به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران به تازگی جدیدترین دادههای تورم تولیدکننده بخش صنعت را منتشر کرده است. بر اساس این دادهها، تورم پیشران بخش صنعت در دو مقیاس کاهش یافته است. تغییرات تورم تولید کننده این بخش بهدلیل اثری که میتواند روی شاخص قیمت مصرفکننده بذارد مهم است. بهطور کلی، صنعت به عنوان یکی […]
به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران به تازگی جدیدترین دادههای تورم تولیدکننده بخش صنعت را منتشر کرده است. بر اساس این دادهها، تورم پیشران بخش صنعت در دو مقیاس کاهش یافته است. تغییرات تورم تولید کننده این بخش بهدلیل اثری که میتواند روی شاخص قیمت مصرفکننده بذارد مهم است. بهطور کلی، صنعت به عنوان یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی نقش حائز اهمیتی در رشد اقتصادی و اشتغال کشور دارد. اما آخرین آمار موقعیت این بخش را چگونه به تصویر میکشد؟
آخرین وضعیت تورم پیشران در بخش صنعت
بخش صنعت یکی از مهمترین موتورهای رشد اقتصادی، اشتغالزایی و تولید در کشور است و هرگونه تغییر در هزینههای آن میتواند به سرعت به سایر بخشها سرایت کند. تورم تولیدکننده به معنای افزایش قیمت مواد اولیه و هزینههای تولید در این بخش است که معمولا پیشزمینهای برای تورم مصرفکننده بهشمار میرود. از این رو، بررسی تورم تولیدکننده صنعت میتواند بهعنوان یک شاخص پیشنگر، جهتگیری آتی تورم عمومی را نشان دهد.
بر اساس آخرین دادههای مرکز آمار، شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در اردیبهشت ماه به ۱۷۱۶.۴ رسیده است. بدین ترتیب، تورم تولیدکننده ماهانه این شاخص به ۱.۹ درصد رسیده که در مقایسه با فروردین ماه با کاهش روبرو بوده است. تورم نقطه به نقطه این بخش نیز با ۴۴.۶ درصد مقداری پایینتر از فروردین ماه را ثبت کرده است. در مقابل، مقایسه تورم سالانه این بخش حاکی از افزایش این شاخص در مقیاس سالانه است.
بررسی تورم تولیدکننده نقطه به نقطه زیربخشهای صنعت در اردیبهشت ماه نشان میدهد از ۲۳ زیربخش موجود، نیمی افزایش و نیمی کاهش را در مقایسه با فروردین ماه تجربه کردهاند. گروهی که بیشترین تورم نقطهای را تجربه کرده «ساخت انواع آشامیدنیها» با ۶۷.۱ درصد بوده است. از طرفی، زیربخش «ساخت سایر مصنوعات» با تورم نقطهای ۱۸ درصدی کمترین مقدار را به ثبت رسانده است.
اهمیت بخش صنعت برای اقتصاد کشور
همانطور که گفته شد، گروه صنعت به عنوان بخشی از بخش صنعت و معدن نقش ویژهای را در رشد اقتصادی و اشتغال کشور ایفا میکند. بهطوریکه، ارزش افزوده حقیقی این گروه در پایان سال ۱۴۰۳ به ۲ هزار و ۱۳۹ هزار میلیارد تومان رسیده که حدود ۲۹ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل میدهد. ارزش افزوده گروه صنعت در مقایسه با سال ۱۴۰۲ نیز حدود ۱.۶ درصد افزایش یافته است.
همچنین، تعداد شاغلین این بخش به بیش از ۸ میلیون و ۲۶۵ هزار نفر رسیده که سهم بخش صنعت از اشتغال کل کشور را به ۳۳.۳ درصد میرساند.