تشکیل شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط - افق اقتصادی

تشکیل شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط - افق اقتصادی
جمعه, ۳ اسفند ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-02-21
کد خبر: 360430 |
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۴ |
12 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

معاون سازمان صنایع کوچک گفت: شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط می‌تواند با ایجاد هماهنگی بین نهادهای مختلف، سیاست‌گذاری توسعه فناوری را در واحدها عملیاتی کند.

تشکیل شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط

به گزارش اکوایران، طهمورث لاهوتی معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران درباره لزوم دیجیتالی‌شدن صنایع گفت: صنایع برای اجرای برنامه‌های دیجیتالی‌سازی نیازمند سرمایه‌گذاری هستند؛ اما در حال حاضر، بیشتر منابع مالی آن‌ها صرف هزینه‌های جاری و حفظ بقا می‌شود.

او افزود: سیاست‌گذاری در این حوزه‌ها میان وزارت صمت، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت جهاد کشاورزی و سایر بخش‌ها به‌صورت پراکنده انجام می‌شود که در همین راستا، بر اساس پیگیری‌های سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی از معاون اول رئیس‌جمهوری، پیشنهاد تشکیل شورای راهبری صنایع کوچک و متوسط با ریاست ایشان و دبیری این سازمان مورد موافقت قرار گرفت.

به گزارش مهر، معاون سازمان صنایع کوچک توضیح داد: سال آینده، تصمیم داریم در هر استان یک شهرک صنعتی را به‌صورت پایلوت برای اجرای صنعت نسل چهارم انتخاب کنیم که در این شهرک‌ها، با حمایت‌های مالی و معنوی، برنامه‌های دیجیتالی‌سازی را در واحدهای صنعتی پیاده‌سازی خواهیم کرد. این پروژه به‌عنوان یک الگوی موفق در سطح استان مطرح خواهد شد تا سایر واحدهای صنعتی نیز بتوانند از آن الگو بگیرند.

لاهوتی یادآور شد: یکی از مأموریت‌های اصلی سازمان، عارضه‌یابی و اجرای برنامه‌های بهبود در واحدهای صنعتی کوچک و متوسط است اما در حال حاضر، داده‌های جامع و کاملی در حوزه‌های مختلف صنعتی نداریم. علت اصلی این موضوع، نبود زیرساخت مناسب برای جمع‌آوری و پردازش داده‌هاست که برای حل این مشکل، باید در مسیر توسعه دیجیتال حرکت کنیم و از ظرفیت‌های فناوری برای برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری دقیق‌تر بهره ببریم.

وعده ستار هاشمی برای دریافت رای اعتماد

۲۵ درصد از اقتصاد دنیا مربوط به اقتصاد دیجیتال است و رشد ۲.۵ برابری نسبت به اقتصاد سنتی دارد؛ بر همین اساس نیز در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شد که دستگاه‌های دولتی برنامه‌های هوشمندسازی و تحول دیجیتال خود را به صورت طرح‌های اثرگذار انجام دهند تا از سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ سهم اقتصاد دیجیتال در اقتصاد ایران به ۱۵ درصد برسد. این در حالیست که هم اکنون سهم این بخش بین هفت تا هشت درصد برآورد می‌شود.

حال با توجه به اهمیت این حوزه، اقتصاد دیجیتال به عنوان یکی از برنامه‌های مهم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم معرفی شده بود و در برنامه‌های سیدستار هاشمی، پیش از دریافت رأی اعتماد از مجلس بر آن تاکید شده بود.

به گفته ستار هاشمی، با در نظر گرفتن سند راهبردی فضای مجازی و سند نظام اقتصاد دیجیتال، که گام بزرگی به سوی تقویت اقتصاد دیجیتال است، راهبردهای ارائه شده با هدف تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز، افزایش سهم تولید و صادرات کالاها و خدمات دیجیتال و حمایت از نوآوری و کارآفرینی در حوزه ICT تدوین شده‌اند. 

به اعتقاد او، بحث اقتصاد دیجیتال به صورت ویژه مورد نظر قرار گرفته چراکه اگر  آهنگ توسعه در این بخش کند شود روند توسعه در سایر بخش‌ها نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید