به گزارش اکوایران، حادثه معدن مهماندویه دامغان با جانباختن هفت نفری همراه بود که مشغولبهکار نبودند و فقط برای بررسی فنی در آنجا حضور داشتند. کمبود اکسیژن و نشت احتمالی گاز زغال سنگ این فاجعه دردناک را رقم زد. امیر توکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در واکنش به حادثه تلخ اخیر […]
به گزارش اکوایران، حادثه معدن مهماندویه دامغان با جانباختن هفت نفری همراه بود که مشغولبهکار نبودند و فقط برای بررسی فنی در آنجا حضور داشتند. کمبود اکسیژن و نشت احتمالی گاز زغال سنگ این فاجعه دردناک را رقم زد.
امیر توکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در واکنش به حادثه تلخ اخیر در گفتوگو با اکوایران اظهار کرد: پس از این اتفاق ناراحتکننده طبس، مجلس بهویژه کمیسیون صنایع و معادن، دولت و وزارت صمت را به پاسخگویی وادار کرد. خلأهایی که در حوزه قانونگذاری وجود داشت، با کار فشردهای در کمیته صنعت و معدن مورد بازنگری قرار گرفت. بخشی از قوانین اصلاح و بهروز شد و روند اصلاح کتاب قوانین همچنان ادامه دارد.
وی افزود: البته باید بپذیریم که قانون تنها بخشی از راهحل است. نظارت مؤثر دولت نیز بخش مهم دیگری از این مسیر است. از سوی دیگر، مسائلی همچون نبود دسترسی به تجهیزات روزآمد در حوزه HSE و تأثیر تحریمهای ظالمانه، باعث شده صنعت با محدودیتهایی روبرو باشد.
توکلی راهکار رفع این محدودیتها را همکاری میان صنایع بزرگ و شرکتهای دانشبنیان دانست و گفت: انعقاد قرارداد بین شرکتهای بزرگ و مجموعههای فناور میتواند بخشی از این خلأ را پوشش دهد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن همچنین با اشاره به فشار مضاعف بر بخش خصوصی، اظهار داشت: در بحران ناترازی انرژی، بخش خصوصی متحمل آسیبهای جدی شده است. راهکار درست، این است که دولت برنامههای تشویقی و مشوقهای مالی از جمله بخشودگیهایی را در نظر بگیرد تا توان اقتصادی بخش خصوصی تقویت شود.
وی با بیان اینکه هزینههای تولید نسبت به سال ۱۴۰۰ چهار برابر شده، گفت: این افزایش شدید هزینهها، توان مالی سرمایهگذاران و فعالان بخش خصوصی را تضعیف کرده است. با این حال، رعایت اصول ایمنی برای همه فعالان اقتصادی، الزامآور و غیرقابل چشمپوشی است.