصد مربوط به گروه “مروارید طبیعی یا پرورده و ….” است.

کاهش تورم سالانه دلاری

در فصل تابستان ۱۴۰۲، درصد تغییرات شاخص قیمت کالاهای صادراتی مبتنی بر داده‌های دلاری در چهار فصل منتهی به فصل تابستان ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه در سال قبل برابر با ۱,۹- درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۰.۵- درصد)، ۱.۴ واحد درصد کاهش داشته است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید