به گزارش اکوایران، مشکلات و چالشهای موجود در بنادر ایران، خصوصاً بندر شهید رجایی، امروز به تهدیدی جدی برای بخش معدن کشور تبدیل شدهاند. از دست رفتن بازارهای منطقهای، تعطیلی معادن، بیکاری گسترده و تحمیل هزینههای بالا به صادرکنندگان، تنها بخشی از تبعات این بیتوجهیهاست. اما همانطور که رئیس خانه معدن هرمزگان تأکید دارد، بخش […]
به گزارش اکوایران، مشکلات و چالشهای موجود در بنادر ایران، خصوصاً بندر شهید رجایی، امروز به تهدیدی جدی برای بخش معدن کشور تبدیل شدهاند. از دست رفتن بازارهای منطقهای، تعطیلی معادن، بیکاری گسترده و تحمیل هزینههای بالا به صادرکنندگان، تنها بخشی از تبعات این بیتوجهیهاست. اما همانطور که رئیس خانه معدن هرمزگان تأکید دارد، بخش زیادی از این چالشها با اصلاحات ساده مدیریتی قابل حل هستند؛ اگر ارادهای برای حل آنها وجود داشته باشد.
مهدی روییناهلی، رئیس خانه معدن هرمزگان در مصاحبه با اکوایران با اشاره به سهم اندک بخش معدن از تولید ناخالص ملی (۲ تا ۵ درصد) و لزوم تحقق سهم ۱۳ درصدی طبق برنامه هفتم توسعه، از مشکلات جدی زیرساختی در بندر شهید رجایی انتقاد کرد و گفت: «ضعف در نورم تخلیه و بارگیری، ترافیک سنگین کشتیها و نوبتدهی ناعادلانه باعث تحمیل هزینههای سنگین به صادرکنندگان شده است.»
روییناهلی از کاهش صادرات سنگ گچ هرمزگان و تهدید بیش از ۲۰۰۰ شغل در این بخش ابراز نگرانی کرد. همچنین، او با اشاره به رقابت با بندر سلاله عمان، از عملکرد ضعیف بندر شهید رجایی در مقایسه با رقبای منطقهای انتقاد کرد.
وی خواستار اصلاحات مدیریتی، استفاده از تجهیزات کشتیها و بهرهگیری از ظرفیت سایر بنادر کشور شد تا سهم معدن و اقتصاد دریا محور در اقتصاد ملی افزایش یابد.