قدرت خرید یک روز حقوق کارگر / برنج خارجی هم نمی توان خرید! - افق اقتصادی

قدرت خرید یک روز حقوق کارگر / برنج خارجی هم نمی توان خرید! - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 122882 |
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۲ |
276 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

گرانی به تمام اقشار جامعه فشار وارد کرده است و شاید جالب باشد بدانید با حقوق یک روز کارگر چه اقلامی از سفره خانوار را می توان خرید؟ با این گزارش همراه باشید.

قدرت خرید یک روز حقوق کارگر / برنج خارجی هم نمی توان خرید!

قدرت خرید به میزان قابلیت و توانایی یک فرد یا جامعه برای خرید کالاها و خدمات به مقدار و کیفیت مشخصی گفته می‌شود. در واقع، قدرت خرید نشان دهنده توانایی مالی افراد و جامعه است که به آن‌ها امکان می‌دهد محصولات و خدمات مورد نیاز خود را تهیه کنند.

قدرت خرید یک روز کارگر برای خرید مایحتاج زندگی

طبق قانون وزارت کار در سال جدید حقوق یک روز کارگر تقریبا ۱۷۶ هزار تومان است. در این گزارش قصد داریم بررسی کنیم که با پول یک روز حقوق کارگران چه مایحتاجی می‌توان خرید.

با گردشی در سایت‌های اینترنتی به این موضوع می‌رسیم که ۱۷۶ هزار تومان یک کارگر می‌تواند نیم کیلو قلوه گاه گوسفندی بخرد که این گوشت به قیمت ۱۷۱ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام شده است و اگر ران یا سر دست گوسفندی بخواهد بخرد تقریبا باید نیم میلیون هزینه کند که بیشتر از حقوق یک روزش می‌شود.

حال به سراغ خرید میوه می‌رویم تا ببینیم با ۱۷۶ هزار تومان چه میوه‌هایی می‌توان خرید. قیمت جدید موز کیلویی ۴۷ هزار تومان اعلام شده است و یک خانواده ۶ نفره می‌تواند یک کیلو موز بخرد. قیمت جدید هلو کیلویی ۳۰ هزار تومان است و به عنوان مثال اگر دو کیلو هلو بخرید باید ۶۰ هزار تومان هزینه کنید. زردآلو کیلویی ۴۰ هزار تومان است و برای یک خانواده ۶ نفره باید ۲ کیلو خرید کنید و هزینه آن حدود ۸۰ هزار تومان می‌شود. مجموع هزینه‌های گفته شده برای خرید میوه ۱۸۷ هزار تومان می‌شود که فراتر از حقوق یک روز کارگر تمام می‌شود.

اگر با حقوق یک روز کارگری بخواهید روغن تهیه کنید باز هم با قیمت‌های متفاوتی در بازار روبرو می‌شوید و با توجه به نوع روغ ن مصرفی قیمت‌های مختلفی را هم مشاهده می‌کنید. به عنوان مثال یک روغن ۲ لیتری حدود ۱۰۸ هزار تومان تمام می‌شود و با باقی مانده پول یک روز حقوق‌تان می‌توانید یک روغن ۹۰۰ میلی لیتری به قیمت حدود ۵۲ هزار تومان بخرید. بنابراین با حقوق یک روز حدود ۳ لیتر می‌ توان روغن مایع خرید.

خرید برنج نیز یکی دیگر از خریدهای ضروری خانوار است و جالب است بدانید که با حقوق یک روز کارگر نمی‌توان حتی ۵ کیلو برنج نیم دانه خرید! قیمت یک گونی ۵ کیلویی برنج نیم دانه در بازار ۲۵۰ هزار تومان است. سمت برنج ایرانی که اصلا نمی‌توان رفت به این دلیل که یک گونی ۱۰ کیلویی برنج ایرانی حدود ۷۵۰ هزار تومان تمام می‌شود. حتی قیمت برنج هندی ۱۰ کیلویی هم ۴۳۰ هزار تومان تمام می‌شود که باز قدرت خرید کارگر به خرید آن نمی‌رسد!

قدرت خرید تحت تاثیر عوامل مختلفی است

عوامل مختلفی می‌تواند بر قدرت خرید تأثیر بگذارد. به عنوان مثال سطح درآمد افراد می‌تواند تأثیر زیادی در قدرت خرید آن‌ها داشته باشد. درآمد بیشتر به افراد اجازه می‌دهد کالاها و خدمات گسترده‌تری را تهیه کنند. همچنین افزایش نرخ تورم باعث کاهش قدرت خرید می‌شود چرا که با افزایش قیمت‌ها، پول و ارزش خرید آن سقوط می‌کند.

از طرفی نرخ بهره بانکی تأثیر زیادی بر قدرت خرید دارد. نرخ بهره بانکی بالا می‌تواند پس‌انداز را تشویق کرده و قدرت خرید را افزایش دهد، در حالی که نرخ بهره پایین می‌تواند به افراد کمک کند تا بدهی‌های خود را پرداخت کنند. همچنین

وضعیت اقتصادی کلی یک کشور نیز می‌تواند تأثیر زیادی بر قدرت خرید داشته باشد. در شرایط رکود اقتصادی و بیکاری بالا، قدرت خرید ممکن است کاهش یابد. قدرت خرید به تنهایی یکی از عوامل مختلفی است که تأثیر بر زندگی اقتصادی افراد دارد و نیاز به بررسی دقیق‌تر و جامع‌تر این عوامل دارد.

در چه مواقعی می‌توان گفت گرانی حاکم است؟

گرانی به افزایش قیمت‌ها و کاهش ارزش پول ملی یا افزایش هزینه‌ها برای تهیه کالاها و خدمات گفته می‌شود. گرانی اغلب ناشی از تورم است و به معنای افزایش پایدار و مداوم سطح کل قیمت‌ها است. تاثیر گرانی بر قدرت خرید مردم و اقتصاد یک کشور مخرب است.

عوامل مختلفی گرانی را پدید می‌آورد و نمی‌توان تنها یک عامل را مقصر دانست. افزایش هزینه‌های مواد اولیه، نیروی کار و سایر عوامل تولید می‌تواند باعث افزایش قیمت کالاها شود. اگر تقاضا برای کالاها و خدمات بیشتر شود و عرضه آن‌ها نتواند با این تقاضا هماهنگ شود، قیمت‌ها افزایش می‌یابد. همچنین افزایش مقدار پول در گردش و کاهش ارزش آن می‌تواند باعث افزایش قیمت‌ها شود. زیرا افزایش مقدار پول بدون افزایش معادل در ارزش واقعی آن منجر به خرید بیشتر و افزایش قیمت‌ها می‌شود. .

تغییرات در نرخ ارز، تحریم‌های تجاری، بحران‌های طبیعی و سایر عوامل خارجی نیز می‌توانند به وقوع گرانی و افزایش قیمت‌ها منجر شوند. تأثیر گرانی می‌تواند بر جامعه و اقتصاد یک کشور متفاوت باشد. ممکن است باعث کاهش قدرت خرید مردم، کاهش سرمایه‌گذاری و کاهش رشد اقتصادی شود. برای مقابله با گرانی، ممکن است سیاست‌های مالی و پولی متنوعی اعمال شود. کاهش نرخ بهره، کنترل نقدینگی، کاهش هزینه‌های دولتی و اصلاح سیاست‌های اقتصادی از جمله این سیاست‌ها هستند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید