معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی در ۴ ماه اخیر انجام شده است، گفت: نیاز کشور به طور کامل در ماههای آتی هم تامین خواهد شد.
محمد ابراهیم حسننژاد، در مراسم افتتاح هشتمین همایش خوراک دام کشور که در بوستان گفتوگو برگزار شد، اظهار کرد که طی ماههای مرداد، شهریور، مهر، و آبان سال جاری، میانگین ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی صورت گرفته است که برای تامین نیاز کشور کافی است.
وی گفت: این صحبتها را در پاسخ به کسانی میگویم که برای نمایندگان مجلس پیامک کرده بودند، که میزان جوجهریزی مرغداریها کاهش یافته و باید نمایندگان مجلس فکری در این باره بکنند.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی افزود: متاسفانه صنعت مرغداری کشور امروز تحت تاثیر سیاستهای اشتباهی است که امکان کار تخصصی در این حوزه را نمیدهد، برنامهریزان و مدیران این بخش به جای اینکه به کار تخصصی تولید و افزایش بهرهوری و غیره بپردازند مدام باید وقت خود را صرف مسائل حاشیهای، نظیر قیمت مرغ و نهاده، تامین خوراک و غیره مشغول شود.
وی با بیان اینکه مسائل حاشیهای روی تولید این بخش مهم سایه افکنده است، تصریح کرد: بعضی روزها به خودم میگویم که چرا وارد مدیریت چنین بخشی شدم که یک دریایی است که این میزان مسائل سیاسی دارد.
وی با بیان اینکه تامین خوراک یک مسئله مهمی شده است، افزود: آیا تاکنون فکر شده است که چرا فقط سه قلم نهاده ذرت، کنجاله و جو در رژیم غذایی دام باشد آیا نمیتوان از دیگر منابع پروتئین و نیاز دام و طیور را برطرف کرد.
برخی کارشناسان میگویند از آنجایی که آمریکا بزرگترین تولید کننده ذرت در جهان است چنین نسخهای را برای طیور دنیا پیچیده که محصولات خود را بتواند بفروشد.
وی با بیان اینکه بیش از ۸۶۰ کارخانه خوراک دام در کشور وجود دارد که اشتغالزایی خوبی هم داشته است، گفت: ۱۸ تا ۱۹ میلیون تن نهاده در سال وارد میکنیم و باید جلوی برخی پرتیها را بگیریم و بهرهوری را افزایش دهیم که راهکار آن تغذیه علمی دام و طیور است.
قیمتگذاری دستوری باید حذف شود
در ادامه این مراسم رضا افتخارالدین رئیس هیات مدیره کارخانجات خوراک دام کشور، افزود: کارخانجات کشور با ۵۰ درصد ظرفیت کار میکنند؛ ۳۰ میلیون تن ظرفیت تولید دارند که تنها ۱۵ میلیون تن تولید میکنند.
وی از تامین نشدن مواد اولیه مرغوب برای این کارخانجات گلایه کرد و گفت: متأسفانه برای این کارخانهها ماده اولیه مرغوب داده نمیشود و نتیجه آن محصول بیکیفیت است که برای دام هم ضرر دارد.
افتخارالدین گفت: مثلا اگر یک دامداری در یکی از روستاها از این خوراک بیکیفیت خریداری کند، نمیتواند آن را برگرداند و یا اصلاً دستگاه سنجش کیفیت ندارد و اگر به فرض بعید عودت کند، کارخانه آن را در لیست سیاه خود قرار خواهد داد.
رئیس هیات مدیره کارخانجات خوراک دام کشور اضافه کرد: قیمتگذاری دستوری به ضرر تولیدکننده است و باید حذف شود، زیرا بازار کاذب ایجاد میکند و دوباره هزینه تولیدکنندگان را بالا میبرد.
وی با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا قیمتگذاری دستوری برای مقابله با تورم اجرا نمیشود، گفت: مسئولان باید به ریشههای تورم فکر کنند وگرنه نمیتوان با قیمتهای دستوری تورم را مهار کرد.
رئیس هیات مدیره کارخانجات خوراک دام کشور تأکید کرد که در حال حاضر در صنعت خوراک دام درگیر سامانهها شدهایم و یک سامانه مشترکی وجود ندارد که همه کارها توسط آن انجام شود؛ دهها سامانه وجود دارد و تولیدکنندگان درگیر این سامانهها شدهاند.
بنابراین گزارش هشتمین همایش تولید خوراک دام و طیور امروز در بوستان گفتوگو آغاز شد و تا چهار روز ادامه خواهد داشت.