تصویب رشته گردشگری سلامت/تعرفه های خدمات گردشگری پزشکی افزایش خواهد یافت - افق اقتصادی

تصویب رشته گردشگری سلامت/تعرفه های خدمات گردشگری پزشکی افزایش خواهد یافت - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 166091 |
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۳ |
181 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

معاون وزیر بهداشت در تشریح اقدامات انجام شده در حوزه گردشگری سلامت گفت: در دو سال گذشته بیشترین گردشگران درمانی در کشورمان مربوط به زنان و زایمان، جراحی چشم و ارتوپدی بوده است. خدماتی مانند جراحی زیبایی اورولوژی، جراحی عمومی از دیگر خدماتمان بوده است.

تصویب رشته گردشگری سلامت/تعرفه های خدمات گردشگری پزشکی افزایش خواهد یافت

دکتر سعید کریمی با اشاره به ظرفیت‌های درمانی کشور و پذیرش گردشگر سلامت و در عین حال تاکید بر لزوم ساماندهی این موضوع، گفت: نظام سلامت، کادر درمان و بیمارستان‌های کشورمان خدمات خوب و با کیفیتی در حوزه گردشگری سلامت ارائه می‌دهند و در واقع گردشگری سلامت فرصت خوبی را فراهم می‌کند که ضمن ارائه خدمات درمانی، فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی را نیز به سایر کشورها عرضه کنیم.

مجوز گردشگری سلامت برای ۲۷۷ مرکز درمانی در کشور

او افزود: در حال حاضر ۲۷۷ مرکز درمانی دارای مجوز گردشگری سلامت (IPD) در کشور وجود دارد. دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران با ۳۶ مرکز، مشهد با ۲۳ مرکز، شهید بهشتی با ۱۹ مرکز، تبریز با ۱۵ مرکز و تهران با ۱۴ مرکز به ترتیب پنج دانشگاه اول از نظر تعداد مراکز تحت پوشش دارای مجوز گردشگری سلامت هستند.

آمار ورود گردشگر سلامت به ایران

وی درخصوص آمار ورود گردشگران سلامت به کشور، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ تعداد یک میلیون و ۱۳۶ هزار و ۶۳۵ نفر از ۱۷۷ ملیت، در سال ۱۴۰۱ تعداد یک میلیون و ۲۳۳ هزار و ۸۹۶ نفر از ۱۶۴ ملیت و در شش ماهه نخست سال جاری نیز ۶۰۵ هزار و ۱۲۵ نفر مراجعه کننده غیر ایرانی از خدمات سلامت محور ما استفاده کرده‌اند.

به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، عمده خدمات در بخش گردشگری سلامت به مراجعینی از کشورهای افغانستان، عراق، عمان، بحرین، پاکستان، کویت، آذربایجان، هندوستان، تاجیکستان و عربستان سعودی ارائه می‌شود.

وی افزود: در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بیشترین مراجعه درمانی گردشگران سلامت برای دریافت خدمات زنان و زایمان، جراحی چشم و ارتوپدی بوده است. پس از آن نیز خدماتی همچون جراحی‌های زیبایی، اورولوژی، جراحی عمومی و… در سایر رتبه بندی‌ها قرار می‌گیرند.

اهمیت فعال کردن پذیرش بیماران بین‌الملل در مناطق آزاد و استان‌های مرزی

کریمی با تاکید بر اهمیت ارزیابی فرصت‌های موجود در زمینه گردشگری سلامت، بیان کرد: به روز کردن مجوز IPD مراکز درمانی و تقویت نظارت بر آنها، شناسایی ظرفیت‌های مناطق تجاری آزاد و شهرهای مرزی استان‌های مرزی جهت تقویت جذب بیماران بین‌الملل و فعال کردن واحد پذیرش بیماران بین‌الملل در مراکز درمانی مستعد و… را از عوامل موثر در رونق گردشگری سلامت هستند.

بازنگری در تعرفه‌های خدمات گردشگری سلامت

او موضوع بازنگری تعرفه‌گذاری خدمات گردشگری پزشکی را شرطی مهم در رونق گردشگری سلامت خواند که صورت پذیرفته و به زودی ابلاغ خواهد شد و تصریح کرد: در این زمینه اقدامات دیگری همچون تدوین ضوابط اختصاصی فعالیت شرکت‌‌های فعال در زمینه تسهیل‌گری گردشگری سلامت، تصویب دوره کارشناسی ارشد گردشگری سلامت در معاونت آموزشی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و پیگیری ایجاد رشته دیپلماسی سلامت اهمیت بسزایی دارند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید