یک رهبر کاریزماتیک، میتواند تاثیر فوقالعادهای در سازمان داشته باشد. این رهبران و مدیران، میتوانند تغییرات سازمانی ایجاد کنند و آن را به خوبی حفظ کنند. اغلب ما واژه کایزماتیک را بارها شنیدهایم؛ اما شاید تشخیص این ویژگی در افراد کمی دشوار باشد. از آنجایی که همه ما دوست داریم به مدیران و رهبرانی کاریزماتیک […]
یک رهبر کاریزماتیک، میتواند تاثیر فوقالعادهای در سازمان داشته باشد. این رهبران و مدیران، میتوانند تغییرات سازمانی ایجاد کنند و آن را به خوبی حفظ کنند. اغلب ما واژه کایزماتیک را بارها شنیدهایم؛ اما شاید تشخیص این ویژگی در افراد کمی دشوار باشد. از آنجایی که همه ما دوست داریم به مدیران و رهبرانی کاریزماتیک تبدیل شویم؛ در این مطلب به ۷ ویژگی مهم این افراد اشاره میکنیم که شاید در تعداد کمی از دوره های MBA به آن اشاره شود.
ویژگی مدیران کاریزماتیک که در تعداد کمی از دوره های MBA گفته میشود!
کاریزماتیک بودن، یکی از ویژگیهای مهم برای مدیران و رهبران است که به آنها کمک میکند تا بتوانند افراد متعدد و مختلفی را در سازمان خود داشته باشند و در عین حال، در برقراری ارتباط با آنها موفق باشند. برای آنکه بدانید این ویژگیها کدام هستند، در ادامه به ۷ مورد مهم از این ویژگیها اشاره کردهایم تا پیش از آنکه در رشته دی بی ای ثبت نام کنید؛ این ویژگیها را در خود تقویت کنید.
۱. ارتباط مدیران کاریزماتیک
رهبرانی که ویژگی کاریزماتیکی دارند، مهارتهای فوق العادهای در ارتباط با سایرین دارند. این مسئله در زمانهای سخت، سبب ایجاد انگیزه در کارمندان میشود. همچنین سبب میشود تا زمانی که اوضاع خوب است، کارمندان در فعالیتهای خود ثابت قدم باقی بمانند. رهبران نهتنها در برقراری ارتباط یک به یک مهارت دارند؛ بلکه در یک محیط گروهی نیز به همان اندازه راحت هستند.
۲. رفتار و شخصیت بالغ مدیر
مدیران موفق، شخصیت قدرتمند و جاافتادهای دارند؛ اما یک رهبر کاریزماتیک، در کنار این شخصیت قدرتمند بلوغ شخصیتی نیز دارد. بلوغ شخصیتی، یعنی شخصیت آنها توخالی نیست و تنها به دنبال نمایش نیستند. این مدیران، از تجربه، خرد و دانشی که در طول سالها فعالیت حرفهای و زندگی خود کسب کردهاند، استفاده میکنند. این افراد در شرایط مختلف کاملا مسئولانه و به شیوهای بالغ رفتار میکنند.
۳. شخصیت فروتن و شفقت یک مدیر
برخلاف آنچه بسیاری از افراد تصور میکنند، فروتنی یکی از مولفههای کاریزماتیک بودن در رهبران و مدیران است. در آموزشهای رشته دی بی ای گفته میشود، یک مدیر، باید برای کارمندان خود ارزش قائل باشد و به نگرانیهای آنها گوش دهد تا احساس شنیدهشدن داشته باشند.
یک مدیر کاریزماتیک میتواند کارمندان را درباره ارزشی که برای سازمان میآورند، قانع کند. او میتواند به کارمندان نشان دهد که مشارکت آنها چه تاثیری بر منافع استراتژیک شرکت دارد و در نتیجه الهامبخش وفاداری زیاد کارکنان خود باشد.
در کنار فروتنی، یک مدیر کاریزماتیک موفق دلسوز است. کاریزما به تنهایی کافی نیست، زیرا میتواند سبب یک شخصیت قهرمانگونه شود. به همین دلیل است که شفقت، صداقت و سرسختی نیز ویژگیهایی هستند که رهبران کاریزماتیک موفق باید از خود نشان دهند.
۴. اعتماد به نفس مدیران
با شرکت در رشته دی بی ای یا دوره های MBA؛ احتمالا درباره اعتماد به نفس، صحبتهای زیاد شدهاست. یکی از مولفههای بسیار مهم درباره یک رهبر و مدیر کاریزماتیک، این است که دارای اعتماد به نفس واقعی است. یک مدیر موفق، جزو آن دسته از افرادی است که همواره نیمه پر لیوان را میبیند و با آن چیزی که هست، احساس راحتی میکند.
اعتماد بهنفس یک مدیر، اینگونه است که خود را به خوبی درک میکند و تلاش نمیکند که شخص دیگری باشد و یا نمایش بازی کند. این افراد، به اندازه کافی احساس امنیت و اطمینان دارند و به همین دلیل با خود واقعی خود، احساس راحتی میکنند.
۵. زبان بدن مثبت و مهارت گوش دادن
اگر با یک رهبر کاریزماتیک ملاقات داشته باشید؛ نخستین مسئلهای که توجه شما را جلب میکند؛ زبان بدن مثبت، گرم و صمیمی آنها است. هنگامی که یک مدیر کاریزماتیک با دیگران صحبت میکند، با آنها تماس چشمی برقرار میکند، لبخند میزند. آنها هنگام برخورد با اشخاص جدید، خود را به افراد غریبه معرفی میکنند تا نشان بدهند که از برقراری یک ارتباط جدید لذت میبرند. آنها اغلب تکهکلامهای دوستداشتنی دارند و افرادی واقعی هستند.
توجه به این نکته نیز ضروری است که رفتار گرم و صمیمی، به این معنا نیست که تنها گوینده و فعال در صحبتها هستند. این افراد در حقیقت، شنوندگان خوبی هستند. آنها زمانیکه به شما گوش میدهند، احساس بیقراری و کلافگی ندارند و حواسشان پرت نمیشود. یک مدیر واقعی، به آنچه دیگران میگویند، توجه میکند و با علاقه به صحبتهای آنها گوش میدهد. هنگامی که در یک ملاقات حضور دارند، با محتوای صحبت درگیر میشوند و همدلانه برخورد میکنند. این مطالب را تنها در یک پکیج رشته دی بی ای معتبر میتوانید یاد بگیرید.
۶. خودنظارتی و خودسازی در یک مدیر موفق
یکی از ویژگیهای مدیران کاریزماتیک این است که آنها اغلب تمایل دارند تا بر رفتار و گفتار خود نظارت داشته باشند. آنها میدانند که شخصیت قدرتمندی دارند و افرادی که با آنها کار میکنند، بهصورت دائم رفتار آنها را زیر نظر دارند و از جزئیات رفتاری آنها آگاه هستند. به همین دلیل، دوست دارند که تصویری را برای دیگران ایجاد کنند که درست و خوب است و این مسئله تنها با خودنظارتی مداوم ممکن است.
در کنار خودنظارتی که به معنای اطلاع داشتن از نحوه رفتار خود است، یک مدیر کاریزماتیک، میداند که باید رفتارهای اشتباه خود را اصلاح کند. این افراد، باید ویژگیهایی داشته باشند که از سایر افراد متمایز است و به این موضوع آگاهی دارند. به همین دلیل، برای آنکه این ویژگیها درست باشند و بتوانند توجه دیگران را جلب کند تا کاریزماتیک باشند، باید بهطور پیوسته خود را بهبود ببخشد. به همین دلیل یک مدیر کاریزماتیک در همهحال، در حال بهبود و رشد و پرورش خود است.
۷. شرکت در دوره های MBA
یک فرد ممکن است چندین سال در حال مدیریت باشد، با اینحال، نقطه ضعفهایی داشته باشد که نیاز به بهبود دارند. همچنین ممکن است برخی از افراد، به تازگی در حال ارتقا به سمت مدیریتی باشند. تمام افراد، برای بهروز رسانی اطلاعات خود و بهرهگیری از علم روز مدیریت، نیاز دارند تا در رشته دی بی ای یا دوره های MBA ثبت نام کنند.
به این نکته توجه داشته باشید که حتی هنگامیکه میخواهید در این دورههای ثبت نام کنید، باید مطمئن باشید که دورهای که در حال گذراندن هستید کاملا عملکردی و مناسب برای ورود به بازار کار است. به همین دلیل میتوانید از آموزشهای معتبری همچون دورههای پکت استفاده کنید که منطبق بر آموزشهای روز دنیا هستند.
کلام آخر
اکنون که با ۷ ویژگی مهم مدیران کاریزماتیک آشنا شدید، وقت آن رسیدهاست که به عنوان یک مدیر یا فردی که دوست دارد در هر کاری، سمت مدیریتی داشته باشد؛ رفتار خود را بازبینی کنید. نقطه ضعفهای خود را بشناسید و در صورت نیاز از دورههای معتبر و مناسب همچون رشته دی بی ای یا دوره های MBA برای ارتقای علم خود در این زمینه استفاده کنید.