ریلگذاری توسعه روابط تجاری بین ایران و یونان جز با توسعه صنعت گردشگری امکانپذیر نیست.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و یونان در نشست با اتاق بازرگانی و صنایع و معادن آتن گفت: ما راهاندازی خط هوایی بین تهران و آتن را به جد دنبال خواهیم کرد و انتظار داریم این موضوع از سوی طرف یونانی هم با جدیت دنبال شود. مهدی جهانگیری، رئیس اتاق مشترک بازگانی، صنایع و معادن ایران و یونان، در نشست «ایران-یونان؛ فرصتهای کسبوکار» که در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن آتن در پایتخت کشور یونان برگزار شد، با اشاره به ظرفیتهای تجاری موجود بین دو کشور گفت: ایران و یونان پیشینه بسیار قوی، ظرفیتهای قابلتوجهی در حوزه فرهنگی و تمدنی و جاذبههای زیاد گردشگری دارند. تا جایی که شباهتهای فرهنگی این دو کشور باعث شده مردم ایران و یونان هم به هم شبیه باشند. جهانگیری با تأکید بر این مسئله که اقتصاد هر کشور نیاز به جهش درخورتوجهی دارد، تصریح کرد: در دهه گذشته روابط تجاری بین ایران و یونان بهشدت کاهش پیدا کرده است. این مبادلات تجاری بین دو کشور از ظرفیت ۴۳۰ میلیون دلار در سال، امروز به کمتر از ۴۰ میلیون دلار رسیده است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و یونان ادامه داد: ما بهعنوان فعالان بخش خصوصی میتوانیم زمینهساز روابط تجاری بزرگ بین دو کشور باشیم. ما در اتاق مشترک بازرگانی ایران و یونان برنامه جدی برای جهش توسعه صادراتی بین دو کشور داریم و فکر میکنم حضور این هیئت قوی از بخشهای مختلف اقتصادی ایران در کشور یونان، زمینه یک عزم جدی برای اعتلای روابط تجاری خواهد بود. وی تأکید کرد: در هیئتی که از ایران به یونان اعزام شده است، فعالان صاحب برند در حوزههای اقتصادی از بخشهای مختلف بانکی، ساختمانی، فنی و مهندسی، کشتیرانی، بازرگانی، گردشگری و… حضور دارند. وی ادامه داد: مهمترین ریلگذاری برای توسعه روابط تجاری بین دو کشور، ایجاد فضای صلح، دوستی و محبت است. این ریلگذاری جز با توسعه توریسم و صنعت گردشگری امکانپذیر نیست؛ زیرا توریستهای هر کشور سفیران صلح و دوستی هستند. جهانگیری با اشاره به مهمترین رویکرد اتاق مشترک بازرگانی ایران و یونان تصریح کرد: ما راهاندازی خط هوایی بین تهران و آتن را به جد دنبال خواهیم کرد و انتظار داریم این موضوع از سوی طرف یونانی هم با جدیت دنبال شود.
این فعال اقتصادی افزود: کشور یونان با بیش از ۳۰ میلیون توریست در سال، یکی از پیشروترین کشورها در صنعت گردشگری است. از سوی دیگر ایران هم با سابقه بسیار دیرینه در تمدن و فرهنگ فارسی، جاذبههای گردشگری بسیار قوی و چهار فصل بودن یکی از کانونهای توجه در حوزه صنعت گردشگری دنیاست. جهانگیری ادامه داد: امیدوارم در مدت زمان کوتاهی با کمک سفیر محترم ایران در آتن، سفیر محترم یونان در تهران و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن آتن بتوانیم موضوع راهاندازی خط هوایی بین دو پایتخت را نهادینه و اجرائی کنیم. رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و یونان همچنین با اشاره به موضوع راهاندازی دفتر تجاری دو کشور در تهران و آتن گفت: راهاندازی این دفاتر تجاری در پایتختها میتواند در تقویت روابط تجاری دو کشور کمک کند. برگزاری تورهای تجاری و دعوت از هیئتهای تجاری یونان برای سفر به ایران، میتواند پاسخی به حضور هیئت تجاری ایران در اتاق بازرگانی آتن باشد. او ادامه داد: بعد از برجام یک هیئت عالیرتبه از کشور یونان به تهران آمد و فرصتهای سرمایهگذاری جدی در این زمینه بررسی شد.
ما امروز در فضای بخش خصوصی در ایران علاقهمند هستیم بتوانیم روابط اقتصادی را در قالب ایجاد شرکتهای مشترک بین دو کشور توسعه دهیم و در جهت افزایش روابط تجاری گام برداریم. مهدی جهانگیری در پایان با ابراز امیدواری برای بهدستآمدن نتایج مثبت در این سفر تصریح کرد: من در همکارانم عزم و اراده جدی برای سرمایهگذاری در کشور یونان میبینم و امیدوارم طرفهای ایرانی و یونانی با برگزاری جلسات مختلف بتوانند به نقاط مشترکی دست پیدا کنند.