به گزارش اکوایران، دفتر صنایع خلاق و ورزشی از سال۱۴۰۰ در وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل شده و هشت رشته فعالیت از جمله اسباب‌بازی در این دفتر مشخص شده‌اند و گفته می‌شود که تولید، بازار، تجارت و بحث‌های مربوط به فناوری و کسب و کار این رشته‌ها از سوی کارشناسان این دفتر رصد و هدایت می‌شود.

محسن حموله – معاون دفتر صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت – در رابطه با اقدامات این دفتر گفته، در این مدت اقداماتی با برگزاری جلسات با افراد متخصص و کارشناسان در این صنعت انجام شده تا برای این صنعت پیش نویس سند راهبردی اسباب‌بازی آماده شود.

به گفته او، در این پیش‌نویس بخش‌های مختلف صنعت سرگرمی و اسباب‌بازی دیده شده است و به زودی بعد از جمع بندی از این سند رونمایی خواهد شد. در این سند نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهای این رشته فعالیت تخصصی و چشم انداز پنج ساله صنعت اسباب بازی دیده شده است.

 معاون دفتر صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت می‌گوید، افرادی که در سامانه جامع تجارت، به عنوان تولیدکننده اسباب‌بازی، کد دارند و آمار تولید خود را در این سامانه اطلاع رسانی می‌کنند، می‌توانند از حمایت‌های دفتر صنایع خلاق در این حوزه بهره‌مند شوند. یکی از مشکلات صنعت اسباب بازی در کشور بحث آمار مصرف، تولید و صادرات است؛ البته آمارهایی وجود دارد، اما می‌توان گفت دقیق نیستند و نظرات متفاوت است. بنابراین مکاتباتی با مرکز آمار برای تهیه آمارهای دقیق انجام شده است.

حموله با بیان اینکه کیفیت تولید اسباب‌بازی نسبت به سال‌های قبل بیشتر شده و صادرات هم در این حوزه حتی به کشورهای اروپایی هم انجام می‌شود، گفت: به دنبال این هستیم با حمایت‌هایی که برای این صنعت در نظر داریم، فصل جدیدی برای تولید اسباب‌بازی آغاز شود.

اسباب‌بازی مغایر با فرهنگ جامعه وارد نخواهد شد

وی با بیان اینکه انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی در حال تشکیل کمپینی هستند تا شرکت‌هایی که کالای صادراتی دارند را معرفی کنند، گفت: واردات اسباب بازی از کشورهای مختلف انجام می‌شود، اما بیشترین واردات مانند اکثر کشورها از کشور چین است. در دفتر صنایع خلاق اخیرا با هماهنگی شورای نظارت بر اسباب بازی کمیسیون فنی نظارت بر واردات اسباب بازی هم تشکیل شده که اعضای این کمیسیون کالاهای ثبت سفارش شده را بررسی می‌کنند تا کالای بدون کیفیت یا کالای دارای مغایرت فرهنگی با جامعه ما داشته باشد وارد نشود و ضرر و زیانی هم شامل حال واردکننده نشود.

آن‌طور که ایسنا گزارش داده، حموله در رابطه با احتمال همکاری با چین در حوزه تولید اسباب‌بازی، اعلام کرد: تلاش ما این است ابتدا تولیدکنندگان داخلی صرفا در نمایشگاه‌های تخصصی حضور داشته باشند، در این صورت ممکن است قراردادهایی برای تولید مشترک نیز فراهم شود. چین هم در حوزه اسباب‌بازی برای همه کشورهای جهان مطابق کیفیتی که مصرف کننده درخواست کند، تولید می‌کنند.

او درباره سیاست‌های حمایتی از تولیدکنندگان اسباب‌بازی نیز گفت: وزارت صمت به دنبال این است صنعت اسباب بازی در شهرک تخصصی اسباب بازی رشد کند که در این زمینه پیگیری‌ها، مکاتبات و موافقت‌ها انجام شده و اگر محقق شود، اتفاق خوبی برای تولیدکنندگان است.

اما تاکید می‌کنم کسانی می‌توانند از این حمایت‌ها استفاده کنند که در سامانه جامع تجارت کد نقش داشته باشند و خودشان را معرفی کرده باشند. در اصل یکی از راه‌های جلوگیری از تولید اسباب‌بازی کپی و زیرپله‌ای، شفاف شدن فضای تولید است.